Professor Hansteens gate 47Tjensvoll/Ullandhaug
- Tjensvoll/Ullandhaug
- Professor Hansteens gate 47
- Prisantydning
- 3 990 000,-
- Totalpris
- 4 325 852,-
- Felleskost/mnd
- 6 433,-
- BRA-i
- 79 m2
Tjensvoll
Lekker, gjennomgående toppleilighet oppgradert i 2022 | 2 soverom og 2 terrasser | Parkering i garasje
Velkommen til Professor Hansteens gate 47, leilighet H0401 - her bor du i et sentralt knutepunkt med enkel tilgang til både kollektivtransport, sentrum, flotte turområder og idrettsanlegg. Å bo på Tjensvoll er både komfortabelt og praktisk! Leiligheten ble betydelig modernisert i 2022 og fremstår med en god innvendig standard. Utvendig er det planlagt omfattende renoveringer i regi av borettslaget, noe som vil forbedre helhetsinntrykket ytterligere. Kort fortalt: - Lekkert kjøkken fra 2022 i svart utførelse med mørk laminert benkeplate - Enstavs parkett og listefrie overganger - To balkonger hvor den ene er sørvendt med gode solforhold - Parkering i lukket garasjeanlegg - Delikat og romslig baderom - Vaskerom på bad - Eget toalettrom - To romslige soverom - Oppbevaring i to boder
Solforhold
Sørvendt terrasse fra stue, og nordvestvendt terrasse fra kjøkken.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1978
- Etasje:
- 4
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 3 990 000,-
- Totalpris:
- 4 325 852,-
- Omkostninger:
- 19 522,-
- Fellesgjeld:
- 316 330,-
- Felleskost/mnd:
- 6 433,-
- Fellesformue:
- 20 810,-
- Totalt BRA:
- 87 m2
- Energimerking:
- F - rød
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter. Meld deg på visning ved å trykke på lenken visningspåmelding.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
43-0086/24
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Professor Hansteens gate 47, 4021 Stavanger
Gnr. 25, bnr. 147 (ideell andel 1/1) i Stavanger kommune.
Andelsnr. 191 i Soltun Borettslaget, orgnr. 952613278
Selger(e)
Sunniva Sandve Lomeland
Kjøpesum og omkostninger
3 990 000,- (Prisantydning) 316 330,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 306 330,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 7 882,- (Gebyr forkjøpsrett/forhåndsavklaring) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tinglyst hjemmelsoverføring) 500,- (Tinglyst pantedokument) 10 400,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 122,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke kjøper)) 19 522,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- 4 315 452,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke kjøper)) 4 325 852,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1978
Etasje
4
Arealer
BRA-i: 79 kvm
BRA-e: 8 kvm
Totalt BRA: 87 kvm
TBA: 17 kvm
Beskrivelse:
1. etasje:
BRA-e: 5 kvm. Bod
Totalt BRA: 5 kvm
4. etasje:
BRA-i: 79 kvm. Entré , Soverom , Bad , Soverom 2, Stue/kjøkken ,Toalettrom
BRA-e: 3 kvm. Bod
Totalt BRA: 82 kvm
TBA: 17 kvm.
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
TBA(terrasser/balkonger) måles der det er mulig. Plattinger, terrasser der det ikke er klare avgrensninger som f.eks rekkverk, blomsterkasser
kan være krevende å måle og vil noen ganger ikke bli målt. Snødekte terrasser og plattinger der det er uklart hvor denne slutter måles ikke.
Oppmåling av balkonger og terrasser i sollys vil i noen tilfeller ikke være mulig, eller svært krevende. Avvik i arealene kan derfor forekomme.
Antall soverom
2
Solforhold
Sørvendt terrasse fra stue, og nordvestvendt terrasse fra kjøkken.
Innhold
Leiligheten inneholder: entre, to soverom, stue/kjøkken, bad og toalettrom Entré , Soverom , Bad , Soverom 2, Stue/kjøkken ,Toalettrom. I tillegg disponerer den to boder, en i oppgangen og en i første etasje.
