Regnbueveien 1Helsfyr - Sinsen
- Helsfyr - Sinsen
- Regnbueveien 1
- Prisantydning
- 4 890 000,-
- Felleskost/mnd
- 4 660,-
- BRA-i
- 66 m2
Idylliske Teisen Park
Lys & gjennomgående 3-roms oppusset i 2016 - GARASJE - Balkong på 7m² - Vedovn - 3 boder - Kort vei til Buss og T-bane!
Du skal ikke langt opp fra sentrumskjernen før tettbebygde blokker erstattes med store, grønne fellesarealer og behagelige omgivelser. De frittstående blokkene på Teisen gir deg litt albuerom fra naboen. En titt ut av vinduet ditt og du kan se grøntarealer på nesten alle kanter. * Familievennlig og sosial planløsning * Garasjeplass m/el-bil lader * Leiligheten er modernisert 2016 og godt vedlikeholdt de siste årene * Balkong på 7 m² med utelys og et stikk * Kjøkken pusset opp i 2016/17 * Pent baderom, renovert i 2016 * Vinduer og balkongdør fra 2020 * 3 boder (8m² gulvflate på loft og kjellerboder på 3 kvm og 1 m²) * Vedovn i stuen (2017) * Flere parker og turområder i nærheten * Gode kollektiv forbindelser med t-bane, buss og tog.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1953
- Etasje:
- 3
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 4 890 000,-
- Omkostninger:
- 9 562,-
- Totalpris:
- 4 947 562,-
- Fellesgjeld:
- 88 000,-
- Felleskost/mnd:
- 4 660,-
- Fellesformue:
- 23 816,-
- Totalt BRA:
- 74 m2
- Tomteareal:
- 99 627,1 m2 (eiet)
- Energimerking:
- D - rød
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
65-0042/25
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Regnbueveien 1, 0664 Oslo
Gnr. 138, bnr. 48 (ideell andel 1/1) i Oslo kommune.
Andelsnr. 425 i Teisen Park Borettslag, orgnr. 952556819
Kjøpesum og omkostninger
4 890 000,- (Prisantydning) 88 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 978 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 8 212,- (Gebyr forkjøpsrett) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst hjemmelsoverføring) 545,- (Tinglyst pantedokument) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 562,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 18 862,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 4 987 562,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 4 996 862,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1953
Etasje
3
Arealer
BRA-i: 66 kvm
BRA-e: 8 kvm
Totalt BRA: 74 kvm
TBA: 7 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-e: 4 kvm. Kjellerbod
Totalt BRA: 4 kvm
3. etasje:
BRA-i: 66 kvm. Entré, soverom 1, soverom 2, Bad, kjøkken, stue
Totalt BRA: 66 kvm
TBA: 7 kvm.
6. etasje:
BRA-e: 4 kvm. Loftsbod
Totalt BRA: 4 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på borettslagets fellesareal, men disponeres av denne andelen. Borettslaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Antall soverom
2
Innhold
Boligen har alt på ett plan og inneholder: 3. etasje BRA-i 66 m²: Entré, to soverom, bad, kjøkken, stue I tillegg disponeres: - To kjellerboder på tot. 4 m² - Loftsbod på 8 m² gulvareal (skråtak, oppmålt areal er 4 m²)
Standard
Entré: Romslig entre med innebygd garderobeskap. Stue: Fin stue med god plass til sofa, tv-møbel og spisebord. I det ene hjørnet er det tilkoblet en vedovn, denne ble satt inn ny i 2017. Det er godt med lysinnslipp fra vindu og balkongdør. Utgang til herlig balkong fra stuen. Kjøkken: Kjøkkenet fra Epoq (2016) har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp, micro og vannstoppsystem. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Bad: Badet ble totalrenovert i 2016. Arbeidene er utført av firma Era -Nordisk Bygg og Vedlikehold Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er 2 stk. plastsluk og protan baderoms membran med dokumentert utførelse. Banemembran er dels synlig under klemring i hovedsluket. Det bemerkes at klemring er tilgriset. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering. Eier har montert elektrisk vifte. Denne er ikke i bruk det det ikke er lov med slik installasjon i borettslaget. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (murvegger). To soverom: Boligen har to soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Videre er det plass til garderobeløsning. Soverom nr. 2 fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor - her er mulighetene mange. Rommet har plass til seng, nattbord, garderobeløsning og evt. skrivebord. Innvendige overflater: Gulv: Fliser, laminat Vegger: Fliser, malte flater og betong/tegl. Himling: malte plater. For full oversikt over tilstandsgrader, se punktet Byggemåte eller se vedlagt tilstandsrapport.
Parkering
Det følger egen garasjeplass m/lader i felles garasjerekke. Garasjene er organisert i eget garasjelag - Regnbueveien garasjelag SA (Vedtekter ligger i salgsoppgaven) Medlemmene eier sin garasje og betaler ikke vanlig leie, men forplikter seg til å betale en årlig sum til dekning av løpende utgifter og vedlikehold. Kan evt. kreves innbetalt flere ganger i året. Det betales ikke medlemsinnskudd Det er etablert 333 p-plasser i borettslaget. P-plassene administreres av OBOS. For å sette seg på venteliste, send mail til oef@OBOS.no eller ring 22865500. Eierskiftegebyr etter gjeldende satser. Det er lademuligheter for EL-bil på egne plasser i borettslaget, hvor man kan parkere mens man lader for så å flytte bilen når man er ferdig med å lade. Info om ladeplassene: · Kr 59,-/måned i abonnement · Spotpris · Ny App fra Elaway ( Appen fra Smartcharge vil ikke lenger være i bruk) · Forbedret oversikt - med den nye løsningen får du kontinuerlig oversikt over strømforbruk og kostnad · Direkte belastning på ditt registrerte kort · Du må laste ned ny Elaway-app fra appstore eller google play. · Det anbefales å aktivere stedstjenester for Elaway-appen. Dette gjør du på telefonen din under "innstillinger". · Inne på selve Elaway-appen klikker du på karttjenester - det midterste ikonet nederst på skjermen. · Legg til Teisen Park Borettslag i favoritter Kontakt styret for ytterligere info om bruk av ladeplassene. Det er ellers lademulighet for EL-bil i Regnbueveien. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. For mer informasjon og priser se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
Moderniseringer og påkostninger
Følgende oppussing og modernisering er gjort i boligen:
Nytt kjøkken 2016/2017
- Elektrisk
- Vann, Waterguard
- Nytt gulv
- Malt vegger og tak
Nytt bad slutten av 2016
- EL Vifte som ikke skulle vært montert, ikke lov i borettslaget.
