Egil Eides gate 14Haugesund
- Haugesund
- Egil Eides gate 14
- Prisantydning
- 3 990 000,-
- Totalpris
- 4 091 100,-
- Kommunale avg.
- 18 776,- per år
- BRA-i
- 224 m2
Øvre bydel
Enebolig med sjarm, etterspurt beliggenhet og slående vakker hage! Vestvendt på høyde med utsikt og gode solforhold
NORDVIK Haugesund v/Lars Frøyland har gleden av å presentere attraktive Egil Eides Gate 14. Boligen går over tre plan og inneholder blant annet 3 bad, 5 soverom, dels innredet kjeller med kjøkken, vaskerom og flere rom til oppbevaring og lagring. Eiendommen ligger i et veletablert og rolig boligområde med kort avstand til sentrum. Eiendommen er en fryd for øye spesielt vår og sommer, spennende beplantet med trær, stauder og ordentlig opparbeidet. Sjelden mulighet! Kort om eiendommen: - Frodig hage som bør sees! - Vestvendt og solrikt - Bad i hver etasje - Garasje - Sykkel -og gangavstand til Haugesund sentrum Velkommen til visning
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1953
- Soverom:
- 5
- Prisantydning:
- 3 990 000,-
- Omkostninger:
- 101 100,-
- Totalpris:
- 4 091 100,-
- Kommunale avgifter:
- 18 776,- per år
- Totalt BRA:
- 258 m2
- Tomteareal:
- 943,9 m2 (eiet)
- Energimerking:
- G - rød
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Visninger
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
70-0044/25
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Egil Eides gate 14, 5532 Haugesund
Gnr. 33, bnr. 161 (ideell andel 1/1) i Haugesund kommune. Gnr. 33, bnr. 76 (ideell andel 1/5) i Haugesund kommune.
Selger(e)
Marit Johansen
Kjøpesum og omkostninger
3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 99 750,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 200,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 100,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 120 300,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 4 091 100,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 4 110 300,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Dokumentavgiften er 2,5% av salgssummen. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1953
Arealer
BRA-i: 224 kvm
BRA-e: 34 kvm
Totalt BRA: 258 kvm
TBA: 11 kvm
Beskrivelse:
Areal-Enebolig
Kjeller:
BRA-i: 60 kvm. Vaskerom, Soverom, Soverom 2, Gang, Bad, Bod
Totalt BRA: 60 kvm
1. etasje:
BRA-i: 117 kvm. Soverom, Soverom 2, Stue, Kjøkken, Bad, Entré
Totalt BRA: 117 kvm
TBA: 11 kvm. Terrasse- og balkongareal
2. etasje:
BRA-i: 47 kvm. Gang, Entré, Bod, Soverom, Bod 2, Stue/kjøkken, Bad/vaskerom
Totalt BRA: 47 kvm
Areal-Garasje
1. etasje:
BRA-e: 34 kvm. Garasje, Bod
Totalt BRA: 34 kvm
Antall soverom
5
Innhold
Boligen inneholder: Kjeller: Vaskerom, Soverom, Soverom 2, Gang, Bad, Bod Hovedetasje: Soverom, Soverom 2, Stue, Kjøkken, Bad, Entré Loft: Gang, Entré, Bod, Soverom, Bod 2, Stue/kjøkken, Bad/vaskerom Innholdsfortegnelsen tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. NB: Se punkt ferdigattest for mer detaljert info.