Standard
Velkommen til Professor Hansteens gate 47, leilighet H0401 - her bor du i et sentralt knutepunkt med enkel tilgang til både kollektivtransport, sentrum, flotte turområder og idrettsanlegg. Å bo på Tjensvoll er både komfortabelt og praktisk! Leiligheten ble betydelig modernisert i 2022 og fremstår med en god innvendig standard. Utvendig er det planlagt omfattende renoveringer i regi av borettslaget, noe som vil forbedre helhetsinntrykket ytterligere. Boligen har gjennomgående enstavs parkett og malte, slette vegger med listefrie overganger, noe som gir et moderne og stilrent uttrykk. Stuen har en delvis åpen løsning mot kjøkkenet og tilbyr et romslig gulvareal som gjør det enkelt å innrede med sofagruppe, salongbord, skjenk og TV. Fra stuen er det utgang til en sørvendt terrasse med utsikt mot Ullandhaugtårnet. Her er det rikelig med plass til både grill og utemøbler – perfekt til sommerens hyggelige stunder. Kjøkkenet er stilrent og funksjonelt med sorte, matte fronter og en utforming som utnytter plassen svært godt. Her finner du rikelig med skap-, skuffe- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Fra kjøkkenet er det også utgang til en nordvestvendt terrasse. Baderommet er delvis flislagt og fremstår lekkert og innbydende, med en lun atmosfære som gir en følelse av spa. Det er innredet med sorte baderomsmøbler, speil med touchfunksjon og et dusjhjørne med glassvegg. I tillegg har badet en egen sone med benk og utslagsvask, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel – en praktisk løsning som gjør det enkelt å holde orden. Det finnes også et separat toalettrom med servant og skap. Leiligheten har to romslige soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og skrivebord. Begge soverommene er utstyrt med garderobeskap som medfølger handelen. For oppbevaring disponerer leiligheten to boder, én i første etasje og én i egen oppgang, som gir gode lagringsmuligheter. Parkering gjøres enkelt i egen garasje. Teknisk: - Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). - Etablert stakeluke er ikke lokalisert. Staking kan også utføres via de fleste sluker eller fra avløpsrør via vannlås. Avløpsrør er bygget inne i vegg og er derfor ikke kontrollert. - Boligen har naturlig ventilasjon. - Det er sentralanlegg for varmt vann. Anlegget er ikke kontrollert, - El tilsyn i Mai/Juni 2023.
Parkering
Garasje nr 234 En fast parkering i lukket anlegg. Garasje nr 234 med elbillader. Gjesteparkering i området. Det er avsatt 100kr til elbillading i måneden, og faktureres gjennom fellesutgiftene. Faktisk forbruk avregnes i slutten av året.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Kan komme maur i hageboksen - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: Finnes dokumentasjon på dette i boligmappa. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja Beskrivelse: Ladeboks er levert av Zaptec og Rønning. Går til en felles måler fra felles garasjeanlegg. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Bytte det ene vinduet i skyvedør i fjor. Arbeid utført av: Tjenvsoll Service Sentral Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja Beskrivelse: Det er meldt en økning på 10% i 2025 på de månedlige felleskostnadene for å dekke inn for oppussing av fasade og økte faste utgifter.
Bygningssakkyndig
Rogaland Takstpartner AS v/ Alexander Tønnesen
Byggemåte
Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Vedlagt salgsoppgaven følger tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Disse må leses nøye av interessenter før bud inngis. Opplysninger gitt i tilstandsrapporten anses å være kjent for kjøper, og det kan derfor ikke reklameres på forhold som fremkommer av tilstandsrapporten. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann. Beskrivelsen av boligen som følger er hentet fra tilstandsrapporten: Bygningen har malt hovedytterdør og aluskyvedør. To takterrasser/balkonger i betong konstruksjon. Vedlikeholdsplan for sameiet/borettslaget foreligger. Leiligheten fremstår i normalt god stand. Bygningsdeler som har fått TG2: - Våtrom > 4. Etasje > Bad > Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Utvendig > Vinduer: Utvendig vannbord/beslag har lite eller ingen fall vekk fra vinduskarm. - Våtrom > 4. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Krav til dokumentasjon er ikke oppfylt(ihht tek 10 og Tek 17). Faktura regnes ikke som dokumentasjon på fagmessig utførelse. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. - Bygningsdeler som har fått TG3: - Ingen Bygningsdeler som ikke er undersøkt (TGIU): - ingen
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger, herunder kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
Ingen øvrige hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
F - rød
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Selger har fylt ut fullstendig energiattest som er lagt ved salgsoppgaven. Megler har ikke ansvar for informasjonen som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen har følgende oppvarmingskilder: - Elekrisk Varmekabler på bad Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 6 433,- pr. mnd
Inkluderer: Felleskostnadene inkluderer og fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 6 333,- (drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, utvendig bygningsforsikring, styrehonorar, andre forsikringer, nedbetaling av andel fellesgjeld, renovering av blokker etc).