- Lagt ny silikon i hjørner.
Hoved soverom
- Nytt gulv
- Fjernet gammel tapet, Panelvegger
- malt tak
- nye dør innsatser, ny dør
- ny ventil
Soverom 2
- Nytt gulv
- Fjernet gammel tapet, Panelvegger
- malt tak
- nye dør innsatser, ny dør
- ny ventil
Gang
- Nytt gulv
- Malt tak og vegger.
- Hull i vegg bak sko hylle, gammelt oppheng til hyller.
Stue
- Nytt gulv
- Fjernet gammel tapet, malt tak og vegger.
- Ny peis
Balkong
- Malt betongen på nytt, da den begynte å flasse.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
- Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Era Nordisk AS Ny membran, nye fliser, nytt interiør. Ferdigstilt slutten 2016 - Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Era Nordisk AS Ny membran, nye fliser, nytt interiør. Ferdigstilt slutten 2016 - Vet du om det finnes dokumentasjon på hvordan bad eller vaskerom er bygget opp? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Era Nordisk AS Ny membran, nye fliser, nytt interiør. Ferdigstilt slutten 2016 - Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Byttet peis. Innstalert av: Skorsteinsrep - Vet du om det er gjort arbeid med drenering, enten i din eller tidligere eiertid? Nei. Eventuell kommentar: I så fall i regi av borettslag - Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Foreligger det en samsvarserklæring? Nei. Beskriv arbeidet og hvorfor det ikke foreligger samsvarserklæring: Har Faktura, på utført arbeid. Samsvars erklæring vet jeg ikke. - Vet du om det elektriske anlegget har blitt kontrollert? Nei. Eventuell kommentar: ingen kontroll utover det som er gjort sammen med bad og kjøkken. - Er det installert el-billader på eiendommen/boligen? Nei. Eventuell kommentar: Har lader i garasjelaget, men er ikke en del av boligen. - Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Nei. Eventuell kommentar: I så fall i regi av borettslag, evt ved oppussing av bad. - Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Nei. Eventuell kommentar: I så fall i regi av borettslag - Vet du om det har vært utført kontroll av installasjoner for eksempel oljetank/ sentralfyr/ ventilasjon? Nei. Eventuell kommentar: I så fall i regi av borettslag - Vet du om det er gjort arbeid på eiendommen som ikke er nevnt i de andre spørsmålene? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Byttet vinduer og terrassedører i regi av borettslaget. - Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskriv: Har hatt litt sort sopp på silikonen i badet. Har en el-vifte på badet som ikke er lov å bruke. - Vet du om det er, eller har vært, insekter eller skadedyr i boligen, eller i tilhørende bygninger? For eksempel skjeggkre, maur, biller, mus, rotter eller lignende. Ja. Beskriv: har hatt veggdyr, disse ble tatt hånd om i 2022, og ikke sett de siden.
Bygningssakkyndig
Norges Takst AS v/ Frode Grønning
Byggemåte
Informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, datert 05.03.2025 Bygning: Hovedbærekonstruksjon i betong med innfelt treverkskonstruksjon, tegl og kledning på fasader. Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Dører: Balkongdør med trekarm og 2-lags glass. Entredør klassifisert B30 - 35dB (brann- og lydklassifisering) med kodelås. Balkong/terrasse: Utgang fra stue til balkong er utført med støpt dekke belagt med kunstgress, forankret til bygning. Størrelse 7 m². Lys og strøm. VVS-installasjoner: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Stoppekran i rørskap. Avløpsrør av plast, synlig. Mulig støpejern i etasjeskille. Lufting av systemet er ikke besiktiget kommentert av takstmannen. Det er ikke besiktiget noe stakeluke i leiligheten, antar at dette er ivaretatt et annet sted i bygget. Det er kun rørene i denne leiligheten som er undersøkt. Ingen skader er observert på synlige rør. For nærmere undersøkelser må rørlegger tilkalles. Under oppussing av bad og kjøkken i 2016 ble de fleste rør skiftet. Varmtvannstanken er på ca. 120 liter. Begrenset inspeksjon da tanken er plassert i hjørnet under kjøkkenbenken. Downlights i baderomshimling. Pulverapparat og røykvarsler. Luftbehandling: Boligen har naturlig ventilasjon. Elkraft: Automatsikringer. Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) eller 3 (TG3). TG2 med avvik som kan kreve tiltak: Utvendig - Dører - 2: Skade i dørblad (døren fungerer som normalt). Kjøkken - Etasje 3 - Kjøkken - Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det er krav til fastmontert komfyrvakt i alle nye boliger fra 2010 i henhold til NEK 400. Denne skal monteres av elektroinstallatør. Ved oppussing gjelder kravet om fastmontert komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til platetopp/komfyr. Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: På generelt grunnlag anbefales det el kontroll fra uhildet el takstmann for å kontrollere anlegget i forhold til gjeldene forskrifter fra da boligen ble bygget. TG2 med avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig - Pipe og ildsted: Avvik i forhold til synlige pipevanger ? (2 synlige sider på lettklinkerpipe/rehab pipe ellers 4 synlige sider). Våtrom - Etasje 3 - Bad - Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er målt ca. 10-15 mm lokalt fall i nedsenket dusjsone (målt ved ytterkant). Det er målt ca. 25 mm 80 cm fra sluk. Det er målt ca. 30 mm høydeforskjell topp slukrist og topp gulv ved terskel. Det bemerkes at gulv utenfor dusjsone stort sett er flatt. Terskel er ca. 15 mm. Ved en eventuell lekkasje utenfor dusjsonen så kan vann i entre forekomme. Våtrom - Etasje 3 - Bad - Ventilasjon: Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres. TGIU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom - Etasje 3 - Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (murvegger). Tilstandsrapport ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter anbefales å sette seg inn i denne
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
D - rød
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking av bygninger og tekniske anlegg § 5 (3).
Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på bad. Det er i tillegg montert vedovn i stuen.
Informasjon om strømforbruk
Selger har ikke opplyst om strømforbruk. Forbruk vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 4 660,- pr. mnd
Inkluderer: Felleskostnader inkluderer: Bredbånd, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, driftskostnader m.m.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.660,– pr. md.
Herav:
- Felleskostnader 4.121,-
- Obos nøkkel 15,-
- Trappevask 150,-
- Bredbånd 100 Mpbs 374,-
Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen.
Kommunale avgifter
Inkl. i de månedlige felleskostnadene.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 846 045,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 3 384 178,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Det ble inngått ny avtale med Telia fra 01.10.23 som heter Flex mini 100 som er inkludert i felleskostnadene. Man kan selv velge hvilken pakke man ønsker inkludert i prisen, og det er mulighet til å øke pakkene for en tilleggskostnad. Et av alternativene under er inkludert i felleskostander: *TV og bredbånd. Inkludert er 5 poeng til TV og strømming og bredbånd med hastighet på 100 Mbps. *Kun bredbånd med hastighet på 250 Mbps *Kun TV og strømming med 110 poeng
Borettslaget
Om borettslaget
Diverse opplysninger om borettslaget: - Borettslaget består av 537 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. - Første innflytting skjedde i 1950. - Tomten ble kjøpt i 1986 og er på ca. 110.000 kvm. - Teisen Park Borettslag har to ansatte. - Boligselskapets hjemmeside: https://vibbo.no/teisen-park/om - Styret: Styret har kontortid i Prost Hallingsvei 1, hver tirsdag mellom kl. 18.00-18.30. - Borettslaget har to faste vaktmestere. - Vaktmesterkontoret: Kontoret har adresse Prost Hallings vei 1 og har åpnet onsdager mellom kl. 10.00 og kl. 10.30. Vaktmester kan også kontaktes på tlf 22 64 20 58. I tillegg kan beskjed legges til vaktmesterpostkassen i Prost Hallings vei 1 eller via vaktmester@teisen.no - Borettslaget har avtale med Renholdseksperten om trappevask. Styret opplyser per e-post 05.03.2025: - Det er ingen saker som kan få betydning for kjøper som skal tas opp under generalforsamling i 2025. - Det er ikke vedtatt økninger av felleskostnader, dog dersom Norges bank hever styringsrenten vil styret måtte øke fellesutgiftene 1-2%. Hentet fra innkalling til generalforsamling 2024: Sammendrag og styrets anbefalinger til neste periode: Borettslaget har sunn økonomi med lån på ca. 52 millioner kroner. Felleskostnadene økte med 4,1% i 2024 på grunn av høy prisstigning. Dette er under gjennomsnittet og lavere enn konsumprisindeksen. Borettslaget fikk i 2022-23 utarbeidet en tiårig vedlikeholdsplan. Planen tjener som et verktøy for å få oversikt over fremtidig investeringsbehov og prioriteringer. Planen viser at det er nødvendig med stram økonomistyring for å ha rom for å håndtere vedlikeholdsbehov uten å øke felleskostnadene mer enn strengt nødvendig. Viktige prosjekter i inneværende periode inkluderer installasjonen av OBOSnøkkelen, som bidrar til å redusere slitasje på låskassene, og reforhandling av avtalen med Telia, som resulterte i årlige besparelser på over én million kroner. Borettslaget har også investert i nye, energieffektive lamper og planlegger å bytte ut brannslukkingsapparater i alle leiligheter. Oppgradering av lekeplasser iverksettes i løpet av våren 2024. Støtte fra Sparebankstiftelsen og OBOS samt prosjektledelse i egen regi sparer borettslaget for betydelige kostnader. Rusken-ordningen er et godt tilbud til beboerne, men medfører betydelige ulemper som farlig avfall og høye kostnader for borettslaget, anslått til 400.000–500.000 kroner årlig. Mange bruker ordningen feil, for eksempel ved å kaste byggavfall eller usortert avfall, noe som fører til straffegebyrer. Det anbefales en evaluering av ordningen med tanke på kostnader, arbeidsmiljø og miljøkrav. Avtalen med Din Hage går ut i 2024 og det er naturlig å ta en gjennomgang av nåværende kontrakt og innhente tilbud fra andre leverandører for å sikre at vi til enhver tid har den beste samarbeidspartner for å ivareta våre grøntområder. Det bør legges vekt på kvalitet, nytenkning og økonomi. Styret anbefaler at man ser på muligheter for økt samarbeid med Fjellhus VEL i forbindelse med arrangementer knyttet til velferd og for å opprettholde et godt naboskap. Det er per i dag flere ulike måter å ta kontakt med styret, noen gjør det direkte ved å ringe styrets leder eller nestleder, andre via e-post, brev og muntlige tilbakemeldinger i forbifarten. For å sikre at henvendelser blir besvart og fulgt opp ønsker styret at man bruker meldingssystemet på Vibbo til å sende inn henvendelser. Vibbo har et system som gjør det oversiktlig for styret å se hvilke henvendelser som er besvart og ikke er besvart, i tillegg til at det er mulig å finne informasjon og logg fra tidligere henvendelser. Ordinært styrearbeid gjennomført inneværende periode: Å sitte i styret er et mangfoldig og tidskrevende arbeid. Nedenfor