Lysnesveien 1108Lenvik
- Lenvik
- Lysnesveien 1108
- Prisantydning
- 2 200 000,-
- Kommunale avg.
- 9 607,- per år
- BRA-i
- 145 m2
Enebolig med dobbeltgarasje i vakre omgivelser kun 10 min fra Gibostad!
Velkommen til Lysnesveien 1108, presentert av Nordvik Finnsnes! I dette flotte hjemmet får du nydelig utsikt og landlig beliggenhet om du ønsker ro og rekreasjon i fantastiske omgivelser! Hjemmet er innholdsrikt med blant annet tre soverom, en stue i hver etasje, utkraget balkong med adkomst fra stuen på hovedplan, et praktisk vaskerom med god plass og smarte løsninger og mye innvendig oppbevaringsplass. Her får du også dobbelgarasje med bod. Eiendommen er pent opparbeidet med hage og godt med tumleplass til både store og små for solrike dager utendørs. Her vil du og dine trives! Husk å sjekke ut videovisningen!
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1955
- Etasje:
- 3
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 2 200 000,-
- Omkostninger:
- 75 850,-
- Totalpris:
- 2 075 850,-
- Kommunale avgifter:
- 9 607,- per år
- Totalt BRA:
- 239 m2
- Tomteareal:
- 1 908 m2 (eiet)
- Energimerking:
- G - oransje
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
28-0078/24
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Lysnesveien 1108, 9372 Gibostad
Gnr. 88, bnr. 33 (ideell andel 1/1) i Senja kommune.
Kjøpesum og omkostninger
2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 55 000,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 500,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 350,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke kjøper)) 75 850,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- 2 256 350,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke kjøper)) 2 275 850,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1955
Arealer
BRA-i: 145 kvm
BRA-e: 94 kvm
Totalt BRA: 239 kvm
Beskrivelse:
Enebolig
Underetasje:
BRA-e: 44 kvm. 5 boder og gang.
Totalt BRA: 44 kvm
1. etasje:
BRA-i: 101 kvm. Stue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang med toalett, soverom, innvendig bod og gang.
Totalt BRA: 145 kvm
Frittstående garasje
1. etasje:
BRA-e: 50 kvm. Garasje og bod.
Totalt BRA: 50 kvm
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
På loftet/2. etasje er det skråhimling.
Etasjehøyden i 1. etasje er ca 2.25 m
Etasjehøyden i kjelleren er ca 1.95 m Deler av gangen/rommet med dør til terrenget har lavere høyde enn 1.9m og er derfor ikke måleverdig. På grunn av skjevheter i gulvet kan det forekomme mindre avvik i målbart areal i kjelleren om det brukes mer avanserte målemetoder enn håndholdt lasermåler. Ett arealavvik i denne etasjen ansees ikke å påvirke eiendommens verdi verken i positiv eller negativ retning. Bruken av etasjen vil ikke påvirkes av om etasjebøyden er over eller under 1.9m i dette tilfellet.
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Rømning over tak fra røstvegg/ark/takopplett. Vindu: Ved rømningsvindu i røst med nedenforliggende skrå takflate må det være stigetrinn samt spesialtilpasset rømningsstige for å oppnå tilfredsstillende rømningssikkerhet.
Takstmannen har målt opp de arealer som fremkommer uten hensyn til byggegodkjenninger.
Meglers kommentar til soverom:
Veiledning til markedsføring av fast eiendom tilsier at det kun skal markedsføres antall soverom som fremkommer av byggegodkjente tegninger. Kommunen opplyser at det ikke forefinnes ferdigattest, brukstillatelse eller godkjente byggetegninger. Dette er ikke ensbetydende med at soverom som er innredet i ettertid ikke er lovlig brukt som soverom, men rommene må som utgangspunkt være godkjent for varig opphold, samt oppfylle de krav som stilles til soverom på innredningstidspunktet. Interessenter oppfordres til å undersøke nærmere om soverommene oppfyller gitte krav til dagens bruk.
Antall soverom
3
Innhold
Boligen går over tre etasjer og inneholder følgende: Kjeller: 5 boder og gang Første etasje: Stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom, innvendig bod og vindfang med toalett. Andre etasje: To soverom og stue. Det er også en dobbeltgarasje på eiendommen på ca. 50 kvm som også har bod.
