Rektor Steens gate 16Haugesund
- Haugesund
- Rektor Steens gate 16
- Prisantydning
- 2 250 000,-
- Totalpris
- 2 474 746,-
- Felleskost/mnd
- 4 496,-
- BRA-i
- 78 m2
Litlasund
Innbydende 3-roms m/pent helfliset bad - Halvpart av garasje - Solrik terrasse - Lave omkostn
Nordvik bolig v/Espen Bergtun har gleden av å presentere Rektor Steens Gate 16 - En tiltalende og sentral 3-roms leilighet i 1.etg med attraktiv beliggenhet. Her bor en i sentrale og barnevennlige omgivelser med Haugesund sentrum og diverse butikker, skoler, barnehage i gangavstand. - 2 soverom - Oppusset med nye gulv og overflater - Flott entrè med flislagt gulv og plass til yttertøy/sko - Helfliset pent bad - Halvpart av garasje - Tiltalende og romslig stue m/åpen løsning til kjøkken - Sørvendt terrasse med gode solforhold - 3 boder m/rikelig lagringsplass
Solforhold
Her har en gode solforhold på den sørvendte terrassen og kan også nyte sola på borettslagets fellesareal.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1949
- Etasje:
- 1
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 2 250 000,-
- Omkostninger:
- 9 563,-
- Totalpris:
- 2 474 746,-
- Fellesgjeld:
- 215 183,-
- Felleskost/mnd:
- 4 496,-
- Totalt BRA:
- 120 m2
- Energimerking:
- G - oransje
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter. Meld deg på visning ved å trykke på lenken visningspåmelding.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
70-0039/25
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Rektor Steens gate 16, 5531 Haugesund
Gnr. 31, bnr. 219 (ideell andel 1/1) i Haugesund kommune.
Andelsnr. 22 i Lillesund Borettslag, orgnr. 853386642
Part.obl. nr. 22 med pålydende verdi kr. 25,-
Selger(e)
Shimandi Asmerom
Kjøpesum og omkostninger
2 250 000,- (Prisantydning) 215 183,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 465 183,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 8 213,- (Gebyr forkjøpsrett) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst hjemmelsoverføring) 545,- (Tinglyst pantedokument) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 563,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 18 863,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 2 474 746,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 2 484 046,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1949
Etasje
1
Arealer
BRA-i: 78 kvm
BRA-e: 42 kvm
Totalt BRA: 120 kvm
TBA: 10 kvm
Beskrivelse:
Leilighet
Underetasje:
BRA-e: 12 kvm. Bod, Bod 2
Totalt BRA: 12 kvm
1. etasje:
BRA-i: 78 kvm. Bad, Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, Entré/Gang
Totalt BRA: 78 kvm
TBA: 10 kvm. Terrasse- og balkongareal
3. etasje:
BRA-e: 11 kvm. Bod, Gjesteværelse/Pikerom
Totalt BRA: 11 kvm
Halvpart av garasje
1. etasje:
BRA-e: 19 kvm. Halvpart av garasje
Totalt BRA: 19 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod/værelse som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på borettslagets fellesareal, men disponeres av denne andelen. Borettslaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Åpent areal (TBA) på 11kvm er terrasse i første etasje.
Leiligheten disponerer to boder i kjelleren Disse har et areal på 4 og 8 kvm.
Leiligheten disponerer et pikeværelse og en bod på loft. Pikeværelse er på 9 kvm og bod er på 2 kvm.
Det er ikke tilfredsstillende rømning fra pikeværelse på loft. Det mangler godkjent brannstige.
«Rom som ligger utenfor boenheten, men som eier har påvist og/eller opplyst at tilhører boenheten, er oppmålt og inkludert i BRA-e. Det er
ikke fremvist dokumentasjon på at rommet tilhører boenheten. Rom utenfor boenheten kan omdisponeres av borettslaget/sameiet og dette
kan påvirke boligens BRA.»
Antall soverom
2
Solforhold
Her har en gode solforhold på den sørvendte terrassen og kan også nyte sola på borettslagets fellesareal.
Innhold
Leiligheten ligger i byggets 1.etg og inneholder: Rom som inngår i BRA-i: 1.etg - Entrè/Gang, bad, 2 soverom og stue/kjøkken. Rom som inngår i BRA-e: Loft - Disponerer bod og pikeværelse/gjesteværelse Kjeller - Disponerer 2 boder. Leiligheten disponerer halvpart av garasje.
