Åsdalsveien 34CNordstrand
- Nordstrand
- Åsdalsveien 34C
- Prisantydning
- 10 500 000,-
- Totalpris
- 10 783 240,-
- Kommunale avg.
- 16 074,- per år
- BRA-i
- 179 m2
Nordstrand
Klassisk villa fra 1918 med solrik beliggenhet | Tilbaketrukket og barnevennlig | Oppussingsobjekt
Velkommen til en klassisk enebolig med en meget attraktiv beliggenhet. Eiendommen ligger solrikt til og vender mot vest. Videre ligger eiendommen stille og rolig til da den er godt tilbaketrukket fra vei. Huset går over to hovedetasjer, samt kjeller og loft. Det er gjennomgående eldre standard på boligen og det bør påregnes modernisering. - Bolig med stort potensial - Lys og romslig stue i hovedetasje - Vedovn i kjeller - Steinbelagt uteplass - Biloppstillingsplasser - Stille, rolig og tilbaketrukket Meget god beliggenhet i veletablert og idyllisk villaområde i hjertet av Nordstrand med kort vei til Sæter med alle nødvendige fasiliteter. Skoler og barnehager i umiddelbar nærhet. Kun 7-800 meter til Nordstrand barne- og ungdomsskole. Trikk, buss og tog innen gangavstand.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1918
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 10 500 000,-
- Totalpris:
- 10 783 240,-
- Omkostninger:
- 283 240,-
- Kommunale avgifter:
- 16 074,- per år
- Totalt BRA:
- 179 m2
- Tomteareal:
- 719 m2 (eiet)
- Energimerking:
- G - oransje
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. Passer ikke tidspunktet, send megler en e-post og avtal tid for privatvisning.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
44-0032/24
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Åsdalsveien 34C, 1166 Oslo
Gnr. 182, bnr. 312 i Oslo kommune.
Selger(e)
Øyvind Lunde
Kjøpesum og omkostninger
10 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 262 500,- (Dokumentavgift) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tinglyst pantedokument) 500,- (Tinglyst skjøte) 19 500,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 263 740,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke kjøper)) 283 240,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- 10 763 740,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke kjøper)) 10 783 240,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1918
Arealer
BRA-i: 179 kvm
Totalt BRA: 179 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-i: 45 kvm. Vaskerom, gang og to boder.
Totalt BRA: 45 kvm
1. etasje:
BRA-i: 64 kvm. Entré, gang, kjøkken, spisestue og stue.
Totalt BRA: 64 kvm
2. etasje:
BRA-i: 58 kvm. Gang, bad, to soverom og kontor.
Totalt BRA: 58 kvm
3. etasje:
BRA-i: 12 kvm. Loft.
Totalt BRA: 12 kvm
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Loftet har et målbart areal på ca 12 kvm. Grunnet redusert adkomst kan det være mindre avvik i oppmålingen.
Antall soverom
3
Standard
Stue Romslig og luftig stue med store vindusflater. Stuen har god plass til å innredes både med TV-stue, spisestue og salong. Det er utgang fra spisestue til hagen, men utgangen mangler trapp til bakkeplan og er derfor ikke i bruk. Kjøkken Hyggelig kjøkken i separat rom. Kjøkkenet har profilerte fronter og benkeplate i laminat. Videre har kjøkkenet kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, mikro og stekeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter. Soverom Fin soveromsavdeling i 2. etasje med tre soverom og et bad. Bad Bad fra 1979 med flislagte vegger og våtromstapet/belegg, samt panel i taket. Gulvet er flislagt og rommet har elektriske varmekabler. Innredningen består av nedfelt servant, toalett og badekar. Badet er utstyrt med mekanisk avtrekk. Tilluft skjer gjennom spalte under dørbladet. Fliser, elektriske varmekabler, vask og toalett er fra 2004. Vaskerom Vaskerommet, antatt bygget i 1979, har teglstein på veggene og Huntonitt plater i himlingen. Gulvet er flislagt, men rommet har ingen varmekilde. Innredningen består av nedfelt servant og opplegg for vaskemaskin. Det er ingen ventilering. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er lokalisert i rommet. Berederen er lekkasjesikret med sluk. Entré Innbydende entré med fliser og plass til garderobeløsning. Overflater Innvendig er det gulv av parkett og teppe. Veggene har trepanel, tapet og strie. Innvendige tak har malte plater og trepanel.