Lading elbil: kr 100,-
Borettslaget skal gjennom en omfattende renovering og vedlikeholdsarbeid.
Betongen på blokkene skal rehabiliteres for å sikre armeringsjern og hindre ukontrollert nedfall. Dette inkluderer meisling, rensing av betongoverflater for gammel maling og påføring av ny overflatebehandling uten å endre farge. Under prosjektet vil annet nødvendig vedlikehold utføres, som arbeid på platekledning, terrasser og vinduer. Prosjektet vil pågå i 3–5 år, med renovering av 2–4 blokker per år, og kostnadene vil påvirke fellesutgiftene gradvis. Total kostnad for dette prosjektet er ikke klart. Det er et stort prosjekt og vil påvirke andelen fellesutgifter i årene fremover.
I denne forbindelse skal borettslaget ta opp ny gjeld, og det må påregnes økning i både månedlige fellesutgifter, samt andel fellesgjeld. Styrets visjon er å øke utgiftene gradvis, og første økning har vært på 10%. Denne økningen er lagt inn i kostnadsbildet. Styreleder opplyser at det per dags dato er ukjent hvor mye fellesgjelden vil øke per andel. Imidlertid er det planlagt beboermøte i Januar/februar hvor det kommer mer informasjon vedrørende dette.
På grunn av prisstigning og renteøkning er det påregnelig at felleskostnadene økes etter utarbeidelse av denne salgsoppgaven.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 832 971,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 3 331 883,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Kollektiv tilknyttet Telia med digital TV grunnpakken og bredbånd. Øvrige tillegg betales av andelseier selv
Borettslaget
Om borettslaget
Borettslaget Soltun ligger i Stavanger kommune og består av 523 enheter. Boligselskapets organisasjonsnummer er 952613278. Bate boligbyggelag er boligselskapets forretningsfører. - Borettslaget består av 4 etasjes terrasseblokker med 320 leiligheter, 46 rekkehus og 157 eneboliger. - Ordensregler med dyrehold tillatt. Regler for dyrehold. - Ett fellesregnskap med 3 avdelingsregnskap. - Kollektiv tilknyttet Telia med digital TV grunnpakken og bredbånd. Øvrige tillegg betales av andelseier selv. - Avtale om renhold av felles oppganger med Helt rent AS. - Medlem av sikringsordning i Klare Finans AS - Borettslaget er medeier i Tjensvoll Servicesentral - Det er en utformingsveileder for området, og denne skal benyttes dersom det skal gjøres endringer. Utformingsveilederen kan hentes hos styret, og tiltak skal i alle tilfeller søkes om til styret. - Lading av el- og hybridbil er kun tillatt ved bruk av Zaptec pro lader.For montering kontakt Rønning elektro og meld fra til styret. - Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig informasjon om borettslaget. Det er fast kontorvakt i PH 19 hver mandag fra kl. 18 til 19. - Rekkehus: Innredning i kjeller utføres på eget ansvar mht tetthet i grunnmur og drenering. - Blokk: Det er ikke tillatt med motorisert kjøkkenventilator pga. negativ påvirkning på ventilasjonsanlegget. Dersom slik ventilator allerede er montert i boligen, er andelseier ansvarlig for å fjerne denne. - Styret i borettslaget vil ikke godkjenne kjøpere som har til hensikt å drive boligspekulasjon. - Styret planlegger rehabilitering av fasader på alle blokkene i borettslaget, dette vil medføre låneopptak, økt fellesgjeld og økte felleskostnader i borettslaget. - Bate avregner og fordeler felleskostnadene mellom selger og kjøper ved eierskifter. Kjøper skal betale felleskostnader fra og med overtakelsesdato, og mottar faktura i eget navn. Garasje nr.234
Forretningsfører
Bate Boligbyggelag
Forkjøpsrett
Borettslaget har forkjøpsrett.