Standard
Enebolig fra 50- tallet hvor det er noe etterslep på vedlikehold. I 2024 er det gjort en del moderniseringer som blant annet fjerning av oljetank, ny platting/veranda ved inngangspartiet og satt opp brannmur ved vedovn i TV-stue i loftetasjen. Delvis separat kjøkken som har godt med skap- og benkeplass. Fra kjøkkenbenken kan du nyte utsikten mens du lager mat. Kjøkkeninnredningen er med lakkerte trefronter og laminert benkeplate. Overflater på vegg over kjøkkenbenk er fliser. Øvrige veggoverflater er plater med strier. Det er integrert komfyr og koketopp. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Badet i første etasje har belegg på gulv og malte strier på veggene. Badet er innredet med badekar, dusjnisje, gulvmontert toalett og servantinnredning med servant. I dusjnisjen er det fliselagt gulv og vegger. Det er varmekabler og panelovn på badet og mekanisk avtrekk. Fra badet er det direkte adkomst til det praktiske vaskerommet. Vaskerommet har belegg på gulv og baderomsplater og fliser på vegg. Det er innredet med servantinnredning med skuffer, skap og skyllekar. En smart innredning med opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel plassert på skuffeinnredning. Det er god plass for tørkestativ, samt benkeplass for bretting av klær. Både bad og vaskerom har fått tilstandsgrad 3 og bør oppgraderes for at det skal tåle normal bruk etter dagens krav. Les mer i tilstandsrapporten. Innvendige overflater består av gulv av betong og belegg. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel. De fleste vinduene i boligen er to-lags forsegletglass, datert på 70- og 80-tallet. I gangen i 1. etasje er det malt trevindu med tre-lags glass fra 2021. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter er plassert på bod i kjelleren. Det elektriske anlegget har åpen installasjon. Det er i hovedsak skrusikringer, to kurser med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på loftet. I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Tilstandsrapport for boligen er vedlagt salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.
Parkering
Frittstående dobbelgarasje med plass til to biler. Øvrig parkering på egen grunn.
Moderniseringer og påkostninger
2024:
- Fjerning av oljetank
- Satt inn ny wc og ny servant
- Ny platting/veranda i forbindelse med inngangsparti.
- Isolasjon på delerør (vann- og avløpsrør) på tilbygg
- Satt opp brannmur ved vedovn i TV-stue på loft.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Toralf Kristiansen Firma Sjarkfisk AS Laget nytt toalett rom (WC og Servant ) mai 20 2024 Egeninnsats med å isolere rundt alle rør Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, ufaglært. Arbeid som er utført: Satt opp ny branntmur ved ildsted i stue/oppholdsrom oppe Bygd ny platting ved inngangspartiet og satt opp gelender Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Nei. Eventuell kommentar: Har isolert alle rør under tilbygget. Egen innsats Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Nei. Eventuell kommentar: Vet om tilbygg men vet ikke årstall Vet du om eiendommen har privat vannforsyning, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende? Ja. Beskriv: Har : Privat vann Her er septik Vet du om det har vært utført kontroll av installasjoner for eksempel oljetank/sentralfyr/ventilasjon? Ja. Beskriv: Oljetanken ble tatt opp og fjernet 23 juni 2024 Vet du om det er gjort arbeid på eiendommen som ikke er nevnt i de andre spørsmålene? Nei. Eventuell kommentar: Har bygget stor fin platting ved inngangspartiet. Vet du om det er eller har vært problemer med mur/pipe/ilsted, for eksempel dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller liknende? Ja. Beskriv: Fikk pålegg om å sette opp branntmur ved ene ilstedet og dette ble gjort i oktober 2024. Vet du om det er eller har vært feil med det elektriske anlegget? Nei. Eventuell kommentar: Får ikke vifta på badet til å fungere Vet du om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Nei. Eventuell kommentar: Oljetanken ble Tatt opp og fjernet 23 juni 2024 Boligen selges med boligselgerforsikring
Bygningssakkyndig
Anders Killie Solli
Byggemåte
Tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Les mer om forholdene knyttet til TG3, TG2 og TGIU under punktet "diverse" lenger bak i salgsoppgaven. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG UTVENDIG Taktekking TG 2 Taktekking av metallplater av ukjent alder. Taktekkingen var snødekket og derfor ikke mulig å gjøre en god nok inspeksjon av denne. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Nedløp og beslag TG 3 Renner og nedløp er av metall Veggkonstruksjon TG 2 Boligen har ukjent konstruksjonsmetode. Det er liggende trepanel utvendig. Det bør gjøres ytterligere undersøkelser for konstruksjonsmetode. Takkonstruksjon tilbygget del TG IU På tilbygget del er det takkonstruksjon i saltak, og pulttaksform. Det er ingen inspeksjonsmulighet til takkonstruksjonen. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjon opprinneligdel TG 3 Det er plassbygget sperrekonstruksjon på opprinnelig del av boligen. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking Vinduer TG 2 De fleste vinduene i boligen er to-lags forsegletglass. Vinduene i boligen datert på 70- og 80-tallet. Vindu i gang TG 1 I gangen i 1. etasje er det malt trevindu med tre-lags glass. Årstall: 2021. Kilde: Produksjonsår på produkt Dører TG 2 Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og enkel kjellerdør i tre. Utkraget balkong TG 2 Utkraget balkong med adkomst fra stuen. Utvendige trapper TG 2 Det er overbygget trapp og platt/terrasse ved hovedinngangen. INNVENDIG Overflater TG 2 Innvendig er det gulv av betong og belegg. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel. Etasjeskille/gulv mot grunn TG 2 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er gjort planhetsmålinger i stue/kjøkken i 1. etasje og på soverommet i 1. etasje. Radon TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted TG 3 Boligen har mursteinspipe med vedovn i stuen og sotluke i kjelleren. Rom Under Terreng TG 2 Gulvet har belegg og er av betong. Veggene har plater og betong/mur. