Severin Hurrøds vei 20Gressvik
- Gressvik
- Severin Hurrøds vei 20
- Prisantydning
- 4 700 000,-
- Totalpris
- 4 838 350,-
- Kommunale avg.
- 20 093,- per år
- BRA-i
- 146 m2
Pen og romslig tomannsbolig med deilig hage og solrike uteplasser. Familievennlig på Gressvik nær grøntområder og skole.
På Gressvik, 3 km vest for Fredrikstad sentrum, finner vi Severin Hurrøds vei 20. Boligen ligger landlig til mellom et grøntområde, barneskolen og idrettshallen. Gressvik er som en komplett småby med alt du trenger i hverdagen i tillegg til ferge til sentrum og Gamlebyen, marinaer og badeplasser. Boligen er del av en tomannsbolig fra 1973 og ligger i enden av en blindvei. Den fikk et tilbygg i 2000, har blitt oppgradert i trinn helt frem til 2024 og fremstår som meget pen og velholdt. Den skrånende, frodige hagen byr på flere solrike uteplasser — to mot vest og en mot øst. Du har utsikt både mot grøntområder og idrettsplasser. Inne møter du en pen, elegant og litt sommerlig bolig som innholder store åpne oppholdsrom, lekkert bad, gode lagringsplasser og 4 soverom.
Solforhold
Selger opplyser at det er morgen og formiddagssol på terrassen på baksiden av boligen fra cirka kl.10-15. Solen går så rundt huset. Det kan fortsatt være mulig å få solglimt på plenen på baksiden av huset etter dette. Terrassen vil da havne i skyggen av huset. Solen kommer rundt på verandaen på fremsiden av boligen cirka kl.15.00, og blir der til solen forsvinner bak åsen ca kl.20.00.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Tomannsbolig
- Byggeår:
- 1973
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 4
- Prisantydning:
- 4 700 000,-
- Omkostninger:
- 138 350,-
- Totalpris:
- 4 838 350,-
- Kommunale avgifter:
- 20 093,- per år
- Totalt BRA:
- 167 m2
- Tomteareal:
- 564,5 m2 (festet)
- Energimerking:
- F - gul
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Visninger
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
30-0157/24
Boligtype
Tomannsbolig
Adresse og betegnelse
Severin Hurrøds vei 20, 1621 Gressvik
Gnr. 47, bnr. 8 (ideell andel 1/1) i Fredrikstad kommune.
Selger(e)
Lisbeth Hjelde
Kjøpesum og omkostninger
4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 117 500,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 500,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 850,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke kjøper)) 138 350,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- 4 818 850,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke kjøper)) 4 838 350,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1973
Arealer
BRA-i: 146 kvm
BRA-e: 21 kvm
Totalt BRA: 167 kvm
TBA: 39 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-i: 58 kvm. Entrè, Gang, Bad/vaskerom, soverom, soverom 2, Bod
BRA-e: 21 kvm. Garasje
Totalt BRA: 79 kvm
TBA: 10 kvm.
1. etasje:
BRA-i: 88 kvm. Stue/kjøkken med utgang til veranda, soverom, Stue med utgang, Bod, Soverom 2
Totalt BRA: 88 kvm
TBA: 29 kvm.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Kommentar: Bruken er i tråd med fremlagt tegninger.
Antall soverom
4
Solforhold
Selger opplyser at det er morgen og formiddagssol på terrassen på baksiden av boligen fra cirka kl.10-15. Solen går så rundt huset. Det kan fortsatt være mulig å få solglimt på plenen på baksiden av huset etter dette. Terrassen vil da havne i skyggen av huset. Solen kommer rundt på verandaen på fremsiden av boligen cirka kl.15.00, og blir der til solen forsvinner bak åsen ca kl.20.00.