Forkjøpsretten er utlyst i forkant av salget og fristen for å melde forkjøpsrett har gått ut.
Det er meldt interesse.
Ansiennitetsregler:
1 - Andelseier i borettslaget
2 - Medlem i Storby
2 - Medlem i Bate
Kontakt megler for mer informasjon.
Gebyr forkjøpsrett: Kr. 7 882,-
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 316 330,- pr. 28.11.2024
Lånenummer: 16362107508, Dnb Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.11.2024: 5.59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 103
Saldo per 28.11.2024: 3 272 209
Andel av saldo: 10 369
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2050 )
p.t rente
Lån blokk
Lånenummer: 16368987704, Dnb Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.11.2024: 5.42% pa.
Antall terminer til innfrielse: 76
Saldo per 28.11.2024: 96 554 816
Andel av saldo: 305 961
Neste termin/avdrag: 30.12.2024 ( siste termin 30.09.2043 )
p.t. rente
Lån blokk
Selskapet er tilknyttet en sikringsordning som gir en sikkerhet for manglende innbetaling av felleskostnader.
Tilbyder av sikringsordningen er: Klare Finans As
Varighet av sikringsordningen: Til en av partene sier opp avtalen
Oppsigelsestid av sikringsordningen: 6 måneder
Borettslagets lån utgjør totalt kr 126 773 293,- pr. 28.11.2024, og er tatt opp i DNB og Husbanken.
I forbindelse med renovering/vedlikeholdsarbeid vil andel fellesgjeld og fellesutgifter økes. Det er ukjent hvor mye dette vil utgjøre for den aktuelle andelen på nåværende tidspunkt. Imidlertid er det ifølge styreleder planlagt et beboermøte i Januar/februar med mer inngående informasjon om dette.
Fellesformue
Kr. 20 810,-
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Fjorårets regnskap viser et overskudd på kr. 3 978 043,- Budsjettet for inneværende år legger til grunn et underskudd på kr. 20 676 197,- Dette skyldes: Pågående renovering av blokker, eneboliger og rekkehus. Vedlikehold og trafikksikkerhetstiltak. Komplett budsjett og regnskap er tilgjengelig hos meglerforetaket. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt. Hva skjer i sameiet / borettslaget: Styret har arbeidet med følgende saker i perioden BLOKK: Betongen på blokkene skal rehabiliteres for å sikre armeringsjern og hindre ukontrollert nedfall. Dette inkluderer meisling, rensing av betongoverflater for gammel maling og påføring av ny overflatebehandling uten å endre farge. Under prosjektet vil annet nødvendig vedlikehold utføres, som arbeid på platekledning, terrasser og vinduer. Prosjektet vil pågå i 3–5 år, med renovering av 2–4 blokker per år, og kostnadene vil påvirke fellesutgiftene gradvis. Total kostnad for dette prosjektet er ikke klart. Det er et stort prosjekt og vil påvirke andelen fellesutgifter i årene fremover. Rekkehusene har fått oppmerksomhet gjennom vedlikeholdsarbeid, hvor 5 av dem er malt så langt, og ytterligere 2 planlegges malt i løpet av 2024. Når det gjelder takene på både rekkehus og eneboliger, har de passert den beregnede levetiden på 40 år, men holder foreløpig tett. Dette er en omfattende og kostnadskrevende oppgave, og styret har derfor startet en prosess med å innhente faglige vurderinger for mulige løsninger. Prosjektet utsettes til det blir strengt nødvendig, og man ønsker å unngå å gjennomføre det i en økonomisk krevende periode. Takrenoveringen vil innebære utskifting av sutak, lekter og takpanner, med mulighet for oppgradering til takpanner med integrerte solceller. Utviklingen innen dette området gir håp om enklere montering og lavere kostnader fremover. Når det gjelder eneboliger, har det vært fokus på utskifting av stålpiper etter en anbefaling fra Meik høsten 2023, grunnet