Parkering
Biloppstillingsplasser til 3-4 biler på egen tomt.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse 1978: Førstegangs installasjon av bad. Utført av J. Werner og søn's eftf. A/S. Deretter oppgradert i 2004 med varmekabler, fliser, ny servant og toalett. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse 1985: Omlegging av vann og kloakk fra Åsdalsveien og tilkobling i kjeller. Arbeid utført av Erben Hall Torgersen, Aut. Rørleggermester. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Ved store nedbørsmengder og snøsmelting forekommer det vann på gulv i kjeller. Det er også fuktmerker på kjellervegg. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det er skjeve gulv og sprekker. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Maur. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse 1990: Ny stigeledning fra inntak til nytt sikringsskap. Nye automatsikringer. 2000: Opprydning, pålagt av Hafslund. Arbeid utført av 1990: Husker ikke, 2000: Aasen Elektro AS. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse 1990: Etterisolering utvending. Ny kledning. Skiftet til 2-lags vinduer. Nytt tak og renovering av pipe. Nytt takvindu. Nye beslag, vannrenner og nedløp. Fjernet vegger og la nytt gulv i stue, 1. etg. Bygget inn åpen veranda i 2 etg. Arbeid utført av Bygg- og tømrermester Marcus Raudberget. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Senket gulvet i kjeller, etterisolert innvendig vegg og lagt gulvvarme i 2 av 3 rom. Tilleggskommentar: - Utvendig stoppekran for vann er ødelagt - Gulvvarme i vindfang er defekt
Bygningssakkyndig
Jonas Haugane
Byggemåte
Utvendig: Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Det er ikke registrert lekkasjer i tekkingen og takkonstruksjonen fremstår stabil på befaringsdagen. Det er ikke registrert konstruksjonsvikt med behov for tiltak. Nedløp og beslag: Det gjøres oppmerksom på at at det savnes snøfangere på takflaten. Byggverk skal sikres slik at is og snø ikke kan falle ned på steder hvor personer og husdyr kan oppholde seg. Dette omfatter alt areal som ligger inntil byggverket, slik som vei, fortau og utearealer. Det gjelder også balkonger og terrasser som ikke er avsperret. I området rundt en bygning må en anta at personer kan oppholde seg og barn leke, så lenge området ikke er fysisk avsperret. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Det kunne ikke påvises spesielle problemer eller vesentlige skjevheter med den synlige delen av konstruksjonen. Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Utvendig fasade av trepanel. Fasaden ble visuelt undersøkt og kontrollert på kjente utsatte steder og fremstår i god stand. Takkonstruksjon/Loft: Om konstruksjonen har tilstrekkelig lufting, kan ikke påvises uten å demontere tekking, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass med produksjonsdato 1996. Vinduer i kjelleren med 1+1 glass av ukjent alder. Dører: Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Etasjeskilleren ble kontrollert på tilfeldige steder og det ble funnet følgende avvik: 25 mm i stuen i 1. etasje og 50 mm på soverommet i 2. etasje. Pipe og ildsted: Boligen har vedovn. Pipeløp er formelt ikke testet eller vurdert og det forutsettes at de branntekniske krav er kontrollert og godkjent av den stedlige brann- og redningsetaten. Rom Under Terreng: Gulvet er av betong og fliser. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Tomteforhold: Byggegrunn: Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering: Vanngjennomtrengning i kjelleren ved mye nedbør. Grunnmur og fundamenter: Grunnmur i teglstein. Det opplyses om at teglsteinen suger vann. Ved utbedring av puss må teglsteinen vannes i 24 timer. Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige vann- og avløpsrør er opplyst å være plastrør og er fra 1985. Det er offentlig vann- og avløp via private stikkledninger. Stakekummen befinner seg bak en busk en drøy halvmeter fra byggegrensen på nedsiden av huset. TG2 Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Veggkonstruksjon Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er fjernet noen lister under balkongdøren i 1. etasje. Disse er ikke montert igjen og kan medføre at vann driver inn. Dette øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Takkonstruksjon/Loft Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er ikke funnet tegn til skader i undertaket., Det bemerkes at stivheten i konstruksjonen ofte er dårligere i eldre hus en i nyere. Fuktskjoldene kan stamme fra fuktig luft fra etasjene under, men kan også være et tegn på sviktende taktekking. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overvåk konstruksjonen jevnlig. Dersom fuktskjoldene forverrer seg må taktekkingen kontrolleres. Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Overflater Det er påvist skader på overflater. Noe slitasje på overflater grunnet alder. Konsekvens/tiltak: Utbedring bør ses i sammenheng med oppgradering. Pipe og ildsted Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er sprekk i pipe i 1. etasje og mot himling i 2. etasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Rom Under Terreng Det er påvist andre avvik: Det opplyses om at ved kraftig nedbør renner det vann inn i kjelleren. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avviket kan skyldes mangelfull drenering. Det bør gjøres nærmere undersøkelser. Kjeller - Vaskerom - Overflater vegger og himling Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er fuktskadet huntonitt plate rundt avløpsrør fra kjøkkenet. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Kjeller - Vaskerom - Overflater Gulv Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Konsekvens/tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Slik som våtrommet brukes i dag er det ikke behov før utbedring, men det anbefales å utbedre fallforholdene til sluk slik at lekkasjevann ikke vil bli liggende på gulvet. Kjeller - Vaskerom - Sanitærutstyr og innredning Det er påvist skader på innredning. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kjeller - Vaskerom - Tilliggende konstruksjoner våtrom Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. 2. etasje - Bad - Overflater vegger og himling Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert for flisene og våtromstapeten. Forventet tid før utskifting av fliser er ca 20 år og 7 år for våtromstapet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. TG 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje. 2. etasje - Bad - Overflater Gulv Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Rundt sluket er det nærmest flatt og det kan forekomme at vann vil bli liggende rundt sluket. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket, men en skal være obs på at stilleliggende vann over tid gir økt slitasje på membranen. 2. etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. 2. etasje - Bad - Sanitærutstyr og innredning Det er påvist skader på innredning. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. 1. etasje - Kjøkken - Overflater og innredning Noe svelleskade på fronter under vask. Konsekvens/tiltak: Utbedring bør ses i sammenheng med oppgradering. 1. etasje - Kjøkken - Avtrekk Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Elektrisk anlegg DLE anbefaler alle å ha utvidet el-kontroll hvert 5 år og på bakgrunn av dette anbefales det å gjennomføre en kontroll. Grunnmur og fundamenter Det er registrert løs puss på muroverflater. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG3 Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Taket er sist utbedret i 1990 og taket bør kunne holde opptil 60 år. Det anbefales å montere både snøfangere og adkomst til pipe for feier. Ved montering av snøfanger anbefales det å undersøke undertak og takstein ytterligere for å avdekke eventuelle feil. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-. Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: Det er sjeldent økonomisk lønnsomt å rette opp høydeforskjellene som et enkeltstående tiltak, i denne type bolig. Hvis du skal renovere boligen på et senere tidspunkt, kan du vurdere utbedring. Hvis du skal rette opp skjevhetene med avrettingsmasse eller lignende, må du først beregne dimensjonene på bjelkelaget. Konstadsestimatet nedenfor gjelder bare for retting av gulvet, og tar ikke hensyns til: - Dimensjonering og forsterkning av ny vekt på eksisterende etasjeskiller - Bytte av overflater - Endringer knyttet til løfting av dører og åpning etc. Skal du gjøre én eller flere av disse tiltakene, kommer det ytterligere kostnader. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-. Kjeller - Vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Konsekvens/tiltak: Det må etableres tilfredsstillende tettesjikt/membran på våtrommet. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-. Kjeller - Vaskerom - Ventilasjon Rommet har ingen ventilasjon. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-. Fuktsikring og drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Konsekvens/tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Kostnadsestimat: Over 300 000,-. Terrengforhold Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Dette gjelder kun inngangsparti siden. Øvrige deler av huset har godt med fall. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
Innbo og løsøre
Hvitevarer med følger med unntak av vaskemaskin i kjeller.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - oransje
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Vedovn - Elektriske varmekabler Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et årlig strømforbruk på ca. 28 215 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 16 074,- pr. 2024
Andre utgifter
I tillegg kommer utgifter til årlig bygningsforsikring, kabel-tv/internett og evt alarm. Det er opp til kjøper å evt. inngå nye avtaler med ønskede tjenesteytere.
Eiendomsskatt
Kr. 12 414,- pr. 2024
I Oslo kommune er det eiendomsskatt på boliger og fast eiendom som overstiger en fastsatt verdi. Informasjonen over er hentet fra eiendomsskattelistene.