Standard
S T U E Trivelig stue med plass til møblement som sofagruppe, tv benk, spisebord og vetrineskap. Stuen har peis til oppvarming på kjølige dager og utgang til terrasse. K J Ø K K E N Kjøkken første etasje har innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Det er frittstående kjøleskap m/frys, oppvaskmaskin og komfyr. Overskap er fra byggeår og underskap er fra 2005. Kjøkkenet har plass til spisebord for to. B A D Veggene har baderomsplater og våtromsplater/belegg. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler, innredet med servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet har ingen ventilasjon. S O V E R O M Første etasje har to soverom, begge i god størrelse med plass til seng, nattbord og garderobeløsning. E N T R E Lys entre med trapp til loftsetasje. Rommet leder videre til gang med plass til oppheng av ytterklær. V A S K E R O M K J E L L E R Vaskerom i kjeller med betonggulv og vegger er i betong og tre. Rommet er innredet med noe kjøkkeninnredning, opplegg for vaskemaskin, vedovn og sluk. B A D K J E L L E R Veggene har baderomsplater. Gulvet er flislagt. Rommet har ingen varmekilde. Innredet med servant, toalett og dusjkabinett. Varmtvannstank og samleskap for rør i rør systemet er plassert på bad. Badet har naturlig ventilering via ventiler i vegg. K J Ø K K E N - L O F T Kjøkken med profilerte fronter, benkeplate av laminat. Det er frittstående hvitevarer som kjøleskap og komfyr montert på kjøkkenet. Det er montert komfyrvakt på kjøkkenet. B A D - L O F T Badet har våtromstapet/belegg på vegg og venylbelegg på gulv. Rommet har ingen varmekilde. Det er innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Bad/vaskerom har ventilasjon via elektrisk styrt vifte. S T U E - L O F T Sjarmerende stue med skråtak og takvindu. Stuen lat seg lett møblere med sofagruppe, spisebord og tv benk. S O V E R O M - L O F T Soverommet har garderobe og plass til seng m/nattbord. T E K N I S K E I N S T A L L A S J O N E R Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Boligen har noen innvendige vannledninger av kobber med plastkappe. Tilgjengelige avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon via ventiler i vegg eller vinduer. Det er montert varmtvannstank på bad i kjeller fra 2022 på ca. 200 liter (Oso). Det er sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Det er montert AMS måler i 2017. Det foreligger samsvarserklæring på denne. Det er montert brannvarslere og brannslukkingsapparat i boligen. Innvendig er boligen innreder med gulv av laminat og betong. Veggene har tapet og malte plater. Boligen har betonggulv mot grunnen og etasjeskiller er i tre. Det er noe knirk i gulv. Boligen har mursteinspipe, vedovn og sotluke/feieluke. I vaskekjeller er det montert en vedovn. Det må forventes at det er skrue-/spiker-hull etter møbler/bilder og lignende på vegger. Generell slitasje på overflate må påregnes.
Parkering
Gode parkeringsmuligheter i gruset tun og garasje.
Moderniseringer og påkostninger
Boligen har behov for oppgraderinger/renovering for å oppnå dagens forventet stand.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: 1. Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, både faglært og ufaglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bråstein og Stelander. Persson elektro. På loft (2005), hovedetasje (2005) og kjeller (2007) er det nye rør på bad, samt nytt elektro. Egeninnsats: fliser bad kjeller og baderomsplater bad kjeller. Baderomsplater hovedetasje. 1.1 Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bråstein og Stelander. 1.2 Vet du om det finnes dokumentasjon på hvordan bad eller vaskerom er bygget opp? Nei Eventuell kommentar: Det foreligger fakturaer, men ikke dokumentasjon. 2. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Skifer tatt av og lagt nytt tak under. Firmanavn: JNT bygg 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Foreligger det en samsvarserklæring? Ja Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Persson elektro. 2005-2007. 5. Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Renovert kloakkrør (lining) Rørlegger Inge Vaage. 6. Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Ja, ufaglært Var tiltaket søknadspliktig? Ja Har arbeidet blitt godkjent? Nei Arbeid som er utført: Pusset opp, isolert kjeller. 9. Vet du om det er gjort arbeid på eiendommen som ikke er nevnt i de andre spørsmålene? Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Stor sett nye vinduer og ytterdør fra 2005 og frem. Innvendige dører også nye. 10. Vet du om det er gjort radonmåling på eiendommen, enten i din eller tidligere eiertid? Ja Når ble målingen gjennomført og foreligger det dokumentasjon? Årstall: 2010 Dokumentasjon: ja 11. Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja Beskriv: en flis har sprukket i kjelleren. 29. Vet du om andre forhold av betydning for kjøper å vite om; for eksempel flom-, ras- og skredfare, grunnforhold, tinglyste forhold, private avtaler og liknende? Ja Beskriv: Det er et fellesareal som eies av 5 eiendommer og min del vil følge salget Samsvarserklæring: Det fremgår av tilstandsrapporten at det foreligger samsvarserklæring for det elektriske arbeidet i boligen. Det tas forbehold om at det kan være utført andre arbeider på det elektriske anlegget som ikke har samsvarserklæring.