Standard
Nordvik Bolig v/Espen Bergtun har gleden av å presentere Rektor Steens Gate 16 - En tiltalende og sentral 3-roms leilighet i 1.etg med attraktiv beliggenhet. Leiligheten holder gjennomgående god standard og har et moderne uttrykk med nyere overflater. Her har en nærhet til det meste en skulle trenge og er ikke avhengig av bil. Boligen er hovedsakelig innredet med laminat/fliser på gulv og malte overflater på vegg. Downlightsbelysning i store deler av leiligheten. 1.etg - Entrè, bad, 2 soverom og stue/kjøkken. E N T R È Her kommer en til romslig entrè med behagelig fargevalg og flislagt gulv m/varmekabler. God plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sine sko. B A D Pent og helfliset bad med mørke fliser på gulv og hvite tidløse på vegg. Inneholder vegghengt toalett, stor baderomsinnredning m/servant, praktisk sideskap og dusjnisje m/glassdør. Varmekabler i gulv. S O V E R O M 1 Kjekt soverom med nyere gulv og malte overflater. Her har en god plass til stor seng, nattbord m.m. Perfekt til barnerom, gjesterom eller kontor. S O V E R O M 2 Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng. Nyere tidsriktig gulv og malte overflater. Stor skyvedørsgarderobe som gir deg rikelig plass til alle dine antrekk og remedier. S T U E Stor stue med mange møbleringsmuligheter. Gjennomgående tidsriktig og nyere gulv og malte/sparklede overflater i tidsriktige fargevalg. Her har en store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp og en kan skue ut over de flotte og grønne fellesarealene. Ekstra god takhøyde som gir deg en særdeles god romfølelse. Utgang til sørvendt terrasse med plass til sittegruppe og enkel adkomst til plen for deg som like gress mellom tærne. Varmepumpe og vedfyr som gir god oppvarming på kalde vinterdager. K J Ø K K E N Lyst og pent IKEA kjøkken med god skap- og benkeplass for deg som har en over gjennomsnittet interesse for matlaging. Inneholder oppvaskmaskin, vask, vifte, stekeovn, mikrobølgeovn og steketopp. Vegg mot stue er fjernet - Noe som gir en luftig og åpen løsning hvor en kan underholde sine gjester under middagsforberedelsene. U T E A R E A L Flotte felles utearealer med sørvendt plen hvor en har god plass til eksempelvis trampoline. Kjekk sørvendt terrasse med plass til sittegruppe hvor en kan nyte sola på sommer og vinterstid. Leiligheten disponerer halvpart av garasje. 3 - B O D E R Leiligheten disponerer hele 3 boder. 1 på loftet og 2 boder i underetasjen. L O F T R O M Kjekt rom som selger benytter som gjesterom/hobbyrom - Rommet har derimot ikke godkjent rømningsvei.
Parkering
Boligen disponerer halvpart av garasje eller er det parkering på felles biloppstillingsplass på borettslagets eiendom.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
UTFØRT ARBEID: 5. Vet du om det er gjort arbeid på vann og avløp, enten i din eller tidligere eiertid? Svar: Ja, faglært Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: 24 center .no Bytte varmtvannstank og kobler elektriker. FEIL OG MANGLER: 11. Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja Beskriv: Det er påvist sprekker i fliser. Mindre sprekk i flis over dør og Hull i flis,sprekke i flis ved kontakt. 16. Vet du om det er eller har vært sprekker i mur/skjeve gulv/setningsskader eller liknende? Svar: Ja Beskriv: Usynlig skadet på gulvet i soverommet. OFFENTLIGE OG PRIVATE FORHOLD: 22. Vet du om det foreligger skaderapporter eller tilstandsvurderinger etc. om boligen? Svar: Ja Oppgi type rapport og årstall: tilstandsrapport 2025. 23. Vet du om det er utført tidligere arealoppmålinger av boligen, eller om boligens areal er oppgitt i dokumenter som salgsoppgave, takstrapport, tilstandsrapport, byggesøknad eller lignende? Svar: Ja Hvilket dokument og når er målingen foretatt? 2025. Se selgers egenerklæring vedlagt i salgsoppgaven.