For mer informasjon rundt beregningsgrunnlaget for eiendommen, se http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 4 329 353,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 12 613 361,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Fremtind
Polisenr. 21584019
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 719 kvm (eiet)
Pent opparbeidet tomt med plen. Arealbekreftelse fra Oslo er vedlagt salgsoppgaven. Tomtegrenser er ikke kontrollert.
Adkomst
Fra Åsdalsveien. Eiendommen har tinglyst adkomst rett over Åsdalsveien 34 A og B.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Boligen har en svært attraktiv beliggenhet i veletablert og idyllisk villaområde i hjertet av Nordstrand med kort vei til Sæter med alle nødvendige fasiliteter. Området har svært god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk og tog i gangavstand fra boligen. Nærmeste trikkestopp er Ljabru med linje 13 og 19 til sentrum. Bussholdeplass finner man i Ekebergveien, Nordstrandveien og Ljabruveien. Ljan togstasjon ligger også i nærhet hvor toget tar deg til sentrum på under 10 minutter. Området fremstår som ideelt for barnefamilier med gang- og sykkelavstand til skoler i alle trinn og et rikt utvalg av barnehager. Barn i området går på populære Nordstrand barneskole. Ungdomsskole på Nordseter og VGS på bl.a. Kongshavn og Lambertseter. Det er et godt utvalg av kommunale og private barnehager i nærområdet. Handlesenter på Sæter, Holtet og Lambertseter med et rikt utvalg av forretninger og øvrige servicetilbud. Her finner du spisesteder som Samson Bakeri med pizza bakt i steinovn og Egon, kaffebarer som Kaffebrenneriet, Joe & The Juice samt flere kles - og interiørbutikker, Beth's Beauty, frisør, bokhandel, apotek og blomsterbutikk. I nærheten finner du også Lambertseter senter med over 70 forretninger og servicetilbud, caféer og restauranter, vinmonopol, bibliotek og Symra kino. I tillegg er det kort vei til Oslo sentrum med alt et rikt byliv tilbyr. Det finnes for øvrig et mangfold av fritidsaktiviteter i nærmiljøet som bl.a. nye Nordstrandhallen som stod ferdig høsten 2018 med plass til 2000 tilskuere til bruk for håndball og fotball. I tillegg har man kunstgressbane på Niffen og Lambertseter idrettsanlegg med flott løpebane, samt fotball og tennisbane. Lambertseter bad med svømmehall og treningssenter, Skullerud klatresenter og Leirskallen turnhall, samt mange andre lag og foreninger. Nedenfor Sæterkrysset finner du Nordstrand Tennisklubb og Nordstrand Aktivitetspark klar med skateramper, klatrestein, basket og boule-bane. Nærmeste treningssenter er Evo i Sæter krysset, samt to SATS-sentere på Lambertseter og Karlsrud. Området inviterer også til et rikt tur- og friluftsliv. Det er kort vei til glimrende bademuligheter ved fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad, Katten og Sydstranda på Ulvøya. Et svært populært fritidstilbud har de ved EKT Rideskole og Husdyrpark med både rideskole og besøksgård. Videre har du Ekebergparken med klatrepark, skulpturer og turstier. Her finner du bl.a. Ekebergrestauranten og Karlsborg spiseforretning. Området har også sin egen lokale tur- og joggeløype i skogspartiet ved Steinspranget på Lambertseter. Herfra bringer turstier deg også videre til Østensjøvannet med flotte turområder langs vannet og et rikt fugleliv. I tillegg er det kort vei til Østmarka med et bredt løypenett, samt flotte bade-, fiske- og padlevann som Ulsrudvann og Nøklvann. Nordstrand ligger til sør for Oslo sentrum. Det er svært enkel adkomst til E6 og Mosseveien med under 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og ca. 40 minutters reisetid til Gardermoen.