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i i boden i tilbygget under stuen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 20,6. Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering’. Innvendige trapper TG 2 Boligen har malt rettløpet tretrapp. Innvendige dører TG 2 Innvendig har boligen malte fyllingsdører. En dør med glass. VÅTROM Bad generell TG 3 Badet i 1. etasje har belegg på gulvet og malte strier på veggene. I dusjnisjen er det fliser på gulvet og veggene. Rommet inneholder badekar, toalett, dusj og innredning med servant. Rekvirent opplyser i e-post 18.03.25 at badet er pusset opp for ca. 25 år siden. Bad tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i fra gangen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble ikke registrert. Våre fuktmålere angir ikke fuktverdier lavere enn 6 vektprosent. Vaskerom generell TG 3 Vaskerom med belegg på gulvet. På veggene er det baderomsplater og fliser. Rommet inneholder innredning med skuffer, skap og skyllekar. Det er i tillegg opplegg for vaskemaskin i rommet. Vi har ingen opplysninger og mår rommet ble pusset opp. Vaskerom tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i fra gangen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble ikke registrert. Våre fuktmålere angir ikke fuktverdier lavere enn 6 (vekt%). Kjøkken Kjøkken overflater og innredning TG 2 Kjøkkeninnredning med lakkerte trefronter med speil. Benkeplaten er laminert. Overflater på vegg over kjøkkenbenk er fliser. Øvrige veggoverflater er plater med strier. Det er integrert komfyr og koketopp. I tillegg er det opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenbenken er litt høyere enn normalhøyde. Kjøkken avtrekk TG 1 Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger TG 2 Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Vannrør til toalettrom er monter i 2024 av Toralf Kristiansen, rørlegger. Avløpsrør TG 2 Det er avløpsrør av plast. Ventilasjon TG 1 Boligen har naturlig ventilasjon med periodevis avtrekk fra kjøkkenet. Varmtvannstank TG 2 Varmtvannstanken er på ca. 200 liter er pålassert på bod i kjelleren. Elektrisk anlegg TG 3 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Det elektriske anlegget har åpen installasjon. Det er i hovedsak skrusikringer, to kurser med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på loftet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Spørsmål til eier 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1955 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent Bryteren til viften på badet er montert feil vei samt at materiellet som er benyttet ser ut til å være handlet utenom grosist/faghandel. Dette er en klar indikasjon på at det er gjort arbeider med det elektriske anlegget av som ikke er utført av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. Ytterligere undersøkelser anbefales. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. Det anbefales å innhente samsvarserklæringer for tiltak utført på det elektriske anlegget om slikt finnes. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Generelt om anlegget 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja Inntak og sikringsskap 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det anbefales at det gjennomføres el-takst på anlegget slik at hele anlegget er gjennomgått etter NEK 405-20. Årsaken til anbefalingen er at det er utført arbeider på det elektriske anlegget som mangler dokumentasjon, vi har klare indikasjoner på at det er utført arbeider på det elektriske anlegget av ufaglærte, jeg har funnet løse kabler uten tilkoblin samt at det ut fra alderen på anlegget og dets komponenter vil være avvik som en bygningssakkyndig ikke vil avdekke ved visuell kontroll. En eltakst skiller seg fra elkontroll ved at eltakst også kan omhandle økonomiske forhold. En eltakst vil ha som formål å sette en økonomisk kostnad for å korrigere en uønsket tilstand på det elektriske anlegget. Bestemmelsene i Avhendingslova til dokumentasjon av tilstand har blitt skjerpet. Både selger og kjøper vil derfor dra stor nytte av å ha en uhildet rapport fra sertifisert fagperson å unngå fremtidige konflikter. Generell kommentar: Kostnadsestimatet er knyttet opp mot kostnader for å innhente el-takst. Utbedringskostnader av påpekte avvik i denne rapport og el-takst vil komme i tillegg. Branntekniske forhold TG 0 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei TOMTEFORHOLD Byggegrunn Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering TG IU Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’. Det er ikke mulig å påvise eller vurdere dreneringen tilfredsstillende. Rekvirent opplyser i e-post 18.03.25 følende: "Ny drenering ble gjort i 2015, det står også i taksten. Hva som ble gjort: Gammel drenering ble fjernet. Den besto av plastfolie mot mur og tilfylt masse. Det ble lagt ny drenering mot nord( retning Toralf) mot øst (mot veien) mot sør og mot vest(mot skogen). Ny vortepapp ble lagt mot mur, dreneringsslanger i bunn, tilfylt singel ca 30 cm tykt, som ble holdt adskilt fra påfylling med duk. Alle drensslanger er tilknyttet forbindelse til avløp som går til veggrøft. Det gjelder også takrennenedløp. Øvre side mot nord til tilbygget. Mot sør er enden ved veggen under utetrappa. På øversiden mot skogen ble det lagt ny drenering for tilbygget for 5 år siden. Ny grøft med drensslanger i grøft l som er fylt med singel som er separert med duk fra tilfyllingsmasse også her tilkoblet avløp mot veggrøft." Dette er informasjon som må ansees som veiledene informasjon som legges til grunn for ytterligere undersøkelser når terrenget er snøfritt og bedre undersøkelser kan gjøres. Det foreligger ingen informasjon om hvem som har utført arbeidet. Grunnmur og fundamenter TG 2 Bygningen har grunnmur i pusset og malt betongstein. Tilbygget er fundamentert på betongsøyler mot ukjent byggegrunn. Terrengforhold TG 3 Eiendommen ligger i skrånende terreng med fall mot boligens bakside. På grunn av snødekket terreng er det ikke mulig å gjøre en grundig vurdering av terreneg mot boligen.