risiko for brann. Det er gjennomført en kartlegging av hvilke boliger som har ildsteder og hvordan de benyttes. Etter å ha innhentet tilbud fra flere leverandører, er Stavanger Varmesenter valgt til å gjennomføre arbeidet, som har et budsjett på cirka 5 millioner kroner. I noen tilfeller vil det være nødvendig å erstatte gamle ildsteder for å kunne koble dem til de nye pipene. Juridisk vurdering fra Bate bekrefter at vedlikehold av stålpipene er borettslagets ansvar. Dugnad: I 2023 ble det plassert ut restavfallskonteiner og hageavfallskonteiner til bruk for beboerne. Dette gir mulighet for enkel opprydding i nærområdet. Telia Trådløst nett: Ruteren bør plasseres med minst 50 cm frirom og ikke i en bokhylle eller tett på andre tekniske apparater for best mulig signal. TV-boks: Hvis sendingen «hakker» eller «hjulet spinner», kan det skyldes fullt internminne. Dette løses ved å koble fra strømmen til TV-boksen i 2–3 sekunder og koble til igjen. Byhage Soltun: Borettslaget har tilgang til et friområde mellom Pollux’ gate og Castors gate, sør for fotball-løkken, hvor det er etablert en byhage. Her dyrkes grønnsaker, urter, bær og frukt etter økologiske prinsipper. Prosjektet startet i 2022, og det planlegges å plante to epletrær i år samt prøve ut nye vekster. Byhagen er tilgjengelig for alle beboere, som også kan høste avlingene. Her er en faktabasert og strømlinjeformet versjon av teksten, uten unødvendig informasjon: Trafikksikkerhetstiltak: Styret har engasjert AROS for å finne løsninger for trafikksikring i borettslaget Soltun. Smågatene, som tilhører borettslaget, er valgt som testområde etter rapporterte hendelser, med tiltak som veimerking og plantekasser. Plassering av plantekassene er justert etter tilbakemeldinger fra renovasjonstjenesten. Hjertestartere: Det er plassert fire hjertestartere i borettslaget, utenfor inngangene til Professor Hansteens gate 5, 33, 53 og 71. De er registrert i «Hjertestarter-register 113», og Modum Sikkerhetssenter står for vedlikehold. Drenering: En mulighetsstudie fra AROS foreslår forbedringer i kommunale områder for å håndtere dreneringsproblemer, som må godkjennes av Stavanger kommune. Borettslaget prioriterer drenering der det er risiko for vanninntrenging. Rottebekjempelse: Det er inngått avtale med Anticimex AS for giftfri bekjempelse av rotter, og det er utplassert 15 WiseTrap-feller i avløpssystemet. Husdyrhold, inkludert fugler i bur, er ikke tillatt utendørs for å unngå skadedyr. Parkeringskjellere: Beboere må ikke oppbevare verdisaker eller portåpnere i biler parkert i kjelleren. Borettslaget tilbyr lukket parkering, men tar ikke ansvar for innbrudd eller skader. Kun biler og opptil fire dekk kan oppbevares i parkeringskjelleren. Uteområder: Tjensvoll Servicesentral (TSS) vedlikeholder uteområdene og har fullmakt til mindre utskiftninger. Styret mottar positive tilbakemeldinger fra beboere om vedlikeholdet. Tjensvoll Servicesentral: TSS utfører tjenester for borettslaget, inkludert mindre reparasjoner. Vaktmestertjenester tilbys for 250,- per halvtime eller 400,- per time. TSS går gradvis over til el-biler og el-verktøy for drift. Drift av Borettslaget Soltun: Borettslaget Soltun, oppført i 1976–78, består av 523 leiligheter og er regionens største borettslag med en årlig omsetning på 30 millioner kroner. Flere bygningskomponenter har nådd sin forventede levetid, og vedlikehold prioriteres etter behov. Større prosjekter, som renovering av blokkene og takene på eneboliger og rekkehus, vedtas av generalforsamlingen. Fellesutgiftene har økt med 3–5 % årlig for å dekke nødvendig vedlikehold. Styret benytter i