vises en oversikt over noen av arbeidsoppgavene som har tilfalt styret i inneværende periode. Listen er ikke uttømmende. Det anslås at styret mottar ca. 3.000 henvendelser per år som må håndteres, disse varierer i omfang og hastegrad. - Månedlige styremøter - Åpent styrekontor den første tirsdagen hver måned - Møter med leverandører og samarbeidspartnere - Deltakelse på OBOS Generalforsamling - Besvart skriftlige henvendelser fra andelseiere og samarbeidspartnere - Håndtere konflikter mellom naboer - Advarsler til beboere som ikke overholder husordensregler - Telefonkontakt med andelseiere og samarbeidspartnere - Gjennomført inspeksjoner og vernerunder - HMS - Befaringer Fremtidig vedlikeholdsbehov Styret fikk i 2022-2023 utarbeidet en tiårs vedlikeholdsplan for borettslaget. Formålet med å få innhentet en vedlikeholdsplan var å få en oversikt over vedlikeholds- og investeringsbehovet. Vedlikeholdsplanen gir oss et verktøy for å prioritere nødvendige utbedringer og vedlikehold av eiendommen. Tabellen nedenfor viser hvilke tiltak det anbefales å prioritere. Dører: Nye inngangsdører til hovedinngang, leiligheter, loft og kjellere Låssystemer: Nye låser (sees på samtidig med evt dørbytte) Vinduer: Velux takvindu i punktblokker - pågår. Utbedre sålbenker i alle vinduer Elektrisk: Økning av strømkapasitet inn i oppgang og leiligheter - Under utredning. Videre utbygging av felt for el-billading - Pågår. Sensorstyrt belysning i fellesområder - Pågår. VVS: Rehabilitering/rørfornying av avløpsrør til kommunale rør Isolasjon og vedlikehold: Isolering og vedlikehold av loft og kjellere Veier og Parkeringsplasser: Reasfaltering - Pågår. Nye garasjer - Avklares. Lekeplasser: Oppgradering av lekeplasser - Pågår. Maskiner: Traktorer og brøyteutstyr - fornyelser - Utredes. Løpende vedlikehold og mindre aktiviteter: - Utleielokalet i Prost Hallings vei 1: - Utført småreparasjoner inkludert møbler, listverk, skap og skuffer. - Utskifting av alle 10 persienner. - Sanering/avfukting av to kjellere: - Planlagt utbedring av feil fall mot bygningsmassen før sommeren. - Reparasjoner i kjellere og på loft: - Istandsetting av kjeller- og loftsboder, dører og karmer grunnet hærverk og innbrudd. - Oppgradering av vaktmestergarasjen i Prost Hallings vei 1: - Opprydding, småreparasjoner og montering av nye hyller. - Sanering av balkongvegger i Prost Hallings vei 20: - Omfattende arbeid på grunn av rotte- og museinvasjon. - Inngangsdører til leiligheter: - Utskifting av seks inngangsdører etter HMS-befaring. - Trekk i røykpiper og feieluker: - Kontroll og rensing av alle røykpiper og feieluker. - Lekeplasser: - Jevnlige HMS-befaringer og vedlikehold, inkludert trebeskjæring og bordskifte. - Befaring av elektrisk anlegg i kjeller og loft: - Gjennomgang av alle boder, avdekket avvik og pågående oppryddingsarbeid. - Befaringer i leiligheter med håndverkere: - Befaring av 134 leiligheter for ulike formål, inkludert oppfølging av støyproblemer. - Fasefeil på elektrisk anlegg i OL-rom i Klosterheimveien 13: - Avdekket fasefeil og planlagt ekstra el-kontroll og gjennomgang av sikringstavlen i alle 31 blokker. - Vurdering av plansaker og nabovarsler - Dugnad - Julegrantenning - 17. mai markering med korps - Flagging på offisielle flaggdager og under Pride-uka Borettslagets økonomiske status Borettslagets har solid økonomi. Vi har ca. 52 millioner kroner i lån fordelt på fire lån i Handelsbanken og ett i Husbanken. Borettslagets eneste inntektskilde er felleskostnadene (husleie) på totalt ca. 28 millioner kroner per år i 2024. Felleskostnadene ble økt med 4,1% fra 1. januar 2024. Årsaken er høy prisstigning. Konsumprisindeksen1 fra januar 2023 – januar 2024 var 4,7%. Det er også forventet høy prisstigning i 2024. Ifølge OBOS var gjennomsnittlig økning av fellesutgiftene på 15% i 2023. Styret har hatt et kontinuerlig søkelys på å redusere utgifter som ikke er strengt nødvendige for å bevare borettslagets solide økonomi og forhindre store økning i felleskostnadene. Det anbefales at dette arbeidet forsetter i 2024. Full vedlikeholdshistorikk for borettslaget ligger vedlagt i salgsoppgaven. Følgende saker ble vedtatt under møtet: Styrets innstilling til fastsettelse av prosjekthonorar: I et stort borettslag er det til enhver tid større og mindre prosjekter som medfører ekstraordinær arbeidsbelastning som går ut over det vanlige styrearbeidet. Dette innebærer kartlegging av behov, forarbeid, innhenting av anbud, evaluering av tilbud, oppfølging av leverandører, reklamasjoner, informasjon til beboere, søknader om tillatelser og økonomiske støtteordninger. Dette er arbeid som kommer i tillegg til det regulære styrearbeidet. Dette må utføres både på dagtid, kveldstid i helger og ferier. Alternativet til at styremedlemmene utfører disse oppgavene selv er å kjøpe prosjektledertjenester fra eksterne leverandører. Erfaringsmessig blir dette mye dyrere og gir dårligere resultater, fordi eksterne ressurser ikke kjenner borettslaget og er mindre dedikert. Som eksempel på dette innhentet styret tilbud på prosjektledelse