Bygningssakkyndig
Takst Team AS
Byggemåte
UTVENDIG: Taktekking: Taktekkingen er av skifertakstein og tegltakstein på tilbygg. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Siden taket (takkonstruksjon, taktekking og skorstein) kun er observert fra takfot i stige, er vurderingen begrenset av dette. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å bevege seg ut på taket. Selv om det ikke er avdekket skader under befaringen, betyr ikke dette at det ikke foreligger skader som en besiktigelse på taket kan avdekke. Vær oppmerksom på denne risikoen. En undersøkelse på taket kan utføres av en fagperson under tilstrekkelige sikkerhetsforhold. Taktekking på fellesdeler er opplyst at det er det sameiet som har ansvar for. Taktekking på tilbygg er det eier av leilighet som er ansvarlig for. Nedløp og beslag: Nedløp, takfotbeslag og renner er i metall fra ukjent årstall. Veggkonstruksjon: Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade har liggende bordkledning. Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Takkonstruksjon tilbygg: Takkonstruksjonen på tilbygg har sperrekonstruksjon. Konstruksjonen er gjenbygget og ikke inspisert. Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduene er fra forskjellige årstall. Dører: Leiligheten har brann- og lydklassifisert entrédør og skyvebalkongdør i malt tre. Skyvedør er fra 2017. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Leiligheten har en treterrasse. Terrassen har terrassebord som dekke. Rekkverk er i tre. Rekkverk er målt til 81 cm. Terrassen har et areal på ca 10 kvm. INNVENDIG: Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har malt tapet. Innvendige tak har malte plater og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I følge NGU ligger boligen i et område med moderat til lav forekomst av radon. Boligen har mursteinspipe med nytt røykrør, vedovn og sotluke/feieluke. Pipe er ikke tilgjengelig for inspeksjon i første etasje, da den er felles for leilighetene. Det er lagt fliser på brannmur. Det er malt tretrapp mellom etasjene. Trappene er i fellesareal. Det er hvitmalte innvendige dører med profil. Dør mellom stue og gang har glassfelt. Det må påregnes at dører og karmer har normale bruksmerker. Vaskerom i kjeller er felles for alle leilighetene. Leiligheten disponerer to boder i kjelleren. Disse er på 4 og 8 kvm. Leiligheten disponerer et pikerom og bod på loft. Pikerommet har et areal på ca. 9 kvm og bod har et areal på ca. 2 kvm. Tomteforhold: Det er ukjent byggegrunn. Dreneringen er fra 1949. Grunnmur av sparesteinsmur på den opprinnelige delen. Påbygget har søyler i betong. Fundament er ikke synlig. Det er normalt ikke noen spesielle fundamenter under denne type grunnmur, den bli støp direkte på planert byggegrunn. Det er ikke observert tegn til dårlig fundamentering. Utvendige avløpsrør er av støpejern og Utvendige vannledninger er av jernrør. Disse er tilkoblet offentlig vann og avløpssystem via private stikkledninger. Disse er av elder årgang. Alder er ikke kjent. Utvendige Vann og avløpsrør ligger i grøft under bakkenivå og er derfor ikke inspisert. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av alder på rør og evt. opplysninger som blir gitt fra eier. GARASJE Boligen har en halvdel i en frittstående garasje. Garasjen har støpt gulv. Veggkonstruksjon og takkonstruksjon av tre. På den delen som tilhører boligen er vegger kledt med liggende kledning og taket er tekket med eternitt. Det er lagt inn strøm i garasje. Det er vippeport av tre, og det er elektrisk portåpner. Gulvarealet på garasjen er ca. 19 m2. Garasjen er ikke tilstandsvurdert. OPPSUMMERING AV AVVIK: TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Konsekvens med eldre taktekking og undertak er at det kan trenge inn vann i boligen, og forårsake fukt og vannskader. Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert råteskade i klednig og vindskier. Det er også registrert at det er en del rust på spiker på vestsiden. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Ved for lite eller ingen lufting bak kledning kan dette medføre råteskader i kledning/konstruksjon. Ved råteskader kledning medfører det at vann trekker inn bak kledningen og kan forårsake skade/vanninntrenging i konstruksjonen. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Andre utvendige forhold Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Konsekvens/tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Etasjeskille/gulv mot grunn Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er noe knirk i gulvene, og det er noe avstand mellom gulvlist og gulv enkelte plasser. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det bør gjøres nærmere undersøkelser på hvorfor det er knirk gulvene og hvorfor det er avstand mellom gulv og gulvlist. Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Ved manglende håndløper, og for lave rekkverk kan dette medføre at personer faller i trappen og skader seg. Første etasje - Bad - Overflater vegger og himling Det er påvist sprekker i fliser. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det hull å sprekker i fliser i våtsonen og det er sprekk på flis over dør. Ved stikkontakt over servantskap er det en stor fuge på ene siden av stikkontakten. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. For å hindre at vann renner inn bak flis, bør fliser med sprekker byttes. Første etasje - Bad - Overflater Gulv Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fugearbeiet i dusjsone er ufagmessig. Konsekvens/tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrommet fungerer med disse avvikene, men ved en vannlekkasje er det fare for at vann kan renne ut i tilstøtende rom og forårsake vannskader. Første etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det bør vurderes om lokal utbedring er mulig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Membran arbeider er ikke er i henhold til anbefalinger og krav. Ved tett sluk kan det dette medføre til lekkasjer. Første etasje - Bad - Sanitærutstyr og innredning Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak: Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Første etasje - Bad - Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Manglende avtrekk fra våtrom kan ha flere negative konsekvenser, både for bygningskonstruksjonen og for innemiljøet, og kan medføre til fuktproblemer. Første etasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Konsekvens/tiltak: Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Komfyrvakt må monteres. Konsekvens med manglende komfyrvakt, kan medføre til tørrkoking og brann hvis en glemmer å skru av kokeplater. Konsekvens ved manglende lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin, kan medføre til store vannskader ved en evt. lekkasje. Vannledninger Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Vannrør er ikke montert i vannskap, og rørkurser er ikke merket. Konsekvens/tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det bør etableres automatisk lekkasjestopp på anlegget. Varmesentral Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg Pga. alder på det elektriske anlegget anbefales en utvidet el-kontroll Fuktsikring og drenering Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Grunnmur og fundamenter Innsiden av grunnmuren har misfarging. Konsekvens/tiltak: Det bør gjøres nærmere undersøkelser. Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK: Takkonstruksjon/Loft Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Lufting/ventilering bør forbedres. På felles loft ble det observert fuktskjolder i undertak. Det ble også målt høyt fuktinnhold i undertak. Konsekvens med at det er fuktskjolder i undertak, er at det kan medføre råte og fuktskade i konstruksjoner. Vinduer Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Vindu i stue og på soverom bør byttes. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Ved manglende vedlikehold kan det medføre redusert levetid på vindusrammer og karmer. Punkterte vinduer har dårligere isolasjonsevne og medfører stort varmetap. Kondensering på vinduer medfører fuktskade på vinduer. Utvendige trapper Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapp fra terrasse til terreng mangler rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav til håndløper i byggeåret. Åpninger i rekkverk bør gjøres mindre for å forhindre at personer kan falle ned i trappehals og skade seg. Rekkverk må monteres på trapp fra terrasse til hage. Rekkverk i trapp må monteres for å forhindre fall i trapp. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav til håndløper i byggeåret. Branntekniske forhold Brannslukningsapparat er eldre enn 10 år. TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Takkonstruksjon tilbygg Takkonstruksjonen på tilbygg har sperrekonstruksjon. Konstruksjonen er gjenbygget og ikke inspisert. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Tilbygg og terrasse Det gjøres oppmerksom på at tilbygg og terrasse er leilighetens ansvar å vedlikeholde og oppgradere. Pipe og ildsted Boligen har mursteinspipe med nytt røykrør, vedovn og sotluke/feieluke. Pipe er ikke tilgjengelig for inspeksjon i første etasje, da den er felles leilighetene. Det er lagt fliser på brannmur. Pikerom og bod på loft Leiligheten disponerer et pikerom og bod på loft. Pikerommet har et areal på ca. 9 kvm og bod har et areal på ca. 2 kvm. Dette rommet er i et fellesareal, og er derfor ikke vurdert da det er sameiets ansvar å vedlikeholde. Se vedlagt tilstandsrapport for et helhetlig inntrykk av boligens standard.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret. Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon
Energi og oppvarming
Energimerking
G - oransje
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Varmepumpe og vedfyr i stue. - Varmekabler på bad. - Ellers elektrisk oppvarming. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha hatt ett strømforbruk i 2024 på ca. 9 283 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 4 496,- pr. mnd
Inkluderer: Felleskostnadene inkluderer og fordeles slik:
Styrehonorar, kommunale avgifter, vedlikehold, forretningsførerhonorar, tv/internett, utvendig forsikring og betaling på andelsgjeld.