økende grad eksterne tjenester innen teknisk, juridisk og økonomisk rådgivning samt Tjensvoll Servicesentral (TSS) for driftsoppgaver. Ved uenighet med styrets beslutninger oppfordres andelseiere til å kontakte styret skriftlig på en saklig måte. Vannskader: Andelseiere er ansvarlige for vedlikehold av rørsystemer fra stoppekran og tilkoblinger til fellesledninger. Reguleringsplan: Plan 2377 med utformingsveileder gjelder for tilbygg, fasadeendringer, boder og gjerder. Alt arbeid er søknadspliktig, og tegninger kan hentes fra kontorvakt eller Stavanger kommune. Vedlikeholdsplan: BevarVedlikehold (oppdatert 2023) gir oversikt over forventede vedlikeholdskostnader for de neste 10 årene. Mindre tiltak ble gjennomført i 2023, og planen oppdateres i 2024. Andre saker: Styret har behandlet saker som: - Søknader om bruksoverlating (utleie), tilbygg/påbygg og varmepumper. - Skriftlige klagesaker og husdyrhold. - Informasjonsutdeling (9 beboerinfo) og kontraktsforhandlinger. Kommentar vedrørende andre saker: Tilbygg/påbygg enebolig og rekkehus: Alle fasadeendringer og tilbygg/påbygg skal godkjennes av styret før søknaden sendes til Stavanger kommune for endelig behandling. Alle slike tiltak må følge Plan 2377 for Soltun. Fellesutgifter: Fellesutgiftene dekker ikke strømforbruk i bolig, innboforsikring, tilleggskjøp utenfor kollektiv avtale med Telia, innvendig vedlikehold (inkludert vann, avløp og strømkabler), varmepumper, innglassing av blokkleiligheter eller ikke-godkjente gjerder. Fellesutgiftene dekker boligforsikring, borettslagets lån, utvendig vedlikehold (kledning, vinduer, yttertak, maling, bruk av stillas og godkjente gjerder), vaktmestertjenester, vedlikehold av felles uteområder, kommunale avgifter, radonmåling og tiltak, kollektiv Telia-avtale, bysykler, garasjeanlegg og ladeanlegg. De inkluderer også drenering av hager der dette er nødvendig, vedlikehold av borettslagets gater og gjesteparkering, samt renovering av lekeplasser. Videre dekker de trafikksikkerhetstiltak, medlemskap i Bate, forretningsførerhonorar, revisjon, teknisk bistand ved renoveringsprosjekter, årlige tilstandsvurderinger og administrative kostnader knyttet til drift og kommunikasjon. Styrets planer fremover: • Fortsette forprosjektet med skifte av tak i EB og RH. Være oppdatert på løsninger • Gjennomføre fortløpende vedlikehold • Fortsette arbeidet med overvannshåndtering/ drenering • Fortsette arbeidet med trafikksikkerhetstiltak i borettslaget • Renovering av blokkene Inngåtte og løpende avtaler: • Avtale om forretningsførsel hos Bate boligbyggelag • Avtale om styresekretær fra Bate boligbyggelag • Avtale med teknisk avdeling i Bate boligbyggelag om oppfølging av tilbygg/ fasadeendringer enebolig og rekkehus • Forsikringsavtale med if … på bygningsmassen (ikke innbo og løsøre) • Avtale om Bevar-HMS med Bate boligbyggelag • Avtale om Bevar-Vedlikehold med Bate boligbyggelag • Leveranse av TV-pakke/ internett fra Telia AS (t.o.m. 31/3-2027 + 2 år oppsjon) • Avtale om Wisetrap med Anticimex AS (rottefeller) • Serviceavtale for brannvernutstyr i bolig med Modum Sikkerhetssystemer • Serviceavtale for brannvernutstyr i garasje og slanger i oppganger med Modum Sikkerhetssystemer • Serviceavtale for hjertestartere med Modum Sikkerhetssystemer • Avtale om vaktmestertjenester med Tjensvoll Servicesentral (TSS) • Avtale om renhold i oppganger med Helt Rent as AS • Avtale om skifte av dørmatter i blokk med Rogamatter (fom 1/5-2020) • Avtale med Simex AS (nå Caverion etter oppkjøp) om service og vedlikehold av
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og husordensregler er vedlagt.