fra OBOS Prosjekt (OPAS) i forbindelse med bytte av inn- og utvendig belysning. OPAS´ tilbud på prosjektledelse ville koste minst kr. 236.000 inkl. mva. Den sannsynlige sluttsummen ville trolig passere kr. 350.000. Det er ikke mulig å beregne nøyaktig fordi mye av arbeidet ville faktureres for medgått tid med timepris á kr. 1.650/time pluss mva. Dette bekrefter tidligere erfaring med innleid prosjektledelse. Det er normal praksis i borettslag at slik ekstraordinær arbeidsbelastning som går ut over det vanlige styrearbeidet blir honorert med tilleggsgodtgjørelse. Av særskilte prosjekter i perioden 2023-2024 kan følgende nevnes: - Bytte av utvendig og innvendig belysning, lamper i oppganger, kjellere - HAKO (fikk sterkt redusert pris etter flere forhandlingsrunder). - Nye lekeplasser, innhenting av anbud, evaluering, befaringer. Oppnådd økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen og OBOS på over én million kroner. - Ladeanlegg Prærien, bytte av ladeleverandør, bytte av installatør, oppfølging av feil og mangler. - Kartlegging ildsteder - Brann- og redningsetaten. - Prosjekt asfaltering og drenering i Teisenveien 20-26. - HMS-oppfølging av mange oppgaver utført i 2023-2024 (egen note skrives til årsmøtet). - Innføring av OBOS-nøkkel, forprosjekt med pilot, forhandlinger om pris og vilkår (fikk redusert pris på installasjon og abonnement). Forslag til vedtak: Prosjekthonoraret settes til kr 100.000,- Forslaget ble vedtatt. Sikker og tilgjengelig parkering av elsykler Ved å sykle eller ta kollektivtransport fremfor å kjøre bil, bidrar vi positivt ift. natur- og klimakrisen. Med dette forslaget ønsker jeg å gjøre det enklere for oss beboere å bruke elsykkel i vårt dagligliv, inkludert store ellastesykler. Mange elsykler, og særlig store ellastesykler, er for tunge til å bæres ned i felles sykkelkjeller, spesielt for personer med helseutfordringer og eldre. På grunn av at dette, at elsykler er dyre gjenstander, at sykkeltyverier skjer og at det å oppbevare sykler under tak gjør at disse varer lenger, er det ønskelig å etablere sykkelboder på bakkeplan i borettslaget. Av hensyn til tilgjengelighet, vurderes det som hensiktsmessig at det etableres sykkelboder ulike steder i borettslaget. Foreslår også at vi ruster oss for fremtiden ved at strøm til belysning og lading av elsykler kommer fra solceller. Styrets innstilling: Styret er positive til å utrede forslaget. Det kan bli kostnadskrevende og føre til endringer av utområdet og vi trenger derfor mer informasjon før vi fremmer saken for årsmøte. Saken tas opp på årsmøtet i 2025. Forslag til vedtak: Årsmøtet gir styret myndighet til å utarbeide minimum to forslag til etablering av sykkelboder på bakkeplan i borettslaget inkludert hvilke økonomiske konsekvenser dette har. Forslagene tas opp til avstemming på neste årsmøte. Forslaget ble vedtatt. Forslag til ny tekst og innhold om dyrehold i husordensreglene: 1. Dyrehold er tillatt i henhold til Husleieloven, forutsatt at det ikke er til vesentlig ulempe for andre beboere. Naboer skal varsles før anskaffelse. 2. Inntil to husdyr per andelsleilighet er tillatt. 3. Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skader forårsaket av dyret på person eller eiendom i borettslaget. Eksempel: Skade på beplantning, skraper på dører og karmer. 4. Hunder og katter må være i bånd på borettslagets område og skal ikke luftes på lekeplasser. Ekskrementer skal fjernes umiddelbart. Urinering på bygninger eller borettslagets øvrige eiendommer er ikke tillat. Det anmodes om å holde avstand til blokkene når dyret skal gjøre sitt fornødne. 5. Innendørs dyrehold må ikke komme ut av kontroll og skape hygieniske problemer eller ulemper for andre. 6. Ved berettigede klager fra naboer om brudd husordensreglene eller at retningslinjene for dyrehold ikke følges, må dyreeieren enten fjerne dyret eller komme til enighet med klageren. Ved tvilstilfeller avgjør styret, etter dialog med partene om en klage er berettiget. 7. Det er forbudt å legge ut mat til ville dyr og fugler i borettslagets fellesområder. Formålet med forbudet er å forhindre plager med måker, skjærer, mus og rotter. Styrets innstilling: Dette forslaget kommer fra styret. Forslag til vedtak: Årsmøte vedtar styrets ønskede endringer av § 10 dyrehold Forslaget ble vedtatt. Forslag om justering og tilpasning av husordensregel § 5: Ny tekst: Henvendelser til styret bør sendes inn via Vibbo.no eller per papir i styrets postkasse i Prost Hallings vei 1. Dette for å sikre at alle henvendelser blir besvart. Meldinger fra styret til borettshaverne skal gjelde på samme vis som husordens bestemmelser. Styrets innstilling: Dette forslaget kommer fra styret. Forslag til vedtak: Årsmøte vedtar styrets ønskede endringer av § 5 Forslaget ble vedtatt Selge en tjenesteleilighet og bruke overskuddet til å innfri gjeld: Den ene av borettslagets to tjenesteleiligheter har vært utleid til en tidligere ansatt i borettslaget som har vært pensjonist siden 2018. Leiekontrakten utløper 31. mai 2024. Styret mottok nylig melding om at leietageren har