Bygningssakkyndig
Takst Team AS
Byggemåte
Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Vedlagt salgsoppgaven følger tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Disse må leses nøye av interessenter før bud inngis. Opplysninger gitt i tilstandsrapporten anses å være kjent for kjøper, og det kan derfor ikke reklameres på forhold som fremkommer av tilstandsrapporten. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Beskrivelsen av boligen som følger er hentet fra tilstandsrapporten: ENEBOLIG Utvendig: Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Eier opplyser at tak og undertak er byttet i 2014. Siden taket (takkonstruksjon, taktekking og skorstein) kun er observert fra bakkenivå, er vurderingen begrenset av dette. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å bevege seg ut på taket eller observere fra stige. Selv om det ikke er avdekket skader under befaringen, betyr ikke dette at det ikke foreligger skader som en besiktigelse på taket kan avdekke. Vær oppmerksom på denne risikoen. En undersøkelse av taket kan utføres av en fagperson under tilstrekkelige sikkerhetsforhold. Nedløp og beslag: Nedløp, takfotbeslag og renner er i metall. Snøfangere: Det er ikke montert snøfangere på taket. Veggkonstruksjon: Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade har liggende bordkledning. Takkonstruksjon/Loft: Det er ikke tilgang til kaldloft eller kott bak knevegger. Vinduer: I hovedetasjen er det vinduer med 2-lags glass og malte trekarmer. Vinduer i stue og bad fra 1993. Vinduer på kjøkken og soverom er fra 2005. Noen vinduer har 3-lags glass. I kjeller er det vinduer med 2- og 3-lags glass. Vinduer mot vest er byttet i 2014. Vindu i gang i kjeller er fra 2005. Punktering av vinduer er vanskelig å oppdage og det kreves ofte spesielle lysforhold. Aldersrelatert slitasje med noe tap av vinduets varmeisolerende funksjon, slitasje på tetningsdetaljer og evt. punkteringer etc. er allikevel sannsynlig. Kontrollen er i hovedsak utført visuelt. Det ble ikke registrert skader på rammer utover det som er normalt, alder tatt i betraktning. Det bør på generelt grunnlag påregnes at vinduer har behov for justering med jevne mellomrom. Trevirkets dimensjoner endrer seg ved skiftende værforhold. Vindu i trapp til loft.: Vindu ved trapp til loft har enkelt glass og malte trekarmer. Takvindu: Takvindu på loft har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer - vinduer loft: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Dører: Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og enkel kjellerdør i tre. Eier opplyser at dørene ble byttet i ca. 2005. Det må påregnes at det er normale bruksmerker og slitasje på dører. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Boligen har en terrasse mot nord. Den er i trekonstruksjon. Rekkverk er i tre. Rekkverk er målt til ca. 108 cm. Arealet på terrassen er ca. 11 kvm. Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn: Boligen har betonggulv mot grunnen og etasjeskiller er i tre. Høydeforskjellen ble målt i følgende rom: Kjeller: Soverom og gang. I gang ble det målt en høydeforskjell på 20 mm gjennom hele rommet og på soverom ble det målt en høydeforskjell på 10 mm gjennom hele rommet. Hovedetasje: Kjøkken og stue. I stue ble det målt en høydeforskjell på 8 mm gjennom hele rommet og på kjøkken ble det målt en høydeforskjell på 8 mm gjennom hele rommet. Loft: Et soverom og stue. I stue ble det målt en høydeforskjell på 20 mm gjennom hele rommet og på soverom ble det målt en høydeforskjell på 10 mm gjennom hele rommet. Det er noe knirk i gulv. Høydeforskjellen er målt i noen rom og det utelukker ikke at det er skjevheter i andre rom. Kontrollen må sees på som en stikkprøvekontroll. Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe, vedovn og sotluke/feie luke. I vaskekjeller er det montert en vedovn. Denne opplyser eier at ikke kan brukes og er til pynt. Rom Under Terreng: Gulvet er av betong. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i vegg i sør-østre hjørne i kjeller. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 11 vektprosent. Tomteforhold: Byggegrunn: Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering: Dreneringen er fra 1953. Grunnmur og fundamenter: Grunnmur av sparesteinsmur på den opprinnelige delen. Fundament er ikke synlig. Det er normalt ikke noen spesielle fundamenter under denne type grunnmur, den bli støpt direkte på planert byggegrunn. Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er av betong. Terrengforhold: Boligen ligger i et skrånet terreng og terrenget faller inn mot boligen på sør- og østsiden. Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør og vannledning av ukjent type. Normalt på den tiden boligen ble bygget brukte de vannledninger av jern og avløpsrør i betong eller keramiske rør, og ble tilkoblet det offentlige vann- og avløpsnett. Vann- og avløpsrør er nedgravd i grunnen og dermed ikke innspisert. Tilstandsgrad settes på grunn av alder og evt. opplysninger gitt fra eier. Vann- og avløpsrør fungerte på befaringsdag. Eier opplyser at avløpsrør i gulv i kjeller ble byttet i 2025. Avløpsrør på utsiden ble rør fornyet i 2025. Vannledning er fra byggeår. TG2 Snøfangere Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke montert snøfangere på tak og evt. krav til dette er ikke vurdert oppimot søknadstidspunktet. Iht. byggeforskrift fra 1969 og senere, skal taket ha snøfanger e.l. hvor det er fare for at snø- og isras kan medføre skade. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av snøfangere opp til dagens krav. Ved manglende snøfangere kan det rase snø/is ned fra taket og skade personer som befinner seg i nedfallsområdet. Vinduer Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Konsekvens/tiltak: Vinduer må justeres. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Vindu på soverom må justeres. Vindu i trapp til loft. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Vinduet er fra byggeår og gis TG 2 på grunn av alder og tegn til innvendig kondensering på glass. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Vindu tilfredsstiller ikke dagens krav til energikrav. Vinduet anbefales byttet ut. Vinduer - vinduer loft Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Dører Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er ikke montert beslag under hovedinngangsdør. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Beslag bør monteres for å hindre at vann kan trenge inn i kjeller/konstruksjon. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Konsekvens/tiltak: Beslag må skiftes ut/monteres. Utvendige trapper Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert håndløper i trapper. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav til håndløper i byggeåret. Overflater Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er noen sprekker i overflater. I kjeller er det betonggulv i gang og vaskerom. Konsekvens/tiltak: Kjøper må vurdere utskiftinger ut fra egne ønsker. Etasjeskille/gulv mot grunn Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er noe knirk i gulv. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Knirk i gulv må ses i sammenheng med målte skjevheter. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er foretatt radonmåling i 2010 som viser at målingen ligger under anbefalte grenseverdier. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom Under Terreng Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. I bod er det tegn på saltutslag på gulv og vegger. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Trapp til kjeller er bratt og det er liten takhøyde. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Trappen må påregnes skiftes ut. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Ved manglende håndløper kan dette medføre at personer faller i trappen og skader seg. Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. På noen dører i kjeller er det tape-rester på dørblad. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Tape-rester bør fjernes. Kjeller - Bad - Overflater vegger og himling Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er ikke montert metallist i nedre kant på baderomsplater. Konsekvens/tiltak: Badet fungerer med dette avviket så lenge det ikke dusjes rett på vegg. Kjeller - Bad - Overflater Gulv Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik på varmekilde. Det er påvist sprekker i fliser. Varmekabler på bad i kjeller virket ikke på befaringsdag. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Fliser må skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Når det ikke er tilfredsstillende fall til sluk, kan vannet renne vekk fra sluket. Dette kan føre til fuktskade. Varmekabler bør kontrollers av elektriker. Kjeller - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kjeller - Bad - Ventilasjon Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Manglende avtrekk fra våtrom kan ha flere negative konsekvenser både for bygningskonstruksjonen og for innemiljøet. Det kan medføre fuktproblem ved at fukt ikke blir ventilert ut av rommet, som igjen kan medføre sopp- og muggproblemer. Ved sopp- og muggdannelse kan dette medføre, eller forverre helseplager som allergi og astma. Etasje - Bad - Overflater vegger og himling Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Plater som er brukt på vegg i våtsone er ikke godkjent som membran. Konsekvens/tiltak: For å lukke avviket, må det monteres godkjente plater/tettesjikt på vegg i våtsone. Etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Loft - Bad/vaskerom - Overflater vegger og himling Tapet har sluppet i skjøter noen plasser. Konsekvens/tiltak: Tapetskjøter bør limes der hvor de er løsnet. Konsekvens er at vann kan renne inn bak rommets tettesjikt. Loft - Bad/vaskerom - Overflater Gulv Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er registrert knirk i gulvet. Konsekvens/tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Det må vurderes tiltak når badet/våtrommet skal oppgraderes. Konsekvens ved manglende membran, er at ved tett sluk, eller vannlekkasje kan det renne vann inn i tilstøtende rom og forårsake vann-/fuktskade. Loft - Bad/vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Loft - Bad/vaskerom - Sanitærutstyr og innredning Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er riss i overflaten i servant. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Loft - Bad/vaskerom - Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Manglende avtrekk fra våtrom kan ha flere negative konsekvenser både for bygningskonstruksjonen og for innemiljøet. Det kan medføre fuktproblem ved at fukt ikke blir ventilert ut av rommet, som igjen kan medføre sopp- og muggproblemer. Ved sopp- og muggdannelse kan dette medføre eller forverre helseplager som allergi og astma. Loft - Stue/kjøkken - Avtrekk Rørgjennomføring i vegg fra ventilasjon er ikke ferdigstilt. Konsekvens/tiltak: Overflate rundt rørgjennomføring bør ferdigstilles. Vannledninger med kobber og plastkappe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Konsekvens/tiltak: Skal avviket lukkes må løsning på lufting av kloakk dokumenteres/fremvises. Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Elektrisk anlegg Det anbefales generelt å få det elektriske anlegget kontrollert i forbindelse med kjøp av bolig om det ikke foreligger el-kontroll som er 5 år eller nyere. Det lokale el-tilsyn er offentlig kontrollmyndighet på el-anlegget. Fuktsikring og drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Konsekvens/tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Grunnmur og fundamenter Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmur er pusset på utsiden. Det er observert noen sprekker i puss. Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Sprekker i grunnmuren må tettes. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Terrengforhold Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG3 Veggkonstruksjon Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledning og vindskier/dekkbord har behov for vedlikehold. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Kledning og vindskier/dekkbord bør vedlikeholdes. Ved for lite eller ingen lufting bak kledning, kan dette medføre råteskader i kledning/konstruksjon. Ved råteskader i kledning medfører det at vann trekker inn bak kledningen og kan forårsake skade/vanninntrenging i konstruksjonen. Pipe og ildsted Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Pipevanger er ikke synlige. I kjeller er ikke alle sider på pipen synlig. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Hvis ovn i kjeller skal brukes, må avstand til brennbart materiale økes. Konsekvens av at det er liten avstand til brennbart materiale, er at det kan oppstå brann. Kjeller - Vaskerom - Generell Vaskerom i kjeller med betonggulv og vegger er i betong og tre. Taket er malt, Rommet er innredet med noe kjøkkeninnredning, opplegg for vaskemaskin, vedovn og sluk. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Etasje - Bad - Ventilasjon Rommet har ingen ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Ingen ventilering utover åpning av vindu. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Manglende avtrekk fra våtrom kan ha flere negative konsekvenser både for bygningskonstruksjonen og for innemiljøet. Det kan medføre fuktproblem ved at fukt ikke blir ventilert ut av rommet, som igjen kan medføre sopp- og muggproblemer. Ved sopp- og muggdannelse kan dette medføre eller forverre helseplager som allergi og astma. Forstøtningsmurer Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Konsekvens/tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Rekkverk må monteres for å hindre at personer faller ned og skader seg. TGIU Takkonstruksjon/Loft Det er ikke tilgang til kaldloft eller kott bak knevegger. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Kjeller - Vaskerom - Tilliggende konstruksjoner våtrom Hulltaking er ikke utført, da rommet ikke har noen form for tettesjikt. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. GARASJE Boligen har en frittstående garasje på 34 kvm. Garasjen er delt i garasje og bod. Garasjen har ringmur og støpt gulv. Vegg- og takkonstruksjon av tre og betong. Utvendig har garasjen liggende kledning. Taket er tekket med skifer. Renner, nedløp og beslag er i plast. Vinduene i garasje har karmer av tre og doble glass. Garasjen har en leddport i metall. Det er montert elektrisk portåpner på garasjeport. Dør inn til garasje er i tre. Det er innlagt strøm i garasjen. Garasjen har et areal på ca. 22 kvm og boddelen har et areal på ca. 12 kvm. Garasje er ikke tilstandsvurdert.