Dyrehold
Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at eier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold skal vedlegges søknad til styret. Søknaden skal være behandlet innen en måned fra den mottas av styret. Passivitet er å anse som godkjenning.
Borettslagets forsikringsselskap
IF Skadeforsikring
Polisenr. SP0000562583
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 45 730 kvm (eiet)
Arealbekreftelse fra Stavanger er vedlagt salgsoppgaven.
Tomtegrenser er ikke kontrollert.
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at borettslaget eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt andel en eksklusiv rett til bruk eller å disponere arealene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt i avtale eller at det følger av vedtektene.
Adkomst
Adkomsten fra Stavanger sentrum til Professor Hansteens gate 47 er både rask og enkel, enten du velger bil eller sykkel. Med bil starter du fra sentrum, for eksempel ved Torget, og følger Kirkegata før du tar til høyre inn på Bergelandsgata. Deretter følger du Madlaveien (Rv509), som er hovedveien mot Madla. Etter omtrent 2,5 kilometer tar du til venstre inn på Professor Hansteens gate. Nummer 47 ligger i et rolig og sentralt område, og kjøreturen tar vanligvis 5–10 minutter, avhengig av trafikken. Ellers er det enkelt å komme til med sykkel. Fra Stavanger sentrum tar det ca 10-12 minutter med sykkel
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Å bo på Tjensvoll betyr å bo sentralt med nærhet til det meste. For treningsentusiaster er det kort vei til både SiS Sportssenter og SATS Madla. Foretrekker du å være aktiv utendørs, byr området på flotte turmuligheter i Sørmarka, rundt Mosvannet og Stokkavannet – perfekte steder for rekreasjon og naturopplevelser. AMFI Madla ligger innen gangavstand, omtrent 18 minutter fra boligen. Her finner du et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert dagligvarebutikker, Vinmonopol, apotek, nisjebutikker innen klær og interiør, bank og posttjenester. For barnefamilier er det flere barnehager, kort vei til skoler og flere lekeplasser i nærheten. I umiddelbar nærhet finner du også dagligvarebutikk og busstopp, noe som gjør hverdagen praktisk og effektiv. Det er kort avstand til DNB Arena, Universitetet i Stavanger og flere av regionens arbeidsplasser. I tillegg har du enkel tilgang til hovedveier som fører til Stavanger sentrum, Jåttåvågen, Forus, Sola, Tananger og Dusavik.
Bebyggelse
Tilsvarende bebyggelse i området.
Offentlig kommunikasjon
Professor Hansteens gate 47 i Stavanger er godt forbundet med offentlig transport, med flere bussruter som passerer i nærheten: Bussrute 4: Går mellom Rosenli og Madlakrossen Bussrute X60: En ekspressrute som forbinder Hundvåg, Stavanger sentrum, Stavanger universitetssykehus (SUS), Universitetet i Stavanger (UiS), Forus, Kvadrat og Sandnes. Bussrute 11: Ruten går fra Stadionparken til Jernbaneveien, via Stavanger universitetssykehus (SUS), og har stoppesteder i nærheten av Professor Hansteens gate Mer informasjon om rutetider etc kan oppsøkes på Kolumbus.no.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Ta kontakt med skolekontoretSe nabolagsprofil
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 31.01.1975. Midlertidig brukstillatelse dokumenterer at boligen lovlig kan brukes, men at det gjenstår arbeider før ferdigattest kan utstedes. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen ligger i området regulert etter reguleringsplan 1183 - Reguleringsplan for Tjensvollsenteret, datert. 19.09.1988 med arealformål gang/sykkelvei. Eiendommen er regulert til bolig ref reguleringsplan Tjensvoll med planid 600 vedtatt 27.07.1971 med arealformål gang/sykkelvei, offentlig trafikkområde, offentlig friområde. Eiendommen ligger i området regulert etter Reguleringsplan Endring av reg.plan for Tjensvoll senter, samt omreg. av tidligere skoletomt med planid 930 datert. 03.09.1981 med arealformål kjørevei. Eiendommen ligger i området regulert etter eldre reguleringsplan for parkeringsplass på gnr. 25, bnr. 176 m.fl. samt omreg. av tidligere skoletomt med planid 2087 datert. 