avgått ved døden. Etter en grundig vurdering er styrets anbefaling at leiligheten selges og at overskuddet av salget går til å innfri noe av borettslagets lån. Borettslagets formål er ikke å drive kommersiell utleievirksomhet, men å tilby boliger til andelseiere. På 1950-tallet var det vanlig å tilby vaktmestere tjenesteleiligheter som en del av ansettelsesforholdet. Dette er en praksis som stort sett har opphørt. Vaktmesterens rolle som arbeidstager er endret. Det kan ikke forventes at vaktmester er tilgjengelig utenfor normal arbeidstid og behovet for å bo på arbeidstedet har avtatt. Hvis leiligheten skal leies ut til markedsleie må det påregnes kostnader til oppgradering, i tillegg til kostnader for administrering og forvaltning av utleieavtalen. Det er en risiko for at salg av leiligheten kan utløse plikt til å betale skatt av overskuddet. Det følger av skatteloven § 7-3 at borettslaget ikke er eget skattesubjekt. Overskudd på salg av fast eiendom kan i noen tilfeller utløse kapitalbeskatning som hver enkelt andelseier må svare for. I et borettslag er det imidlertid borettslaget som eier eiendommen, leilighetene og fellesarealer. Andelshaverne eier en ideell andel i laget som gir eksklusiv bruksrett til en bestemt leilighet. Ettersom salg av en andel ikke fører til at eiendomsretten til arealet overføres til et annet rettssubjekt og at borettslagets eiendomsrett derfor ikke opphører vil det neppe bli å anse som realisasjon av eiendom. Styret mener derfor at det er liten sannsynlighet for at salg av tjenesteleiligheten vil utløse skatteplikt. Styret ber også årsmøte om samtykke til å at det opprettes en ny andel jf. burettslagslova § 3-2(2). Dette må gjøres for å kunne selge tjenesteleiligheten. Styrets innstilling: Styret anbefaler forslaget. Forslag til vedtak: Styret gis fullmakt til å opprette en ny andel som selges til markedspris og bruke overskuddet til å innfri gjeld. Forslaget ble vedtatt
Forretningsfører
Obos BBL
Forkjøpsrett
Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Kontakt megler for mer informasjon.
Gebyr forkjøpsrett: Kr. 8 212,-
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 88 000,- pr. 01.02.2025
Borettslaget har tre felles lån:
Lånenummer: HABA05-9492703429
Type: A
Restsaldo: 33.526.892,-
Restløpetid: 19 år 10 md
Term pr år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 5,50%
Lånenummer: HANBA7-94927031285
Type: A
Restsaldo: 4.551.892,-
Restløpetid: 3 år 1 md.
Term pr år:
Type rente: Flyt
Rente: 5,50%
Lånenummer: * HUS604-11461203 9
Type: A
Restsaldo: 6.119.313,-
Restløpetid: 8 år 8 md.
Term pr år:
Type rente: Flyt
Rente: 4,68%
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Fellesformue
Kr. 23 816,- pr. 31.12.2023
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Regnskap for 2023 viste et overskudd på kroner 2 584 379,-. I 2024 ble det budsjettert med et overskudd på kroner 1 683 500,-. Regnskap for 2024 samt budsjett for 2025 er ikke blitt fremlagt for megler per mars 2025.Dette fremlegges vanligvis på generalforsamling i løpet av våren hvert år.
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og husordensregler er vedlagt. - Bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget. Innmelding i Obos koster 500,-, og faktureres kjøper direkte.
Dyrehold
1. Dyrehold er tillatt i henhold til Husleieloven, forutsatt at det ikke er til vesentlig ulempe for andre beboere. Naboer skal varsles før anskaffelse. 2. Inntil to husdyr per andelsleilighet er tillatt. 3. Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skader forårsaket av dyret på person eller eiendom i borettslaget. Eksempel: Skade på beplantning, skraper på dører og karmer. 4. Hunder og katter må være i bånd på borettslagets område og skal ikke luftes på lekeplasser. Ekskrementer skal fjernes umiddelbart. Urinering på bygninger eller borettslagets øvrige eiendommer er ikke tillat. Det anmodes om å holde avstand til blokkene når dyret skal gjøre sitt fornødne. 5. Innendørs dyrehold må ikke komme ut av kontroll og skape hygieniske problemer eller ulemper for andre. 6. Ved berettigede klager fra naboer om brudd husordensreglene eller at retningslinjene for dyrehold ikke følges, må dyreeieren enten fjerne dyret eller komme til enighet med klageren. Ved tvilstilfeller avgjør styret, etter dialog med partene om en klage er berettiget. 7. Det er forbudt å legge ut mat til ville dyr og fugler i borettslagets fellesområder. Formålet med forbudet er å forhindre plager med måker, skjærer, mus og rotter. Styrets innstilling: Dette forslaget kommer fra styret.
Borettslagets forsikringsselskap
Protector AS
Polisenr. 2241028
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 99 627,1 kvm (eiet)
SENTRALT ** GRØNT & FRODIG ** AVSLAPPENDE & ROLIG ** IDYLLISK ** BARNEVENNLIG ** VELKOMMEN TIL TEISEN**
Solrikt og usjenert i parkmessig grøntareal i et veletablert og populært boligområde på Teisen. Området ligger i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Et fint område med kort vei til sentrum, nærbutikk, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.