På grunn av prisstigning og renteøkning er det påregnelig at felleskostnadene kan økes etter utarbeidelse av denne salgsoppgaven.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 568 958,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 2 275 832,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Tv/internett med Altibox inkl felleskostnadene.
Borettslaget
Om borettslaget
Lillesund borettslag har org.nr. 853 386 642 og tilknyttet forretningsfører Vestbo. Lillesund borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom(borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Borettslaget ligger i Haugesund kommune og har forretningskontor i Haugesund kommune. Borettslaget er tilknyttet Haugesund boligbyggelag/Vestbo som er forretningsfører. Borettslaget har HMS-løsningen VestboHMS.
Forretningsfører
Vestbo BBL
Forkjøpsrett
Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier. Kontakt megler for mer informasjon.
Ansiennitetsregler:
1 - Andelseier borettslag
2 - Felles forkjøpsrett
2 - Medlem BBL
Gebyr forkjøpsrett: Kr. 7 769,-
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 215 183,- pr. 11.03.2025
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 32408270196, Haugesund Sparebank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.03.2025: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 233
Saldo per 11.03.2025: 3 019 184
Andel av saldo: 75 480
Første termin/første avdrag: 25.01.2023 ( siste termin 25.07.2044 )
Lånenummer: 32408346931, Haugesund Sparebank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.03.2025: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 227
Saldo per 11.03.2025: 5 588 154
Andel av saldo: 139 704
Første termin/første avdrag: 25.01.2023 ( siste termin 25.01.2044 )
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Se årsregnskap 2023 for Lillesund Borettslag i salgsoppgaven.
Vedtekter og husordensregler
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Praktiseres dugnad - Trappevask/måking og vedlikehold av plen/hekk på fellesarealet.
Dyrehold
Det er ikke lovlig å holde hund eller katt uten at man på forhånd har innhentet tillatelse fra styret, og under forutsetning av at andre leieboere i oppgangen samtykker.
Borettslagets forsikringsselskap
If Skadeforsikring NUF
Polisenr. SP588325
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 16 225 kvm (eiet)
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at borettslaget eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt andel en eksklusiv rett til bruk eller å disponere arealene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt i avtale eller at det følger av vedtektene.
Eiendommen er pent opparbeidet med beplantning/hekk, felles biloppstillingsplass, plen og asfaltert vei/gårdsrom. Sørvendt hage på forsiden med gode solforhold.
Matrikkelbrev fra Haugesund er vedlagt salgsoppgaven.
Adkomst
Fra Karmsundgata til inn på Stavangergata ved sykehuset og følg veien. Ta andre avkjørsel til høyre inn på Rogalandgata. Ta så andre avkjørsel til venstre og følg veien til endes - Du vil få firemannsboligen like foran deg. Boligen vil være godt skiltet med Nordvik bolig "Til salgs" skilt og det vil bli skiltet med Nordvik bolig "Visningsskilt" ved alle annonserte fellesvisninger.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Litlasund. Her har en gangavstand til det meste av fasiliteter Haugesund sentrum har å tilby, deriblant Edda kino, Kaien m/rikt utvalg av utesteder og spisesteder, Markedet, gågata m/stort utvalg av butikker m.m. Gangavstand til Lillesund skole, Rossabø skole, Solvang Skole, Vardafjell og Haugaland videregående skole. Dagligvarebutikk like ved. For flere detaljer rundt nærområdet se vedlagt nabolagsprofil.
Offentlig kommunikasjon
Gode bussforbindelser like ved.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Lillesund barneskole Nærhet til barneskole, ungdomsskole, videregående skole og flere barnehager.