Bebyggelse
Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger verken ferdigattest, ekspedisjonsdokument eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det betyr at det ikke foreligger dokumentasjon på boligen lovlig kan tas i bruk. Boligen er oppført før 1998, det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Det er derfor ikke mulig for selger eller megler å bekrefte hvilke rom som er godkjent for varig opphold eller ei. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg i 1924, men ekspedisjonsdokument. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet er uattestert, og dokumenterer at det er søkt om oppføring av bygget, men ikke endelig godkjenning. At ekspedisjonsdokument eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Videre foreligger det tilsynsomslag og melding og gjenstående arbeid for bad og WC i 2. etasje. I stuen og spisestuen i 1. etasje er det revet to vegger. Dersom disse var bærende er endringen søknadspliktig til kommunen. Boligen er opprinnelig bygd med balkong i 2. etasje. Balkong er innlemmet boligen uten at dette er omsøkt kommunen. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler eier. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er omfattet av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S-4220), også kalt «småhusplanen». Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene. Plan- og bygningsetaten har igangsatt revidering av småhusplanen, den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Oslo kommune har vedtatt midlertidig forbud mot tiltak i de områdene småhusplanen gjelder. Vedtaket forbyr alle tiltak etter plan- og bygningsloven § 1-6, og gir blant annet sterke begrensninger i muligheten for rivning, oppføring og bygningsmessige endringer. Det er gjort enkelte unntak fra forbudet. Det er for eksempel tillat å gjøre innvendige tiltak, som bruksendring, så lenge det ikke innebærer opprettelse av en ny boenhet. For mer informasjon se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2022072153&fileid=10231629. På naboeiendommen Åsdalsveien 36B er det gitt rammetillatelse for rivning av eksisterende bolig og oppføring av fire eneboliger. Arbeidene er allerede igangsatt.
Odel
Det hviler ikke odelsrett på eiendommen.
Konsesjon
Kjøp av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Dersom eiendommen er større enn 2 mål plikter kjøper å undertegne dokumenter i forbindelse med søknad om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/182/312: 21.07.1905 - Dokumentnr: 900208 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om gjerde, vann/kloakkledning, veg og benyttelse. Forbud mot generende bedrift. 23.02.1961 - Dokumentnr: 2101 - Bestemmelse om veg Åsdalsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. 27.04.1961 - Dokumentnr: 4648 - Best. om adkomstrett I forbindelse med oppdeling av eiendommen gis utskilte eiendommer adkomstrett ut til vei. 16.01.1973 - Dokumentnr: 819 - Best. om adkomstrett I forbindelse med oppdeling av eiendommen gis utskilte eiendommer adkomstrett ut til vei. 24.09.1975 - Dokumentnr: 18245 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:182 Bnr:1056 Naboeiendom har rett til å ha vann- og kloakkledninger i felles adkomstvei over eiendommen. Rettighet: 18.04.1991 - Dokumentnr: 19282 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:182 Bnr:853 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:182 Bnr:1392 Tinglyst adkomsrett for denne eiendommen med flere. Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med IF tilbyr Nordvik Trygghetspakken til våre boligkjøpere. Trygghetspakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle forsikringene du trenger til den nye boligen i et helt år. Trygghetspakken inneholder Boligkjøperforsikring, Super Innboforsikring, Flytteforsikring og Renteforsikring. Med Super Husforsikring har du overlatt den største økonomiske risikoen til If hvis det oppstår skader etter at du overtar huset ditt. I tillegg får du tilgang til eksperter som kan gi råd og tips om både oppussing og vedlikehold. Super Innboforsikring er en av markedets beste innboforsikringer og med denne kan du være trygg på at alle tingene du eier er godt forsikret. Flytteforsikring dekker skader på tingene dine ved transport, ut- og innflytting. Renteforsikring kan hjelpe deg med rentekostnaden på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir deg hjelp til å avklare hva du kan ha rett på om du oppdager en mangel i den nye boligen din. Ved mangel etter reglene i avhendingslova, vil forsikringen også gi deg juridisk bistand til å rette kravet mot selger eller selgers forsikringsselskap. Boligkjøperforsikring er inkludert i Trygghetspakken, men kan også tegnes separat. Trygghetspakken/Boligkjøperforsikring må senest tegnes på kontraktsmøtet. Se produktark vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon om Trygghetspakken, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 0,70% av salgssum (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 73 500,- Nordvik Ekstra L kr. 12 900,- Nordvik grunnpakke med trykket salgsoppgave* kr. 21 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Rabatt vederlag/provisjon kr. -2 500,- Tilrettelegging kr. 16 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 3 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 2 833,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 137 423,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Hanne Eika Klempe, Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
959 24 589
h.klempe@nordvikbolig.no
Megler
Hanne Eika Klempe, Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
959 24 589
h.klempe@nordvikbolig.no
Megler 2
Nina Fjellheim, Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
410 00 398
n.fjellheim@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Meglerhuset Nordstrand AS
Org. nr.: 833671642
Ekebergveien 233, 1162 OSLO
Bilder
Hanne Eika Klempe
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Nordstrand
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Nina Fjellheim
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Nordstrand
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?