Rett ved leiligheten ligger Bryn kunstgress med ballbinge. Kort vei til Østmarka som byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys-og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Ikke langt unna ligger Vålerengas nye storstue Infinity Arena, samt idrettsanlegget Vallhall med fotballbane, ishall, treningssenter og idrettshall. Det er også kort vei til flere fotballbaner Valle Hovin. Gode turforbindelser på Fjellhus, til Nordre Skøyen Hovedgård, Østensjøvannet, Alnaelva, Svartdalsparken m.m.
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til nærbutikkene Rema 1000, Joker og Europris. Nærmeste senter ligger på Tveita. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Bryn Senter ligger heller ikke langt unna med 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a Fyrstikktorget på Helsfyr, Ensjø, Hasle, Coop Obs Alnabru eller Alna Senter.
Området gir svært gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, t-bane og tog. Nærmeste busstopp er Prost Hallings vei som ligger ca. 200 m fra leiligheten. Det tar ca. 4 minutter gange til Klosterheim busstopp, ca 9 min gange til Busstoppet i Teisenkrysset og Ulvenkrysset . Det er ca. 13 minutter gange til Bryneng t-bane stasjon, ca. 12 minutter gange til Bryn togstasjon, samt ca. 14 minutter gange til Helsfyr t-bane stasjon og ca. 14 minutter gange til Hellerud t-bane stasjon.
Det er flere barnehager i nærheten og Bryn skole i bunn av Teisenveien.
Adkomst
Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Nordvik.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Solrikt og usjenert i parkmessig grøntareal i et veletablert og populært boligområde på Teisen. Området ligger i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Et fint område med kort vei til sentrum, nærbutikk, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud. Rett ved leiligheten ligger Bryn kunstgress med ballbinge. Kort vei til Østmarka som byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Ikke langt unna ligger Vålerengas nye storstue Infinity Arena, samt idrettsanlegget Vallhall med fotballbane, ishall, treningssenter og idrettshall. Det er også kort vei til flere fotballbaner Valle Hovin. Gode turforbindelser på Fjellhus, til Nordre Skøyen Hovedgård, Østensjøvannet, Alnaelva, Svartdalsparken m.m. Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til nærbutikkene Rema 1000, døgnåpen Joker og Europris. Nærmeste senter ligger på Tveita. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Bryn Senter ligger heller ikke langt unna med 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a Fyrstikktorget på Helsfyr, Ensjø, Hasle, Coop Obs Alnabru eller Alna Senter. Området gir svært gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, t-bane og tog. Nærmeste busstopp er Teisenkrysset som ligger ca. 300 m fra leiligheten. Det er ca. 13 minutter gange til Brynseng t-bane stasjon, ca. 12 minutter gange til Bryn togstasjon. Det er flere barnehager i nærheten og Bryn skole i bunn av Teisenveien.
Bebyggelse
Blokkbebyggelse
Offentlig kommunikasjon
Buss: Teisenkrysset 300m Tog: Bryn stasjon - 1 km T-bane: Helsfyr - 1.1 km Nattbuss i helgene stopper i Ulvenkrysset. (5 min å gå til Regnbueveien 5) 37 bussen går hele døgnet og siste stoppested er Helsfyr - bare en kort gåtur unna.
Skoler og barnehager
Barnehage:
Teisentoppen barnehage (1-5 år) 0.5 km
Teisen Vest barnehage (1-2 år) 0.6 km
Bryn barnehage (1-5 år) 0.8 km
Skole:
Bryn skole (1-7 kl.) 0.7 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.3 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.9 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 2 km
Fyrstikkalleen skole (8-10) 1.4 km
Valle Hovin videregående skole 12 min
Hartvig Nissens skole 1.2 km
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Følgende dokumenter er utstedt for eiendommen: - Arkivkort for boligblokk, datert 1958 - Gjenpart av ferdigattest, datert 29.08.1958 - Arkivkort vinduer mm, datert 23.12.1990 - Etterslepsrapport vinduer mm, datert 11.02.1993 - Ferdigattest fasadeendring boligblokk, datert 07.06.1995 - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) for innglassing av balkonger, datert 14.10.2013 - Ferdigattest for montering av glass i ark over øverste balkong, datert 04.11.2022 Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til bolig. Området rundt er regulert til bolig, barnehage, felles kjørbart areal mm. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågående byggesaker i området: - Spektrumveien 1-5 - Innglassing av balkonger. Saksnummer: 201006517. Siste dok. 03.09.2024 - Teisen - Tiltaksplan i forkant av byggesak - Rehabilitering av vannledninger. Siste dok. 5.9.2024. Saksnr: 202457304 - Regnbueveien 2 A - Etablering av nye tekniske rom for datatekniske installasjoner - Solvang helsehus. Saksnummer: 202454076. Siste dok. 16.05.2024 - Regnbueveien 2 C - Bruksendring av 1. etasje fra barnehage til bolig. Saksnummer: 202462839. Siste dok. 18.03.2025 - Agmund Bolts vei 53 - 59 - Rehabilitering og utbedring av fasader. Saksnummer: 202462212. Siste dok. 17.02.2025 Pågående reguleringsskader i området: - Saksnr. 202118881. Saken gjelder Teisenveien 40 - Utvidelse av Bryn skole. Sakstype: Detaljregulering - Saksnr. 202107507. Saken gjelder Tvetenveien 11. Sakstype: Detaljregulering - Saksnr. 202107993. Saken gjelder Innspurten 15 - Bolig, kontor og næring. Sakstype: Detaljregulering - Saksnr. 202105141. Saken gjelder Brynsveien 17 - Tvetenveien 12 A med flere. Sakstype: Detaljregulering - Saksnr. 201917487. Saken gjelder Klosterheimveien 1. Sakstype: Detaljregulering Eiendommen ligger under marin grense.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1958/13600-1/105 15.11.1958 ERKLÆRING/AVTALE RETTIGHETSHAVER: KNR: 0301 GNR: 138 BNR: 12. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Kommentar: Borettslaget gir gnr. 138 bnr. 12 (Teisenveien 37) rett til å grave over borettslagets eiendom for tilknytning av sin vannledning på offentlig vannledning, samt rett til og plikt til reparasjon om dette skulle være nødvendig. 1959/7606-1/105 26.06.1959 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. RETTIGHETSHAVER: KNR: 0301 GNR: 138 BNR: 15. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Kommentar: Borettslaget gir eier av gnr. 138 bnr. 15 rett til å føre kloakk fra og vannledning til sin eiendom over borettslagets eiendom samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledninger når dette er påkrevet. 1968/17552-1/105 13.11.1968 BEST OM GARASJE/PARKERING Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kommentar: Unntak i henhold til bygningslovens §§8 og 79 for manglende frostfri fundamentering i forbindelse med garasjer i Prost Hallings vei 2B. Eier er forpliktet til når som helst bygningsrådet måtte forlange det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde. 1969/351-1/105 08.01.1969 BEST OM GARASJE/PARKERING Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kommentar: Unntak fra bygningslovens §79 for å sette opp garasjer i Prost Hallings vei 2B. Eier er forpliktet til når som helst bygningsrådet måtte forlange det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde. 1969/16401-1/105 06.10.1969 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Med flere bestemmelser Kommentar: Borettslaget gir eier av parsell som skal utskiftes av gnr. 138 bnr. 15 rett til å legge vann-, spillvann- og overvannsledning over borettslagets tomt til hovedledningen i Klosterheimveien, samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledninger når dette er påkrevet. 1970/17650-1/105 19.10.1970 BEST OM GARASJE/PARKERING Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Kommentar: Unntak i henhold til bygningslovens §8 for manglende frostfri fundamentering i forbindelse med garasje "A" i Prost Hallings vei 2B. Eier er forpliktet til når som helst bygningsrådet måtte forlange det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde. 1972/2933-1/105 19.02.1972 ERKLÆRING/AVTALE Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Kommentar: Televerket gis rett til å plassere stolper/bardunfester og kabelgrøft på borettslagets eiendom. Televerket har rett til å holde linjen ryddet for tre og greiner på hver side av midtlinjen. 1974/6743-2/105 03.04.1974 SKJØNN Overført fra gnr 138 bnr 57. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Kommentar: Gjelder ekspropriasjon av flere eiendommer. For borettslagets eiendom gjelder det "tap av festegrunn". 1981/14155-2/105 05.06.1981 BEST. OM ADKOMSTRETT RETTIGHETSHAVER: KNR: 0301 GNR: 138 BNR: 83. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Kommentar: Gnr. 138 bnr. 83 skal ha bruksrett til kjørbar atkomstvei (4 meter bred) over borettslagets eiendom som angitt på kart. 1986/42993-2/105 16.07.1986 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Med flere bestemmelser. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2003/43384-1/105 14.07.2003 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 15 000 000 Panthaver: HUSBANKEN ORG.NR: 942 114 184 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2015/557994-1/200 22.06.2015 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE ORG.NR: 958 935 420 Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser Kommentar: Oslo kommune ved vann- og avløpsetaten gis rett til å legge og ha liggende hovedledninger med kummer på borettslagets eiendom. VAV gis fri adgang til eiendommen for å foreta tilsyn med ledningene og å foreta nødvendig vedlikehold, herunder også utskifting. Dersom borettslaget ønsker å gjennomføre større tiltak (bygninger og andre varige konstruksjoner) som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledninger, plikter borettslaget å finne en løsning hvor det fortsatt er mulig å opprettholde ledningene gjennom eiendommen. Løsningen skal godkjennes av VAV.
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få: • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,00% av salgssum (min. kr. 45 000,-) – estimert til kr. 47 880,- Grunnpakke Leilighet/tomt kr. 14 900,- Markedspakke Basis inkl. digital salgsoppgave kr. 21 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 16 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. kr. 3 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 27 728,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 141 198,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
- Selgers egenerklæring, datert 27.02.2025 - Tilstandsrapport, datert 05.03.2025 - Energiattest, datert 27.02.2025 - Brev fra forretningsfører, datert 27.02.2025 - Innkalling og protokoll fra årsmøte 2024, datert 29.04.2024 - Vedtekter og husordensregler - Reguleringsplankart, datert 27.02.2025 - Arkivkort for boligblokk, datert 1958 - Gjenpart av ferdigattest, datert 29.08.1958 - Arkivkort vinduer mm, datert 23.12.1990 - Etterslepsrapport vinduer mm, datert 11.02.1993 - Ferdigattest fasadeendring boligblokk, datert 07.06.1995 - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) for innglassing av balkonger, datert 14.10.2013 - Ferdigattest for montering av glass i ark over øverste balkong, datert 04.11.2022 - Byggemeldte tegninger, datert november 1949 - Servitutter - Seksjonering Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Megler
Sebastian Chodkowski, Eiendomsmegler / Partner
412 34 540
s.chodkowski@nordvikbolig.no
Megler 2
Kordian Zuraw, Eiendomsmeglerfullmektig
463 49 101
k.zuraw@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: BG30 Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 919945958
Haneborgveien 103, 1463 FJELLHAMAR
Bilder
Sebastian Chodkowski
Eiendomsmegler / Partner
Lørenskog
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Kordian Zuraw
Eiendomsmeglerfullmektig
Lørenskog
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?