Innbo og løsøre
Alle hvitevarer medfølger utenom et kjøleskap og en vaskemaskin.
- Robotklipper medfølger
- Hyller i garasje samt materialer medfølger
- Hyller i bod medfølger
- Oppvaskmaskin
Kan følge med:
2 kjøleskap, 3 komfyrer, 1 vaskemaskin, 3 gressklippere (1 motor, 1 elektrisk og 1 robot). Noe takstein og skiferheller, noe materialer og en lang stige.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Ved ønske om at vegglamper, krokhengte lamper, lysekroner, prismelamper eller lignende lamper som er koblet til sukkerbit eller stikkontakt skal følge med i handelen, må det tas forbehold om dette ved inngivelse av bud. Det samme gjelder brunevarer.
Adgang til utleie
Boligen kan leies ut i tråd med gjeldende lovverk. Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon
Energi og oppvarming
Energimerking
G - rød
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Peis og elektrisk Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et årlig strømforbruk på ca. 35 000 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 18 776,- pr. 2024
Kommunale avgifter inkluderer: Avløp, vann, renovasjon lite abo x2, eiendomsskatt og feiing.
Oppgitt beløp er et estimat for hele året - endelig fakturert beløp kan avvike.
Andre utgifter
Det er opp til kjøper å evt. inngå nye avtaler med ønskede tjenesteytere.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 832 127,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 3 328 508,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
LO favør husforsikring
Polisenr. 14239065
TV/Internett/Bredbånd
Telia
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 943,9 kvm (eiet)
Matrikkel fra Haugesund er vedlagt salgsoppgaven.
Eiendommen ligger i relativt skrånende terreng. Tomten er opparbeidet med plen, beplanting, gårdsplass og bed.
I handelen overdras 1/5 av sameiet tomt (realsameie) gnr. 33, brn. 76 (1/5 av sameiet tomt) til ny eier. Se salgsoppgave for kartgrunnlag eller konferer megler om du har spørsmål vedrørende dette.