Standard
I gangen henger du fra deg og går videre inn i hallen. Det flislagte gulvet flyter gjennom rommene. Standarden er god, og du føler en slags sommerlig letthet i de fint balanserte fargetonene og friske veggpanelet. Underetasjen rommer to fine soverom, en stor bod og badeværelset. Dette ble bygget i 2021 og er like lekkert som det er romslig. Vegger og gulv prydes av store varme fliser. Innredningen bærer moderne trefronter og en frittliggende porselensvask. Her finner du både dusjsone og badekar. En vegg har utslagsvask, benk og skap og fungerer som et utmerket vaskerom. I enden av hallen leder en åpen trapp opp til stuen. Denne forbinder etasjene på en god måte. Stue og kjøkken ligger samlet på en åpen flate, men kjøkkenet ligger bak en vegg og peisestuen hviler bak en oppmurt pipe og frittstående peisovn. Sonene er dermed så adskilt at man finner både avstand og ro. På denne store flaten flyter et vakkert, lunt og behagelig heltregulv mens veggene rundt er slette og grønnblå. Endeveggen fylles opp av store vinduer og terrassedør ut mot den lange balkongen hvor du kan nyte solen til den går ned. De store vinduene gir rommet rikelig med naturlig lys og skogsutsikt. Fra spisestuen har du fin kontakt med kjøkkenet. Innredningen fra 2023 er fullintegrert og moderne og strekker seg over to motstående vegger med slette, grå fronter. Stekesonen ligger i en øy og har integrert avtrekk. Mens du kokkelerer, kan du fint konversere med ektefelle, barn eller gjester mens de sitter på benkens tre sitteplasser eller ved spisestuebordet. Fra kjøkkenet går du videre inn i tilbygget fra 2000. Her finner du en luftig stue som også godt kan benyttes til arbeidsrom. Flatene er nymalte og pene, og himlingen er åpen med en deilig takhøyde. Oppe i mønet slippes ekstra lys inn gjennom et flott trekantvindu. Det er herfra du går ut på plattingen i hagen og nyter morgensolen. Her ute sitter man lunt og godt, og det er perfekt sted for å nyte et måltid. Ved siden av ligger et soverom med stor integrert garderobe. Boligens fjerde soverom er det største. Her finner vi en svært sjarmerende integrert garderobe, perfekt tilpasset og spesielt bygget — dessuten med en fin hylle ved vinduet. Her fins loftslemmen, for det er fin lagringsplass på loftet. Dette er en forbausende romslig bolig, med plass til en over middels stor familie.
Parkering
Det er flere muligheter for biloppstillingsplass. Det er plass til 4 biler inne på tunet, og mulighet for å parkere en bil i garasjen.
Moderniseringer og påkostninger
Selger opplyser følgende moderniseringer og påkostninger:
2000: Bygget tilbygg. Kledd om til ny kledning på nordvegg. Lagt ny takpapp. Ny drenering. Skiftet vindu på kjøkken og hovedsoverom i 1. etasje.
2013: Malt hus, garasje, dører og vinduer utvendig.
2018: Satt inn ny skyvedørsgarderobe på soverommet i tilbygget.
2020: Lagt ny takpapp på hus og garsje, samt etablert nytt pipebeslag. Bygget om garasjeport til dører, og malte denne. Etablert tujahekk.
2021: Ny varmtvannsspreder. Byttet sikringer fra skrusikringer til automatsikringer, og byttet gulvtermostat i underetasjen. Totalrenovering av badet. Malt hus, garasje, dører og vinduer utvendig.
2023: Pusset opp stue og kjøkken; Revet vegg mellom kjøkken og stue for åpen løsning, satt opp gipsplater og malt vegger og tak av maler, satt inn nytt kjøkken med nye hvitevarer, og satt inn spotter i taket. Erstattet gulvbelegg på kjøkkenet med heltre gulv. Sliping og behandlet gulvet i hele 1. etasje (utenom bod). Skiftet utebelysning. Monterte ny varmepumpe og skiftet verandadør. Malte soverom og ekstra stue i 1. etasje, samt helsparklet og malte soverom i underetasjen.
2024: La nytt laminatgulv på de to soverommene i underetasjen. Skiftet vinduer på soverommene i underetasjen. Hovedsoverom i 1. etasjen ble helsparklet og malt, og gangen ble malt. Beiset veranda og terasse. Skiftet lamper i de fleste rom, og etablert brytere til dimming. Skiftet stikkontakter på soverommene i underetasjen. Satt opp rekkverk på terasse. Fylte på med singel. Satt inn ny skyvedørsgarderobe i gangen.
2025: Diverse malerarbeider innendørs, som å male vinduer innvendig i ekstra stue, på kjøkkken og soverom i tilbygg, samt vegger på soverom. Montert ny solskjerming i stue. Malt trapp. Etablert waterguard.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Totalrenovering av bad i 2021. Dokumentasjon på arbeidet ligger i boligmappa. Arbeid utført av: Ryen Rørservice AS Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Utført av Ryen Rørservice AS i forbindelse med totalrenovering av badet i 2021. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Tidligere eier (før 2010) opplyste i egenerklæringsskjema at det var gamle merker etter fuktinnsig i kjeller/underetasje. Det ble gjort ny drenering høsten 2000 av tidligere eier. På nåværende tidspunkt (i 2024) er det påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur og har sett synlig saltgjennomslag i vegg mot grunn (bod) av takstmann. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Etter mye regnvær høsten 2019 dryppet det vann fra taket i stuen og fra taket på soverom i utbygg. Da håndtverkere ikke klarte å finne ut hvor lekasjen var, ble det lagt ny takpapp på hus og garasje, samt satt inn nytt beslag rundt pipe februar/mars 2020. Arbeidene ble utført av taktekker i Dag Prosjekt AS. Har mail fra taktekkeren med beskrivelse av arbeidene. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Takstmann har funnet at ildfast stein har sprekker og at pipen har rennemerker etter sotvann. Se takstrapport for mer informasjon. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Takstmann har funnet sprekker i deler av grunnmur. En større sprekk er funnet i garasjen, men det har ikke blitt observert at den har blitt større de siste 14 årene Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det har vært sølvkre i boligen tidligere, men det har ikke blitt observert sølvkre etter badet ble pusset opp i 2021. Det har vært mus i garasjen. Takstmann har funnet spor etter veps og mus på loftet. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: 2021: Skiftet fra skrusikringer til automatsikringer i sikringsskapet (Elektroinstallatør Kjærsund AS). 2021: Elektriske arbeider i forbindelse med totalrenovering av badet deriblant innsetting av spotter i taket og etablering av stikkontakter (Omikron Elektro AS). 2021: Skiftet gulvtermostat i underetasjen (Omikron Elektro AS). 2023: Elektriske arbeider i forbindelse med oppussing av kjøkken og stue, deriblant etablering av stikkontakter og innsetting av spotter i taket (Omikron Elektro AS). 2023: Skiftet utebelysning (Omikron Elektro AS). 2023: Etablering av stikkontakt ved skifting av varmepumpe (Omikron Elektro AS). 2024: Skiftet lamper og etablerte nye brytere med dimming i de fleste rom, og skiftet stikkontakter på soverom i underetasjen (Råde Elektro AS). 2025: Etablert stikkontakt til vannstopper og skiftet en stikkontakt i gang i underetasjen (Omikron Elektro AS). Arbeid utført av Elektroinstallatør Kjærsund AS, Omikron Elektro AS, Råde Elektro AS Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Utført EL-tilsyn av Elvia i 2021 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: 2000: Ble bygd på et påbygg som innehold ekstra stue, soverom og bod. Bordkledning på nordveggen ble da byttet, samt at vinduer på kjøkken og hovedsoverom i 1.etasje ble byttet. 2013: Malt huset, garasjen, vinduer og dører utvendig (egeninnsats). 2020: Skiftet takpapp og beslag pipe (faglært). Endret garasjeport til dører (egeninnsats). 2021/2022: Malt huset, garasjen, vinduer og dører utvendig (egeninnsats). 2024: Byttet vinduer på soverommene i underetasjen (faglært). Satt opp rekkverk på terrasse (egeninnsats). Beiset terrassegulv og veranda (egeninnsats). Arbeid utført av Dag Prosjekt AS, Myrstad Bygg & VVS AS Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Det har vært opp til debatt om man skal etablere en ny hovedfartsåre på Gressvik mellom Mascot på Ørebekk og Ålekilen for å avlaste Storveien som går gjennom Gressvik. Ideen ble lansert allerede i 1946, men har fått protester fra statsforvalter, fylkeskommune og statens vegvesen grunnet. Dette grunnet økt trafikk, ikke redegjørelse for avbøtende tiltak som skal til for å veie opp for trafikkøkningen, og at man mister dyrket jord og får oppsplitting av landbruksarealer. Åledalslinja er per nå ikke en del av bypakkeprosjektene og det foreligger per i dag ingen finansiering av vei gjennom Åledalen.
Bygningssakkyndig
Henrik Hals
Byggemåte
Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Vedlagt salgsoppgaven følger tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Disse må leses nøye av interessenter før bud inngis. Opplysninger gitt i tilstandsrapporten anses å være kjent for kjøper, og det kan derfor ikke reklameres på forhold som fremkommer av tilstandsrapporten. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Beskrivelsen av boligen som følger er hentet fra tilstandsrapporten: Boligen er sannsynlig fundamentert på leire og på oppfylte steinmasser/fjell. Det er isolerte yttervegger av bindingsverk av tre, kledd utvendig med stående og dels liggende trekledning. Vinduene er med isolerglass og malte trerammer. Støpt gulv på grunn og etasjeskille av tre i boligen og gruset gulv i garasjedel. Takkonstruksjon av sperrer med saltak løsning, isolert mot oppholdsrom. Yttertaket er tekket med undertak og takpapp. Takrenner av plastbelagt stål og pipe over tak. Bygningsdeler som har fått TG2: Taktekking - undertak: - Undertak av trepanel, besiktiget i fra loft. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er registrert svertesopp i nedre del av undertak og spor etter lekkasje på undertaket(spesielt i område rundt pipe), fukt ble registret på befaringsdagen. Konsekvens/tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales en kontroll av taktekke og å kartlegge årsaken for fukt i undertak. For høy fukt over tid har en negativ innvirkning på innemiljøet og vil kunne skape helseproblemer. Nedløp og beslag: - Renner, nedløp og beslag av stål. Dels nye renner, nedløp og beslag i fra slutten av 90-tallet og 2000 iflg. tidligere prospekt. Nytt beslag til pipe i 2020 iflg. eier Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvann er stedvis ført i rør ned i i grunn, det forutsettes at vannet ledes til en separat overvannsledning og ikke ned i kloakkledningen. Dette er ikke kontrollert av undertegnede og bør undersøkes nærmere. Konsekvens/tiltak. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Takvann bør ledes tilstrekkelig bort fra bygningen for å unngå en for høy vannbelasting mot boligen som kan føre til fuktproblem i boligen. Ved kraftig regnvær kan store mengder takvann som er ført ned i kloakkledning overbelaste kloakknettet. Dette kan føre til tilbakeslag av kloakk i kjellere og andre lavtliggende områder, og i verste fall forurense vassdrag. Veggkonstruksjon: - Dampsperren er enkelt og greit en plastduk som hindrer varm, fuktig luft fra oppholdsrommene i å komme gjennom tak og ut i isolasjonen på loftet. Med dampsperren forhindrer du denne luften i å kondensere på loftet og skape grobunn for mugg og råte. I tillegg har den en isolerende effekt. Konstruksjonen bør sikres mot veps, mus og liknende, skadedyr kan gnage i treverk, ledninger, kabler og liknende som kan føre til skader i boligen. I tillegg kan lukt fra døde gnagere være sjenerende. En nærmere kontroll anbefales. Utbedringer av konstruksjonen bør utføres for å unngå ytterligere soppdannelse, skader og dårlig innemiljø i boligen. Stige til loft bør utbedres for å etablere en sikker adkomst til loft. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Nytt bindingsverk og kledning på tilbygg i 2000. Tidligere eier opplyser av nordvegg er etterisolert og kledd om i 2000, samtidig med tilbygg. Malte boligen utvendig i 2021, vinduene, terrassedør, ytterdør og garasjedør og garasjen ble også malt iflg eier. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Vindtett er ikke tilstrekkelig festet, vil føre til varmetap. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng/vannbrett/takpapp/tredekke. Mellom bord og vannbrett/vannstokk og lignende skal det være en spalte på minst 7 mm +/-2 mm. Nedre del av kledning mot garasje blir stående i snø, påse at bløt snø fjernes for å ungå ytterligere fuktpåkjenning. Konsekvens/tiltak. Musesperre må etableres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Trevirke med for liten lufting, for liten avstand mot beslag, snø ol. vil kreve hyppigere vedlikehold da det er mer utsatt for fukt og råteskader. Kledninger av alle slag bør avsluttes i størrelsesorden 0,3 m fra bakkenivå for å hindre oppfukting og nedsmussing av kledningen på grunn av snøakkumulasjon og vannsprut. Avstanden kan reduseres til 0,1 m på steder med liten fare for snøfonndannelse og uten spesielt store slagregnspåkjenninger dersom det er takrenner på huset, godt takutstikk og terrengoverflaten ikke gjør at det spruter fra jord eller vanndammer. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng/vannbrett/takpapp/tredekke og bordkledning, denne avstanden gir en begrenset levetid. Vindtett bør utbedres grunnet varmetap. Musebånd/lusing må etableres for å unngå adkomst for skadedyr i konstruksjonen som kan påføre skader i boligen. Takkonstruksjon/Loft - Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre, isolert mot oppholdsrom. Adkomst til loft over hoveddel via nedtrekkbar loftsluke på soverom. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Stige til loftsluke er ikke tilpasset romhøyden og er for lang. Det er spor etter veps og mus, omfanget/aktivitet er ikke kontrollert av undertegnede. Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Dampsperren er enkelt og greit en plastduk som hindrer varm, fuktig luft fra oppholdsrommene i å komme gjennom tak og ut i isolasjonen på loftet. Med dampsperren forhindrer du denne luften i å kondensere på loftet og skape grobunn for mugg og råte. I tillegg har den en isolerende effekt. Konstruksjonen bør sikres mot veps, mus og liknende, skadedyr kan gnage i treverk, ledninger, kabler og liknende som kan føre til skader i boligen. I tillegg kan lukt fra døde gnagere være sjenerende. En nærmere kontroll anbefales. Utbedringer av konstruksjonen bør utføres for å unngå ytterligere soppdannelse, skader og dårlig innemiljø i boligen. Stige til loft bør utbedres for å etablere en sikker adkomst til loft. Takkonstruksjon tilbygg Punktet må sees i sammenheng med Taktekking Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med tilstøtende pulttak, en del med kaldt loft og en annen med lukket konstruksjon. Adkomst til kaldtloft via inspeksjonsluke på vegg. Årstall: 2000 Kilde: Eier Vurdering av avvik: • Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er svertesopp på undertak, dette tyder på kondensdannelse og redusert ventilering. Kaldtloft ble inspisert fra inspeksjonsluke. Undertegnede kom ikke inn i gjennom luken, da adkomst i fra stige og i gjennom luken ikke var sikker nok. Deler av takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Konsekvens/tiltak • Det bør gjøres lokale tiltak. Misfarging/soppdannelse tyder på mangelfull diffusjonssperre/ventilering, utbedring av ventilering bør påregnes for å unngå ytterligere soppdannelser. For liten/vanskelig adkomst for undertegnede til loft for inspeksjon av konstruksjonen, det anbefales å utbedre adkomst for inspeksjon om mulig for å avdekke eventuelle skader. Nærmere undersøkelser anbefales for å avdekke om det er ytterliggere problemstillinger på loft. Utbedringer av konstruksjonen bør utføres for å unngå ytterligere soppdannelse, skader og dårlig innemiljø i boligen. Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det er skiftet vinduer etter behov, vinduer i tilbygg og kjøkken og hovedsoverom i 1. etg. i fra 2000, to soverom i u.etg. er i fra 2024. Vurdering av avvik: Det er avvik: De fleste av de eldre vinduene har slitasje grunner alder, og man bør påregne hyppigere vedlikehold på disse. Normal tid før utskiftning av trevindu er 20-60 år. Eldre vinduer kan ha et større varmetap. Tg: 1 på vinduer i fra 2024. Konsekvens/tiltak Tiltak: De fleste vinduene har slitasje grunner alder, og man bør påregne hyppigere vedlikehold av disse. På sikt må man kunne forvente behov for oppgraderinger og vedlikehold med hensyn til alder og normal levetid. Vinduets bevegelige deler bør smøres. Dører Bygningen har malt hovedytterdør, malte veranda/terrassedører i tre og malt tofløyet garasjeport i tre. Ny dør i tilbygg i fra 2000, ny verandadør i stue fra 2022 er montert i 2023. Tg: 1 på dør i fra 2022. Vurdering av avvik: • Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Mindre sår og merker i karmer og dørblad. Konsekvens/tiltak • Det må foretas lokal utbedring. Vedlikehold og utbedringer bør påregnes, samt redusere faren for trekk mellom dørblad og karm. Man bør påregne hyppigere vedlikehold på disse. Manglende vedlikehold og utbedringer vil kunne føre til økt varmelekkasje, kondens og skader i boligen. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Treveranda med adkomst i fra stue. Vurdering av avvik: • Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis avflassing av maling på rekkverk. Konsekvens/tiltak • Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikehold av rekkverk bør påregnes. Overflater Gulv med fliser, vinyl, støp,/sparklet gulv, laminat, behandlet tregulv og ubehandlet tregulv. Vegger med malt trepanel, malt mur, tapet, sparklet og malte vegger, trepanel, malte vinduer og malte dører. Himling med malte plater, plater, lasert trepanel og trepanel. Garasje med gruset gulv, vegger av lettklinkerblokker og trepanel i himling. Vurdering av avvik: • Det er avvik: Flisgulv med stedvise sprekker/riss i fuger. Bruksmerker i tregulv i 1.etg. Flere overflater av veggene har merker og sår. Deler av himlingen mangler på bod, det er påbegynt arbeider deling av bod på gulv og himling og det er saltutslag og manglende overflater på vegger. Stedvis manglende og løs belistning og avslutning av gulv mot terskler. Merk overflater i bodavdelingen er under utbedring, arbeidene er ikke ferdigstilte og ferdigstillelse/utbedringer her må påregnes. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Fliser med sprekker/riss i fuger bør utbedres, nærmere kontroll av eksakt antall bør utføres. Slitte flater vil ha behov for oppussing/modernisering. Overflater bør utbedres og ferdigstilles. Overflater med merker, manglende ferdigstillelse, slitasje og sår må utbedres for å få tg:1 eller 0. Radon Pipe og ildsted Boligen har elementpipe og vedovn. Vurdering av avvik: • Ildfast stein har sprekker. • Pipa har rennemerker etter sotvann. Konsekvens/tiltak • Ildfast stein bør skiftes ut/repareres. • Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Misfarging ut i fra feieluke i u.etg tyder på kondensdannelse/fuktinntrengning i pipen, en nærmere kontroll anbefales. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg, manglende rehabilitering/vedlikehold vil kunne føre til lekkasje og fuktskader. Gruset gulv i garasje. Årstall: 1974 Kilde: Tidligere salgsoppgaver Vurdering av avvik: • Det er avvik: Gruset gulv i garasje er ikke fuktsikret og det bør påregnes ar gulv er fuktig i tider ved nedbør og snøsmelting. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Påse at garasje er tilstrekkelig ventilert frem til en eventuell fuktsikring av gulv. Rom under terreng Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering’ Rom under terreng som er kontrollert er bodrom med belegg på gulv og vegg mot terreng er av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: • Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. • Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Veggflater i bodrom med flere hull og avflassninger, noen overflater er under utbedring som ikke er ferdigstilte. Konsekvens/tiltak • Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Påse at området er tilstrekkelig ventilert til en hver tid. Ting, trevirke og gjenstander som har/kan ta skade av fukt bør ikke ha direkte kontakt med underlaget eller veggflater mot grunn, fuktutsatt treverk og lagrede gjenstander i kjeller fjernes fra yttervegger og gulv slik at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Fare for fukt og soppdannelse ved for høy fuktpåkjenning over tid, som igjen vil føre til et dårlig innemiljø. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. • Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad • Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Boligen ligger mellom to aktsomhetsområder. Konsekvens/tiltak • Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: • Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. • Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. • Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. • Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak • Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Håndløper bør monteres for å minske risiko for fall og skader. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Åpninger bør reduseres til 10 cm. en slik åpning vil forhindre at barn får hodet gjennom. Innvendige dører Innvendig har boligen malte dører. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte innerdører har litt bruksslitasje på terskler, omramming og dørblader. Konsekvens/tiltak • Enkelte dører må justeres. • Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noe utbedring og vedlikehold bør påregnes. Mangel på vedlikehold vil føre til behov for større antall utskiftninger av dører. Avtrekk Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: • Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak • Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Avtrekk med direkte utkast bør monteres i over kokesone og å unngå for stor fuktbelastning på innredning. Vannledninger Innvendige vannledninger er av dels kobber og dels rør i rør. Det er montert nye rør i forbindelse med bad, fordelerskap er plassert i bodrom med magnetventil som lekkasjesikring. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av de eldre vannledninger nærmer seg, noen av rørene er ikke tilstrekkelig festet i bodrom og manglende tettehylse på rør til kjøkken. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på rørarbeider til kjøkken, bør innhentes og tettehylse monteres. Overvåk vannrør jevnlig for å unngå en eventuell vannlekkasje som kan føre til skader og dårlig innemiljø i bygningen. Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Ingen synlig soilrør ble registrert. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det anbefales en rørinspeksjon med video for en komplett kartleggelse av avløpene og rør i vegger under betong. En slik rørinspeksjon avdekker eventuelle driftsmessige svakheter og feil som kan føre til skader og dårlig innemiljø i bygningen og avdekke om det finnes eldre soilrør i boligen. Ventilasjon Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: • Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Eldre ventilasjonsluker, mer enn halvpart av forventet levetid er forbigått. Konsekvens/tiltak • Ventilasjonsløsningen må utbedres. Det bør etableres veggventiler i alle oppholdsrom som ikke har det, spesielt soverom og garasje. Eldre ventiler har begrenset resterende levetid. Det er ikke behov for tiltak nå, men grunnet høy alder kan skader plutselig oppstå. Dette for å unngå et dårlig inneklima og fuktproblemer. Elektrisk anlegg Se tilstandsrapport. Drenering Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’ Drenert med grunnmursplast på deler av bygget og drenerende masser. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Synlig saltgjennomslag i vegg mot grunn. Konsekvens/tiltak • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Av naturlige årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset. Eldre drensrør har overgått til forventede levetid. Synlig saltutslag på vegg mot grunn tyder på fuktvandring i yttervegg, utbedringer og nærmere kontroll bør påregnes for å kartlegge omfanget og forhindre ytterligere saltutslag, dårlig innemiljø og fuktskader. Grunnmur og fundamenter Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Ny grunnmur i tilbygg fra 2000. Vurdering av avvik: • Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk i mellom boligmur og garasjemur. Konsekvens/tiltak • Lokal utbedring må utføres. Det er sprekker i deler av grunnmur, bør observeres over tid. En større sprekk er funnet i garasjen, dybden av denne er ikke registrert av undertegnede. Sprekker som går gjennom hele veggen kan være mer alvorlige og krever nærmere undersøkelse for å fastslå årsaken (setninger ol.). Sprekker bør observeres over tid og utbedres om ytterligere sprekker oppstår. Ellers utbedres etter behov. Utvendige vann- og avløpsledninger Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL). Tilkoplet offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det anbefales en rørinspeksjon med video for en komplett kartleggelse utvendige rør og skjulte rør i boligen. En slik rørinspeksjon avdekker eventuelle driftsmessige svakheter og feil. Bygningsdeler som har fått TG3: Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv under tilbygg. Årstall: 2000 Kilde: Tidligere salgsoppgave Vurdering av avvik: • Det er manglende fuktsperre på bakken. • Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Noe misfarging på stubbloft. Konsekvens/tiltak • Fuktsperre på bakken bør etableres. I et fuktig miljø er det vanlig å finne ulike arter av insekter og edderkopper (inkl. kokonger). Slike dyr forårsaker som regel lite skade, men de kan indikere at den relative luftfuktigheten er så høy at det er fare for råteskader. Grunn bør plastes for å unngå vanndamp fra grunn, vanndamp over tid vil kunne føre til misfarging, fuktskader og et dårlig inneklima. Kostnadsestimat: 10 000-50 000. Terrengforhold Terreng rundt boligen med fjell i dagen, plenareal, grus og heller. Vurdering av avvik: • Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Terrengforholdet fører til at overflatevann kan ledes til boligen. Dette kan føre til fuktskade i boligen. Boligen ligger i et aktsomhetsområde for kvikkleireskred. Konsekvens/tiltak • Det bør foretas terrengjusteringer. Mangelfull bortledning av overvann vil kunne gi fuktskader i bygningsmassen, dette vil også kunne føre til et dårlig innemiljø. Boligen står på fjell og det er vanskelig å oppnå en fullgod bortledning av vann til boliger som er fundamentert direkte på fjellgrunn uten større terrengjusteringer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Bygningsdeler som ikke er undersøkt (TGIU): Taktekking Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft Taktekkingen er av takpapp. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Taket er lagt om etter en tidligere lekkasje i 2020 iflg. eier. Årstall: 2020 Kilde: Eier Vurdering av avvik: • Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Det ble registrert fukt på nivå gul i en del av undertak på loft under befaring, fare for en utett tekning i dette området. Konsekvens/tiltak • Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når taket er snøfritt. Manglende overvåkning av tilstand og generelt vedlikehold av tekking vil kunne føre til ytterligere fukt i undertak og fuktskader. Risiko for slitasje/skade/utbedringsbehov som kan føre til ytterligere vanninntrengning.