Innbo og løsøre
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen. Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Boligen har én bruksenhet og kan fritt leies ut.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - oransje
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. Megler har ikke ansvar for informasjonen som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen blir varmet opp av vedovn i stue i hver etasje, varmepumpe i stue på hovedplan, varmekabler på bad og panelovner for øvrig oppvarming. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 9 607,- pr. 2025
Kommunale avgifter inkluderer Renovasjon, slam, feiing og eiendomsskatt.
Beløpet er estimert for 2025 og avvik kan forekomme. Fakturering skjer kvartalsvis.
Andre utgifter
Brøyting, strøing og vedlikehold av egen vei må påregnes.
Eiendomsskatt
Kr. 1 707,- pr. 2025
Senja kommune faktureres sammen med kommunale avgifter.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 455 327,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 1 821 327,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien. For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Gjensidige
Polisenr. 89649293
TV/Internett/Bredbånd
Det er mulighet for bredbånd til denne adressen.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 1 908 kvm (eiet)
Lettskrånende tomt bebygget med enebolig og frittliggende garasje. Arealet er opplyst å være beregnet, noe som innebærer at det kan avvike noe fra opplyst.
Adkomst
Fra fylkesveien er det adkomst over privat vei. Det er tinglyst adkomstrett for denne eiendommen. Se mer under punktet "vei, vann og avløp". Se kartskisse i annonse for detaljert veibeskrivelse fra din posisjon.
Radonmåling
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Takstmann kommenterer at denne eiendommen ligger i ett område som ifølge NGUs (Norges Geologiske Undersøkelser) aktsomhetskart har lav til moderat radonforekomst.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Eiendommen ligger på Lysnes, en liten bygd i Senja kommune. Området har spredt bebyggelse, og avstanden til Gibostad er om lag 12 kilometer med en kjøretid på rundt 10 minutter. Det er omtrent 35 kilometer til Finnsnes, noe som tar rundt 40 minutter med bil. Fra bygden går det hurtigbåt til Tromsø tre dager i uken, noe som gir en effektiv reisemulighet direkte til Tromsø. Det går hurtigbåt fra Finnsnes med flere daglige avganger til både Tromsø og Harstad. Nærområdet har bussforbindelser til Finnsnes og nærliggende områder, og det finnes en døgnåpen dagligvarehandel på Lysnes. Nærmeste barnehage og 1–10-skole ligger på Gibostad, som også har videregående skole med naturbrukslinjer, mens Finnsnes kan tilby to videregående skoler med et bredt utvalg av linjer. På Gibostad finnes legekontor. Større utvalg av handels og servicefunksjoner finnes på Finnsnes, hvor man finner dagligvarebutikker, apotek, posttjenester og offentlige tjenester. Terrenget rundt Lysnes er variert, men gir likevel for det meste åpne og lyse forhold.
Bebyggelse
Eiendommen er bebygget med enebolig og frittstående garasje.
Offentlig kommunikasjon
Holdeplass for buss "Lysbotn Straumsnes" ligger like ved huset. Se informasjon om avganger på www.svipper.no.
Skoler og barnehager
Gibostad barnehage (1-5 år)
Botnhamn barnehage (1-5 år)
Husøy barnehage (1-5 år)
Gibostad barne- og ungdomsskole
Senja vgs. Gibostad
Nordborg videregående skole
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Boligen er registrert i Matrikkelbrev som én bruksenhet over tre etasjer. Kommunen opplyser at det ikke forefinnes byggegodkjente tegninger eller ferdigattest/brukstillatelse av bolig. Megler kan derfor ikke verifisere om dagens bruk er i henhold til gitte byggegodkjenninger. Det fremkommer ikke byggeår av Matrikkelbrev, men takstmann har estimert byggeår til 1955. Plan- og bygningsloven trådte i kraft i 1965 og det er ofte mangler i byggesak/byggesakspapirer fra tiden før lovens inntreden. Garasje er i matrikkelbrev registrert på én etasje og ble tatt i bruk 12.09.2009. Det foreligger godkjente byggetegninger av garasje datert 23.11.2005. Det er ingen avvik fra byggegodkjenninger og dagens bruk. Kommunen opplyser at det ikke forefinnes ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasjen. Det er i Matrikkelbrev registrert et frittstående bygg på eiendommen med bygningsnummer 300682996. Denne bygningen eksisterer ikke og dette bør meldes inn for kommunen av ny eier. Kjøper overtar ansvar og risiko tilknyttet overnevnte forhold.