Adkomst
Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse. Boligen vil bli merket med Nordvik ''til salgs skilt'' og det vil bli skiltet til annonsert fellesvisning.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Flere skoler, barnehager og nærbutikker i middelbar nærhet. Sykkel og gangavstand til Haugesund sentrum. Her finner man alt en skulle trenge for enhver smak. Shoppingmulighetene er gode - enten du vil ta turen til et kjøpesenter, besøke en av butikkene i byens egen gågate eller nyte en bedre middag på indre kai. For de turglade og friluftsinteresserte finnes det flotte turområder i nærheten slik som Djupadalen. Her finner en flere turstier og lysløype. Det er sykkelavstand til Raglamyr og man kommer seg enkelt rundt til øvrige bydeler med buss fra Flotmyr eller Spannavegen rett nedenfor boligen. Se vedlagt Nabolagsprofil for mer informasjon om nærområde.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger verken ferdigattest, ekspedisjonsdokument eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det betyr at det ikke foreligger dokumentasjon på boligen lovlig kan tas i bruk. Boligen er oppført før 1998, det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige. Det foreligger ferdigattest for fasadeendring og innredning av to soverom i kjeller datert 2013. Det foreligger midlertidig attest for garasje datert 1989. Enebolig • Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. På loft er det gjort endringer i rominndeling i forhold til tegninger. Der hvor kjøkkenet er tegnet inn, er det nå bad. Kjøkken er der hvor det er tegnet inn alkove. Wc rom er blitt bod. I hovedetasje er det samsvar med det som er bygget og tegninger. I kjeller er det gjort endringer. Bod er gjort om til bad. Vegger rundt vedbod og bod mot sør er fjernet og dette arealet er tatt inn i gang arealet. Matbod er gjort mindre. Disse endringene viser ikke på mottatte tegninger. Kjøper bærer selv risikoen for fremtidig bruk av rom og for eventuelle pålegg fra det offentlige. Dette omfatter også risikoen for om søknad om bruksendring godkjennes og alle kostnader i den forbindelse. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Kommentar: Dagslysflate i gang i kjeller er for liten ift. dagens krav.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler eier.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til boligformål. Sameiet tomt (realsameie) gnr. 33, brn. 76 er regulert til bolig. Kommuneplaner Id. 1106plan-kp3 Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2030 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 09.09.2015 Delarealer 944 kvm - Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende Kommuneplaner under arbeid Id. 202203 Navn: Kommuneplanens arealdel 2023-2033 Status: Planforslag Plantype: Kommuneplanens arealdel Reguleringsplaner Id. RL710 Navn: Ødegård - Fjellstemmen Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 03.07.1965 Id. RL862 Navn: Endring av vegarm fra Fjellv sør for høyblokkene Plantype: Mindre reguleringsendring Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 19.03.1975 For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Konsesjon
Dersom eiendommen er større enn 2 mål plikter kjøper å undertegne dokumenter i forbindelse med søknad om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1106/33/161: 15.01.1988 - Dokumentnr: 186 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:1106 Gnr:33 Bnr:824 Rettighetshaver: Knr:1106 Gnr:33 Bnr:898 Kommentar: Bnr. 161, bnr. 824 og brn. 898 har lik vegrett og vedlikeholdsplikt. 11.06.1952 - Dokumentnr: 1492 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1106 Gnr:33 Bnr:76 EIENDOMMEN OVERFØRT FRA ANNEN KOMMUNE 30.10.1952 - Dokumentnr: 3130 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1106 Gnr:33 Bnr:76 Denne eiendommen er tidligere utskilt fra eiendommen med gnr 33, bnr. 76 i Haugesund kommune («hovedbølet»). På hovedbølet kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som også gjelder for denne eiendommen. Dette kan for eksempel være rett for kommunen til å anlegge og reparere vann- og kloakkledninger, bestemmelser om bebyggelse, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene er tinglyst som heftelser på den utskilte eiendommen og vil følge eiendommen ved salg. Heftelsene kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av rettighetene.
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand. Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra el-verk eller brann/feievesen.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,30% av salgssum (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 54 600,- Gebyr utlegg faktura (pr. faktura) kr. 650,- Grunnpakke Hus kr. 12 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 24 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 9 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 2 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 22 138,- Samlet skal selger betale kr. 135 578,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis. Vedlagt: Tilstandsrapport, egenerklæring, matrikkel, planstatus m/bestemmelser, energiattest, byggetegning, ferdigattest, div kart og opplysninger fra kommunen. Fås kun ved forespørsel: Kommuneplan, reguleringsplan, vedtak fasadeendring, tinglyst servitutt.
Ansvarlig megler
Lars Frøyland, Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
907 36 858
l.froyland@nordvikbolig.no
Megler
Lars Frøyland, Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
907 36 858
l.froyland@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Haugesild Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927219875
Haraldsgata 90, 5528 HAUGESUND
Bilder
Lars Frøyland
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Haugesund
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?