Innbo og løsøre
Alle hvitevarer medfølger.
Alle hvitevarer medfølger. Komfyr, mikro, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin på kjøkkenet, vaskemaskin og tørketrommel på bad/vaskerom medfølger i salget.
Fastmontert trommel til vannslange medfølger ikke.
For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon
Energi og oppvarming
Energimerking
F - gul
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Selger har fylt ut fullstendig energiattest som er lagt ved salgsoppgaven. Megler har ikke ansvar for informasjonen som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: Elektriske varmekabler, luft til luft varmepumpe og ved. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et årlig strømforbruk på ca. 12 926 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 20 093,- pr. 2024
Kommunale avgifter inkluderer: Renovasjon, vann, grunnleie bolig, avløp og branntilsyn
Oppgitt beløp er et estimat for hele året - endelig fakturert beløp kan avvike.
Fakturering skjer månedlig/kvartalsvis.
Andre utgifter
Selger opplyser å ha følgende kostnader knyttet til boligen: - Kabel-tv/internett fra 1289,- pr mnd. Dette er et 500/500 Mbps internettforbindelse og en dekoder til TV. Det er opp til kjøper å evt. inngå nye avtaler med ønskede tjenesteytere.
Eiendomsskatt
Kr. 5 659,- pr. 2024
Informasjon om eiendomsskatt er innhentet fra eiendomsskattelistene til Fredrikstad kommune.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 946 395,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 3 785 580,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Gjensidige forsikring
Polisenr. 80298039
TV/Internett/Bredbånd
Altibox/Viken Fiber. Selger har i dag abonnement 500/500 Bundle internett og 1 dekoder til TV. Kostnad i måneden for dette abonnementet er 1289 kr.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 564,5 kvm (festet)
I enden av den landlige veien, mellom frodige hekker og furutrær finner du innkjørselen til boligen i enden av rekken. Gårdsplassen er gruset opp mot garasjen. Severin Hurrøds vei 20 er del av en tomannsbolig bygget i 1973. Boligen strekker seg over to etasjer og fremstår velholdt og pen med sin sin lyse, stående kledning. Det ble satt opp et tilbygg i 2020. Nordveggen ble etterisolert og kledd om. Taket ble også lagt om i 2020, mens vinduer er skiftet etter behov, hvorav det nyeste ble satt inn i 2024. Boligen ble sist malt i 2021.
Foran inngangsdøren finner vi en fin steinsatt platting som forløper over i en gruset plass. Her, delvis under den langsgående balkongen, finner du en lun sitteplass — skjermet mot naboen av både tre og hekk. Balkongen over er vestvendt og gir et fint utsyn over åkeren. I hagen på baksiden hviler en fin platting — pent tilpasset det bølgende landskapet. Den glir over i gressplen og svaberg. Tidligere eier har plantet mange ulike typer planter og blomster som vokser opp i de ulike beddene i ulike årstider, det er noe som blomstrer i ethvert bed gjennom året. I retning skolen innrammes hagen av både hekk og furutrær, mens det vokser syriner mot naboen. I utkanten av hagen har man anlagt en uteplass med litt mer skoglig følelse rundt en bålpanne. Alle disse uteplassene er fabelaktige. Du har kontakt med idrettsområdet langt der borte ved Gressvikhallen, og får den gode følelsen av liv og aktivitet, og samtidig er nabolaget stille og vakkert — et sted roen kan senke seg og du hører fugler i trærne. Ved å veksle mellom uteplassene, er du forresten sikret sol hele dagen og til sent på kvelden om sommeren.