Nærhet til bl.a. Ivar åsen balløkke, Dropsen balløkke m.m.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert: Nybygg - Våningshus: 05.10.1951 Garasje - 02.08.1973 Det foreligger godkjente byggetegninger på boligen. Disse samsvarer ikke med dagens rom inndeling. Foreligger ikke ferdigattest eller godkjente byggetegninger på tilbygg i stue. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Det foreligger godkjente byggetegninger på boligen og garasje. Byggetegningen for boligen samsvarer ikke med dagens rominndeling. Godkjente byggetegninger viser til Bad og toalettrom = Dette er omgjort til bad, vegg mellom kjøkken og stue er fjernet til åpen løsning - dette samsvarer ikke med godkjente byggetegninger. Rominndeling/planløsning på loft er også endret og samsvarer ikke med godkjente byggetegninger. Rom på loft er godkjent som "pikeværelse" iht godkjente byggtegninger. Iflg Haugesund kommune er pikeværelse godkjent til varig opphold/soverom iht plan- og bygningsloven. Rommet oppfyller derimot ikke kravene til godkjent brann/rømningsvei. Kjøper oppfordres særskilt til å undersøke godkjente byggetegninger og sette seg inn i avvik fra disse. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige. Dette omfatter også risikoen for om rammetillatelse / midlertidig brukstillatelse / ferdigattest vil bli gitt, og alle kostnader i forbindelse med dette. Kjøper aksepterer denne risikoen og selger/megler skal med dette holdes skadesløse for ethvert eventuelt pålegg/krav knyttet til bruken av rommet/rommene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Kommuneplanens arealdel 2014-2030 viser til: Delareal - 13 178 kvm - Boligbebyggelse,nåværende. Delareal - 1 861 kvm - Friområde,nåværende. Delareal - 1 185 kvm - Veg,nåværende. Kommuneplaner under arbeid - Kommuneplanens arealdel 2023-2033 - Planforslag Reguleringsplan RL995 - Skoleområde ved Spannavegen - Eldre reguleringsplan Reguleringsplan RL767 - Øst for Karmsundgt mellom stadionStorasundg - Eldre reguleringsplan For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1106/31/219: 16.03.1954 - Dokumentnr: 903198 - Elektriske kraftlinjer H.E.V.`s kraftledninger. 29.09.1977 - Dokumentnr: 3873 - Erklæring/avtale Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom 21.12.1948 - Dokumentnr: 1448 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1106 Gnr:31 Bnr:112 EIENDOMMEN OVERFØRT FRA ANNEN KOMMUNE 17.07.2012 - Dokumentnr: 583878 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:1106 Gnr:31 Bnr:348
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,25% av salgssum (min. kr. 30 814,-) – estimert til kr. 30 814,- Grunnpakke Leilighet/tomt kr. 7 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 24 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 6 100,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 15 420,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 92 724,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
- Energiattest, 10.03.2023 - Tilstandsrapport, 13.03.2025 - Kommunale gebyrer 2025, 11.03.2025 - Kommuneplankart, 11.03.2025 - Planopplysninger, 11.03.2025 - Reguleringsplanforslag, 11.03.2025 - Reguleringsplankart, 11.03.2025 - Ferdigattest garasje, 02.08.1973 - Ferdigattest våningshus, 05.11.1951 - Eiendomskart for eiendom, 11.03.2025 - Matrikkelrapport, 11.03.2025 - Oversiktskart for eiendom, 11.03.2025 - Byggetegninger våningshus, 17.06.1949/03.03.1950 - Grunnkart, 11.03.2025 - Byggetegninger garasje - Selgers egenerklæring, 15.03.2025 - Formueverdi, 12.03.2025 - Husordensregler - Boligopplysninger Vestbo, 11.03.2025 - Vedtekter, 07.05.2008 - Innkalling til ordinær generalforsamling, 22.04.2024 - Årsregnskap 2023 Lillesund Borettslag - Protokoll ordinær generalforsamling, 29.04.2024 Dokumenter som kan sendes ved forespørsel til megler: - Kommuneplan 2014-2030 Bestemmelser og retningslinjer - Reguleringsplan RL767/RL995 Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Espen Bergtun, Eiendomsmegler
464 21 422
e.bergtun@nordvikbolig.no
Megler
Espen Bergtun, Eiendomsmegler
464 21 422
e.bergtun@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Haugesild Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927219875
Haraldsgata 90, 5528 HAUGESUND
Bilder
Espen Bergtun
Eiendomsmegler
Haugesund
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?