05.12.2005 med arealformål gang/sykkelvei. Eiendommen er regulert etter Detaljregulering for borettslaget Soltun, Tjensvoll med planid 2377, datert 10.09.2012 med arealformål bevaring kulturmiljø, frisiktssone, lekeplass, parkering, annen veggrunn grøntareal, boligbebyggelse, , øvrige kommunale tekniske anlegg, gangvei/gangareal/gågate, renovasjonsanlegg, blokkbebyggelse, friområde. Reguleringsplaner under arbeid: Tjensvolltorger 25, 27 med planid 2839. Status: igangsatt. I Kommuneplanens arealdel 2023-2040 (planid KP 2023-2040), ikrafttredelse 11.11.2022, er området avsatt til hensynsone høyspenning. Innenfor hensynssone H370 høyspenningsanlegg skal statlige retningslinjer fra NVE og Statens strålevern om å utrede tiltak for å redusere stråling ved ny utbygging anvendes. De statlige retningslinjene skal følges opp i plan- og byggesaksbehandling. Ved tiltak innenfor hensynssone kulturmiljø H570 skal en ta særlig hensyn til eksisterende kulturmiljø. Bygg og anlegg innenfor sonen skal bevares på en antikvarisk akseptabel måte. Innenfor viste frisiktsoner tillates ikke oppført elementer som hindrer sikten mellom 0,5 og 3,0 meter over gateplan. 9 Hensynssonen nedlagsfelt drikkevann H100- Innenfor sonen er det ikke tillatt med tiltak, aktivitet eller annen arealbruk som kan ha negativ innvirkning eller utgjør fare for dårligere miljøtilstand i drikkevannskilden. Arealets infiltrasjonsevne skal ivaretas. Overflateerosjon og avrenning til drikkevannskilden skal unngås. Enkel bading i vannet er tillatt. Utsnitt av reguleringskart følger vedlagt. Reguleringsbestemmelser kan sendes forespørsel. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Stavanger kommune.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1103/25/147: 26.09.1975 - Dokumentnr: 10218 - Rettigheter iflg. skjøte Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Gjelder denne registerenheten med flere
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5. Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med IF tilbyr Nordvik Trygghetspakken til våre boligkjøpere. Trygghetspakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle forsikringene du trenger til den nye boligen i et helt år. Leilighetspakken inneholder Boligkjøperforsikring, Super Innboforsikring, Flytteforsikring og Renteforsikring. Super Innboforsikring er en av markedets beste innboforsikringer og med denne kan du være trygg på at alle tingene du eier er godt forsikret. Flytteforsikring dekker skader på tingene dine ved transport, ut- og innflytting. Renteforsikring kan hjelpe deg med rentekostnaden på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir deg hjelp til å avklare hva du kan ha rett på om du oppdager en mangel i den nye boligen din. Ved mangel etter reglene i avhendingslova, vil forsikringen også gi deg juridisk bistand til å rette kravet mot selger eller selgers forsikringsselskap. Boligkjøperforsikring er inkludert i Trygghetspakken, men kan også tegnes separat. Trygghetspakken/Boligkjøperforsikring må senest tegnes på kontraktsmøtet. Se produktark vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon om Trygghetspakken, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,20% av salgssum – estimert til kr. 51 675,- Nordvik grunnpakke med trykket salgsoppgave: kr. 21 900,- Oppgjørshonorar: kr. 5 900,- Tilrettelegging kr. 16 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar (alle inkludert) kr. 2 500,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 24 163,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 123 039,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Michael DeCourcy Boxill Knutsen, Eiendomsmegler / Partner
915 42 477
m.boxill@nordvikbolig.no
Megler
Michael DeCourcy Boxill Knutsen, Eiendomsmegler / Partner
915 42 477
m.boxill@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Sørvest Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 933480879
Lars Hertervigs gate 3, 4005 STAVANGER
Bilder
Michael DeCourcy Boxill Knutsen
Eiendomsmegler / Partner
Stavanger
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?