Informasjon om festetomt
Festeavgift: Kr. 1 006,- pr. år
Festekontrakt datert: 15.03.1994
Festetid: 1.januar 2074
Regulering av festeavgift: Konsumprisindeks
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
På Gressvik, 3 km vest for Fredrikstad sentrum, finner du tettstedet Gressvik og Severin Hurrøds vei 20 på grensen til grøntområde med et åkerland bak. Nærmeste naboer er Gressvikhallen og Hurrød skole, også de omkranset av grøntområder. Alle daglige behov – butikker, skole, barnehage og trening dekkes innenfor gang- og sykkelavstand. På Gressvik finner du det meste. Denne vestbredden av Vesterelven og Seutelven rommer marinaer til fritidsbåter, og et stort utvalg av butikker. Her finner du bakeri, takeaway, dagligvare, møbler, klær — alt som tilhører et lite bysentrum. Dessuten går det ferge inn til byen — en vakker tur langs elven. For barnefamilier er dette et praktisk sted å bo. Barneskole og barnehage venter kun noen skritt unna, og til ungdomsskolen er det kun en snau kilometer. Området er særdeles fint om sommeren når skogsbeltene og åkrene bugner. Da er det også mye liv på elven med småbåter i alle slags størrelser. Får du deg båtplass, vil du ha rask tilgang til den vakre skjærgården og Hvaler. Gressvik har dessuten to svært populære badeplasser — Foten og Faratangen. Begge kan sykles til, med det er også greit å kjøre dit. Det fins flere fine turområder på Gressvik — f.eks marka opp til utkikkstårnet på Sprinklet som gir deg en fantastisk utsikt. Gressvikhallen like ved boligen er forresten byens eneste innendørs tennishall, så her er det kort avstander og mye å finne på.
Offentlig kommunikasjon
Nærmeste busstopp "Hurrød skole" ligger i svært kort avstand fra boligen, cirka 250 meter på andre siden av idrettshallen hvor det går buss utover Gressvik eller retning Fredrikstad sentrum, linje - 115 Fredrikstad-Øyenkilen-Vikane. Det er ytterligere busser som går fra Ørebekk cirka 1,5 km fra huset, eksempelvis busstoppet "Ørebekk rv.110" hvor linje 114 Fredrikstad-Manstad-Saltnes-Tomb går. Ønsker man heller å benytte sjøveien til sentrum eller gamlebyen, er det gratisferge kalt "Byfergen" cirka 2 km fra huset, hvor man kan benytte ruten Ålekilene - Gressvik - Værste - Sentrum - Smertu - Gamlebyen.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Barneskole: Hurrød skole i umiddelbar nærhet.
Ungdomsskole: Gressvik ungdomsskole, 1,4 km i gåavstand.
Videregående: Kort kjøre- eller bussavstand til Fredrik II og Glemmen vgs.Bamseby barnehage (cirka 700m), Ørebekk barnehage (cirka 1,4 km), Gressvik barnehage (cirka 1,5 km), Trondalen Barnehage (cirka 2,6 km), Skala barnehage (cirka 2,8 km) og Naturbarna avdeling Kilen (cirka 2,9 km).
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger verken ferdigattest, ekspedisjonsdokument eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det betyr at det ikke foreligger dokumentasjon på boligen lovlig kan tas i bruk. Boligen er oppført før 1998, det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler eier. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Boligen ligger i uregulert området.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3107/47/8: 15.03.1994 - Dokumentnr: 2871 - Vilkår i festekontrakt Gjelder framfeste Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse 15.03.1994 - Dokumentnr: 2871 - Festekontrakt - vilkår Gjelder framfeste Festetid: 80 år Årlig festeavgift: NOK 452 Bestemmelser om regulering av leien Pant for forfalt festeavgift Pliktig medlemskap i velforening m.v. Bestemmelser om overdragelse 05.09.2024 - Dokumentnr: 1910065 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Gjelder framfeste Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS Org.nr: 814 449 912 Elektronisk innsendt 25.10.1965 - Dokumentnr: 304452 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 47,888 LEIEN KAN REGULERES BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT ---------- Nye vilkår 25.10.1965 - Dokumentnr: 304452 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 47,888 LEIEN KAN REGULERES BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT ---------- Nye vilkår 15.03.1994 - Dokumentnr: 2871 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 80 år Årlig festeavgift: NOK 452 Bestemmelser om regulering av leien Pant for forfalt festeavgift Pliktig medlemskap i velforening m.v. Bestemmelser om overdragelse 29.11.1985 - Dokumentnr: 12749 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3107 Gnr:47 Bnr:4 (FØR EN DEL AV TOMT NR. 110 AV GNR. 50, BNR. 137 M.FL.) 01.01.2020 - Dokumentnr: 265778 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0106 Gnr:47 Bnr:8 01.01.2024 - Dokumentnr: 696892 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3004 Gnr:47 Bnr:8
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,20% av salgssum (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 56 400,- Gebyr utlegg faktura foto kr. 650,- Gebyr utlegg faktura takst kr. 650,- Nordvik grunnpakke med trykket salgsoppgave* kr. 22 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 900,- Tilrettelegging kr. 13 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 2 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 30 527,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 135 827,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Madeleine Flodin, Eiendomsmegler
948 72 136
m.flodin@nordvikbolig.no
Megler
Madeleine Flodin, Eiendomsmegler
948 72 136
m.flodin@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Fredrikstad Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927652633
Storgata 22-24, 1607 FREDRIKSTAD
Bilder
Madeleine Flodin
Eiendomsmegler
Fredrikstad og Hvaler
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?