Vei, vann og avløp
Fra hovedveien er det avkjørsel over privat vei med gnr 88 bnr 4. Det er tinglyst adkomstrett på gnr 88 bnr 4 for denne eiendommen. Eiendommen har vannforsyning fra privat brønn som deles med nabo. Brønnen er plassert på gnr 88 bnr 4. Vannkvaliteten har ikke blitt analysert. Eventuelle kostnader knyttet til vann blir fordelt mellom partene. Selger opplyser at dette har vært en problemfri løsning i deres eiertid. Det fremkommer av kommunale opplysninger at det er privat septikanlegg på eiendommen. Det faktureres også for tømming av denne i kommunale avgifter. Takstmann har opplyst at eiendommen har privat septikanlegg med ukjent løsning og at ytterligere undersøkelser anbefales. Det pågår for tiden kartlegging av private avløpsanlegg i Senja Kommune og det kan ikke utelukkes at en slik kartlegging vil føre til pålegg på dette anlegget.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse for frittliggende småhusbebyggelse etter reguleringsplan "Detaljregulering for campingplass Strømsnes på Lysnes" med ID 334. Eiendommen er regulert til LNF-område i kommuneplanen. Hjørnet på tomten er en del av område som i kommuneplanen er regulert til erverv - framtidig. Dette er etter kommuneplan "Kommunedelplan for landområdene i tidligere Lenvik kommune" med ID 367. For utlevering av reguleringsbestemmelser, ta kontakt med megler. Du kan også lese mer på kommunens hjemmeside. Det er i Matrikkelbrev registrert et frittstående bygg på eiendommen med bygningsnummer 300682996. Denne bygningen eksisterer ikke og dette bør meldes inn for kommunen av ny eier.
Konsesjon
Kjøp av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5530/88/33: 23.11.1979 - Dokumentnr: 7641 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:5530 Gnr:88 Bnr:4 Bestemmelse om vann/kloakkledning Overført fra: Knr:1931 Gnr:88 Bnr:10 Bruksnummer 10 gis tillatelse til å grave kloakk- og vannledning, samt felles avkjørsel til vegen over bruksnummer 4. Servitutten kan utleveres på forespørsel hos megler.
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kommentar fra megler: - Det foreligger ikke byggegodkjente tegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen. Les mer under punktet "Ferdigattest/brukstillatelse". - Det er privat septikanlegg på eiendommen. - Det er vannforsyning fra privat brønn. Les mer under "vei, vann og avløp". Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3: Nedløp og beslag: Avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier Konsekvens/tiltak: Konsekvens av manglende takstige er at pipen ikke kan feies og det vil bli ilagt fyringsforbud på fyringsanlegget. Manglende snøfangere kan føre til skader på mennesker og utstyr ved takras. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Takkonstruksjon opprinnelig del: Avvik: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Bærende/sentrale deler av takkonstruksjonen er fjernet. Ved pipen er en sperre kappet. Det er ikke mulig å vurdere hvordan denne endringen av konstruksjoen vil påvirke helheten i takkonstruksjonen uten å gjøre en grundig porsjektering og analyse av takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Det må foretas ytterligere undersøkelser. Det anbefales at det monteres dampsperre i etasjeskillet mellom varm- og kald del av konstruksjonen. Manglende dampsperre fører til at fuktig «inneluft» trekker gjennom konstruksjonen og kondenserer på kald del av konstruksjonen. Kondens kan føre til fuktskader som på sikt vil føre til råteskader på konstruksjoner. Det må prosjekteres (planlegges) tilstrekkelig lufting av takkonstruksjonen. Feil ventilering av takkonstruksjonen kan føre til kondensutfordringer. De avvikene ved endring/kapping av bærende konstruksjoner som er gjort må gis ytterligere undersøkelser slik at eventuelle konsekvenser kan belyses. Det er grunn til å tro et en slik endring svekker konstruksjonen. Kostnadsestimatet er satt for å gjennomføre ytterligere undersøkelser. Kostnader for eventuelle tiltak er ikke mulig å utale seg om før beregning av hvordan endringen i takkonstruksjonen påvirker staikken i taket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Pipe og ildsted Avvik: Pipevanger er ikke synlige. Både i 1. etasje og på loftet er en side av pipen ikke synlig. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Gjøre tiltak for å sikre antall synlige sider av pipen og øke avstanden mot brennbart materiale. Løsning kan være å fjerne innkledning av pipen eller montering av innvendig røykrør. Konsekvens av sprekker og riss kan være røyklekkasje til boligen eller at brennbart materiale utsettes for høy varme. Kontakt stedlig brann- og feiervesen for veiledning før tiltak iverksettes. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Bad 1. etasje Generell Avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tettesjikt på gulvet er vinylbelegg. Tettesjiktet er egnet til denne typen bruk. Det er misfarging i belegget etter varmepåkjenning. I tillegg er det hull i belegget under badekaret etter fjerning av tidligere monterte installasjoner. Dette gir meg klare indikasjoner på at tettesjiktet ikke vil tåle vannbelastning. Tettesjikt på vegger er våtromstapet. Denne typen tettesjikt er fuktømfintlig og det frarådes at overflatene utsettes for direkte vann. Ved inspeksjon av rørgjennomføringer i gulv og vegg er det registrert utette rørgjennomføringer. Det er ikke mulig å påvise eller vurdere hvilken type tettesjikt som er benyttet i dusjnisjen. Jeg har gjort fuktsøk i dusjnisjen. Dette fuktsøket ga ingen negative fuktindikasjoner på befaringstidspunktet. Ved inspeksjon i sluk plassert under badekar er det påvist at belegg er klemt under klemring. Det er ikke mulig å påvise slukmansjett membransløsning for sluket i dusjnisjen. Begge slukene er av eldre type, noe som tilsier at ved renovering kan det være vanskelig å dokumentere at nye vinylbelegg eller slukmansjetter kan benyttes opp mot denne type sluk. Det kan være nødvendig å skifte sluk ved renovering. Det er fall mot sluket under badekaret fra de fleste deler av rommet. Unntaket er området ved toalettet og dørene. I dette området er det motfall. Det vil si at lekkasjevann fra disse delene av rommet ikke vil renne til slik, men kan bli liggende på gulvet. Rommet varmes opp med varmekabler i gulv (disse er ikke funksjonstestet). Rommet er ventilert med mekanisk vifte. Viften fungerer ikke på befaringstidspunktet. Baderomsinnredningen har fuktskader. Vindu er plassert i våt sone uten at de uegnede materialene er fuktsikret. Det må gjøres oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Ved renovering av rommet må det gjennomføres en helhetlig prosjektering av våtrommet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det frarådes at gulv og vegger utsettes for vann slik de fremstår i dag. Rommet må oppgraderes/renoveres før daglig bruk for å redusere risiko/omfang av skader. Ved å utsette gulv og vegger for vann kan det oppstå sopp og råteskader i skjulte deler av konstruksjonen. Som et midlertidig tiltak for å redusere risiko for skader anbefales det at det monteres dusjkabinett. Løsningen kan ikke sees på som permanet. Kostnadsestimat: Over 300 000 Vaskerom 1., etasje generell Avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tettesjikt på gulvet er vinylbelegg. Tettesjikt på vegger er baderomsplater. Tettesjiktet er egnet til denne typen bruk, men det er hull i gulvbelegget foran vaskemaskinen. I tillegg mangler det veggplate på deler av veggen i våt sone bak høyskapet ved vaskemaskinen. Dette betyr at verken gulv eller vegger må utsettes for vann siden det er stor risiko for at det oppstår skader i skjulte deler av konstruksjoner. Baderomsplatene mangle aliminiumslist i nedkant for å sikre tette overgang mellom gulvet og veggene. Ved inspeksjon i sluk er det påvist at belegg er klemt under klemring. Sluket er av eldre type, noe som tilsier at ved renovering kan det være vanskelig å dokumentere at nye vinylbelegg eller slukmansjetter kan benyttes opp mot denne sluken. Det kan være nødvendig å skifte sluk ved renovering. Det er gjort fuksøk, jeg ikke funnet negative fuktindikasjoner. Det er ikke fall på gulvet mot sluket. Dette betyr at lekkasjevann som ender på gulvet ikke vil renne til sluk men kan bli stående i dammer på gulvet. Det er ingen ventilasjon i rommet. Det må gjøres oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Ved renovering av rommet må det gjennomføres en helhetlig prosjektering av våtrommet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det frarådes at gulv og vegger utsettes for vann slik de fremstår i dag. Rommet må oppgraderes/renoveres før daglig bruk for å redusere risiko/omfang av skader. Ved å utsette gulv og vegger for vann kan det oppstå sopp og råteskader i skjulte deler av konstruksjonen. Kostnadsestimat: Over 300 000 Elektrisk anlegg Dette er et sammendrag av punktet for det elektriske anlegget fra tilstandsrapporten. Se mer under punktet "byggemåte" i salgsoppgaven eller vedlagte tilstandsrapport. Det elektriske anlegget har åpen installasjon. Det er i hovedsak skrusikringer, to kurser med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på loftet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik ieltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1955 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent Bryteren til viften på badet er montert feil vei samt at materiellet som er benyttet ser ut til å være handlet utenom grosist/faghandel. Dette er en klar indikasjon på at det er gjort arbeider med det elektriske anlegget av som ikke er utført av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. Ytterligere undersøkelser anbefales. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. Det anbefales å innhente samsvarserklæringer for tiltak utført på det elektriske anlegget om slikt finnes. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det anbefales at det gjennomføres el-takst på anlegget slik at hele anlegget er gjennomgått etter NEK 405-20. Årsaken til anbefalingen er at det er utført arbeider på det elektriske anlegget som mangler dokumentasjon, vi har klare indikasjoner på at det er utført arbeider på det elektriske anlegget av ufaglærte, jeg har funnet løse kabler uten tilkoblin samt at det ut fra alderen på anlegget og dets komponenter vil være avvik som en bygningssakkyndig ikke vil avdekke ved visuell kontroll. En eltakst skiller seg fra elkontroll ved at eltakst også kan omhandle økonomiske forhold. En eltakst vil ha som formål å sette en økonomisk kostnad for å korrigere en uønsket tilstand på det elektriske anlegget. Bestemmelsene i Avhendingslova til dokumentasjon av tilstand har blitt skjerpet. Både selger og kjøper vil derfor dra stor nytte av å ha en uhildet rapport fra sertifisert fagperson å unngå fremtidige konflikter. Kostnadsestimatet er knyttet opp mot kostnader for å innhente el-takst. Utbedringskostnader av påpekte avvik i denne rapport og el-takst vil komme i tillegg. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Terrengforhold Avvik: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Under tilbygget faller terrenget mot grunnmuren. Tomten er snødekt og derfor ikke mulig å vurdere i sin helhet. Ytterligere undersøkelser må gjøres når tomten er snøfri. Konsekvens/tiltak: Ved at terrenget faller mot grunnmuren økes vannpåkjenningen mot grunnmur og drenering. Dette øker risiko for skader i kjelleren. Det er ikke mulig å gi et kostnadsestimat for utbedring av fallforhold før trerrenget er inspisert, men det må regnes med at det tilkommer kostnad. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2: Taktekking Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takvinkelen på tilbygde deler er ca. 12°. Takvinkelen er for liten til denne type taktekking. I tillegg er det ikke mulig å inspisere undertaket på tilbygget del. Om det er benyttet forenklet undertak, noe det er stor sannsynlighet for ut fra vår erfaring med byggeskikk, vil ikke dette undertaket være egnet for bruk i en slik konstruksjon. Det er ikke mulig å påvise hvilken type undertak som eventuelt er benyttet på hoveddelen. Konsekvens/tiltak: Takvinkelen på tilbygde deler er for lav i forhold til den valgte taktekkingen, noe som øker risikoen for vanninntrengning. For å utbedre dette bør taktekkingen erstattes med en type som er egnet for lav takvinkel, som for eksempel asfaltpapp, PVC-duk eller sveisebelegg. Alternativt kan takvinkelen økes dersom ombygging er praktisk gjennomførbart. Det er også viktig å sikre tilstrekkelig lufting i takkonstruksjonen for å forhindre kondensering. Det er stor sannsynlighet for at det er benyttet forenklet undertak på tilbygget del, noe som ikke er egnet for en så lav takvinkel. For å sikre en tett og varig løsning bør den eksisterende taktekkingen fjernes for å avdekke undertaket. Dersom det viser seg at forenklet undertak er benyttet, må dette erstattes med et fullverdig undertak med tilstrekkelig tetthet. I tillegg bør eventuelle utette gjennomføringer tettes, og tilslutninger mot takfot og gesims kontrolleres. Undertaket på hoveddelen av bygget har ikke vært mulig å inspisere. For å få en bedre vurdering av tilstanden kan det være aktuelt å gjennomføre en mer inngående inspeksjon, for eksempel ved å demontere innvendige himlinger eller benytte et endoskopkamera via takfot. Dersom inspeksjon ikke lar seg gjennomføre, bør takets tilstand vurderes basert på byggeår og forventet levetid. Konsekvensene av manglende tiltak kan være alvorlige. En for lav takvinkel i forhold til valgt taktekking øker risikoen for vanninntrengning, spesielt ved slagregn og snøsmelting. Dette kan føre til frostskader og forringelse av taktekkingens levetid. Dersom det benyttes forenklet undertak på tilbygget del, er risikoen for lekkasjer inn i takkonstruksjonen høy, noe som kan medføre skjult fuktighet, råte, soppvekst og svekkelser i konstruksjonen. Når undertaket på hoveddelen ikke lar seg inspisere, kan eventuelle skader forbli uoppdaget, og fukt- og råteskader kan utvikle seg over tid før de blir synlige. For å unngå slike skader bør det gjennomføres ytterligere inspeksjoner av undertaket, slik at nødvendige tiltak kan settes inn før større skader oppstår. Dersom tiltak ikke gjennomføres, anbefales hyppigere kontrollintervaller for både taktekking og undertak. Veggkonstruksjon Avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: Ved å etablere lufting av fasader reduseres risikoen for skader i skjulte deler av konstruksjonen. Vinduer Avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Jeg anbefaler å skifte pakninger på åpningsvinduer. Dette vil redusere opplevd trekk i vinduene. Utvendig side av vinduer må regnes med at må males jevnlig.? Feil beslagsløsning øker risiko for at vann kan drive inn i konstruksjoner. Omramminmgen rundt vinduer er ført ned til beslaget. Dette øker vedlikeholdsbehovet for elementet samt at det er stor risiko for svekkelser og råteskader. Dører Avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Utkraget balkong Avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er 67cm. Kravet på oppføringstidspunktet var 90cm. Dagens krav til rekkverk er 1,0m Utkragede balkonger er en risikokonstruksjon hvor det erfaringsmessig kan oppstå skader. Årsak til dette er at vann følger bjelkene inn gjennom vegglivet og det oppstår råteskader innenfor veggen. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det må gjennomføres jevnlig kontroll av bjelkene i overgangen mellom ut- og innvendig side av veggen. Feil ved rekkverk øker risiko for fall med personskader. Utvendige trapper Avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverket på terrassen er 80 cm. Terrassen ble bygget i 2024, da var kravene for rekkverk 1,0m Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Innvendige overflater Avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er skader på belegget i 2. etasje. Forøvrig har overflater normalt brukspreg med merker etter bruk, møbler og oppheng. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utskiftinger. Etasjeskille/gulv mot grunn Avvik: Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Planavviket er i all hovedsak i soverommet i tilbygget del. Det er ikke mulig å påvise dimensjoneringen av etasjeskillet, men det er klare indikasjoner på at etasjeskillet er underdimensjonert ift. lengden på bjelkelaget mellom opplagringspunkt. (Innfesting av vegg og bærende drager. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring Radon Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Radongass er en usynlig og luktfri naturlig gass som kan finnes i bygninger. Helsemessig kan eksponering for høye nivåer av radongass øke risikoen for lungekreft. Derfor er det viktig å måle radonkonsentrasjonen i boliger. Denne eiendommen ligger i ett område som ifølge NGUs (Norges Geologiske Undersøkelser) aktsomhetskart har lav til moderat radonforekomst. Rom Under Terreng Avvik: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det må gjøres jevnlig kontroll av forhold knyttet til utforede vegger og gulv under terreng. Utforede vegger under terreng er en risikokonstruksjon hvor vi ofte ser fukt og råteskader. Innvendige trapper Avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er lav takøyde både i etasjeskilet mellom 1.- og 2. etasje. I tillegg er takhøyden over trappen på loftet lav. Det er ujevn trinnhøyde og trinn bredde. Konsekvens/tiltak: Avvikene i trappen øker risiko for fall med personskader. Det vil være mulig å montere håndløper på den siden som mangler. Øvrige tiltak vil ikke være mulig å gjennomføre uten å skifte trappen og gjøre ombygging. Innvendige dører Avvik: Det er ikke sikkerhetsglass i glassdøren. Konsekvens/tiltak: Det er risiko for alvorlige personskader om personer faller mot/glassdøren slår mot personer og glasset knuses. Det anbefales å skifte dørbladet slik at døren har riktig type glass eller at det monteres dør uten glass. Overflater og innredning kjøkken Avvik: Det er påvist fuktskjolder i overflater. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Vannledninger Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsrør Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Skal avviket lukkes, må løsning på lufting av kloakk etableres. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Varmtvannstank Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utover at det anbefales å etablere el-tilkobling som tilfredsstiller dagens krav. Ut ifra alder til varmtvannstanken kan skader plutselig oppstå. Konsekvens av manglende fasttilkobling på varmtvannsberederen er risiko for varmgang i stikkontakten som kan føre til brann. Grunnmur og fundamenter Avvik: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekker og riss i grunnmuren. Konsekvens/tiltak: Jeg anbefaler jevnlig kontroll av grunnmuren og at det iverksettes tiltak om det skulle oppstå endringer. Følgende punkter har fått tilstandsgrad IU: Takkonstruksjon tilbygget del Avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det anbefales at det lages adkomstluke til takkonstruksjonen slik at denne kan inspiseres. Det er stor grunn til å anta at det er benyttet feil type undertak. Forholdet og risiko er beskrevet under punktet for taktekking. Fuktsikring og drenering Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’. Det er ikke mulig å påvise eller vurdere dreneringen tilfredsstillende. Rekvirent opplyser i e-post 18.03.25 følende: "Ny drenering ble gjort i 2015, det står også i taksten. Hva som ble gjort: Gammel drenering ble fjernet. Den besto av plastfolie mot mur og tilfylt masse. Det ble lagt ny drenering mot nord( retning Toralf) mot øst (mot veien) mot sør og mot vest(mot skogen). Ny vortepapp ble lagt mot mur, dreneringsslanger i bunn, tilfylt singel ca 30 cm tykt, som ble holdt adskilt fra påfylling med duk. Alle drensslanger er tilknyttet forbindelse til avløp som går til veggrøft. Det gjelder også takrennenedløp. Øvre side mot nord til tilbygget. Mot sør er enden ved veggen under utetrappa. På øversiden mot skogen ble det lagt ny drenering for tilbygget for 5 år siden. Ny grøft med drensslanger i grøft l som er fylt med singel som er separert med duk fra tilfyllingsmasse også her tilkoblet avløp mot veggrøft." Dette er informasjon som må ansees som veiledene informasjon som legges til grunn for ytterligere undersøkelser når terrenget er snøfritt og bedre undersøkelser kan gjøres. Det foreligger ingen informasjon om hvem som har utført arbeidet. Resterende punkter har fått tilstandsgrad 1 eller 0. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: kr. 50 000,- Nordvik Ekstra S kr. 5 900,- Nordvik grunnpakke med trykket salgsoppgave* kr. 16 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 900,- Tilrettelegging kr. 8 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 10 279,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Ved salg til prisantydning er det estimert at selger skal samlet betale kr. 99 879,- for vederlag og utlegg. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Nabolagsprofil Tilstandsrapport datert 18.03.2025 Egenerklæringsskjema datert 27.02.2025 Byggetegninger garasje datert 23.11.2005 Grunnkart Reguleringsplankart Kommuneplankart Vegstatuskart Energiattest Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler 2
Caroline Strand, Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
901 91 869
c.strand@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Skog Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 926455877
Storgata 21, 9300 FINNSNES
Video og 3D
Bilder
Silje-Charina Skog
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Caroline Strand
Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?