Bamsefaret 3
Høgevarde i Hallingdal
Hytte med nydelig utsikt & solrik terrasse. Ski, tur -og sykkelterreng. Totalt 129 kvm gulvareal. 3 soverom + 2 hemsrom
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Fritidseiendom
- Byggeår:
- 2016
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 5 490 000,-
- Totalpris:
- 5 628 490,-
- Omkostninger:
- 138 490,-
- Totalt BRA:
- 92 m2
- Tomteareal:
- 1 656,2 m2 (eiet)
- Veranda:
- Ja
Visninger
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
8-0300/24
Boligtype
Fritidseiendom
Adresse og betegnelse
Bamsefaret 3, 3539 Flå
Gnr. 30, bnr. 76 i Flå kommune.
Selger(e)
Navdip Sangha-Saxrud
Ole Petter Saxrud
Kjøpesum og omkostninger
5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr skjøte - Statens Kartverk) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument - Statens Kartverk) 137 250,- (Dokumentavgift 2,5% av salgssum) 19 500,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 490,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke)) 157 990,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- 5 628 490,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke)) 5 647 990,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
2016
Arealer
BRA-i: 87 kvm
BRA-e: 5 kvm
Totalt BRA: 92 kvm
TBA: 44 kvm
Beskrivelse:
1. etasje:
BRA-i: 87 kvm. Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom og bad.
BRA-e: 5 kvm. Utvendig bod
Totalt BRA: 92 kvm
TBA: 44 kvm. Terrasse med adkomst fra stuen
Ikke målbare arealer:
Totalt gulvareal (GUA) på hems utgjør 37 kvm som alt består av arealer med lav himlingshøyde (ALH) og inngår derfor ikke i boligens BRA.
Rom på hems er i dag innredet og benyttet som stue og to soverom men er angitt som hemsrom i byggesak hos kommunen.
Antall soverom
3
Innhold
1. etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom, toalett, bad, entre. Utvendig sportsbod. Loft: Loftstue, 2 innredede rom.
Standard
1. etasje Stue: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Vedovn. Utgang til terrasse. Kjøkken: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin. Det er integrert platetopp, stekovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Soverom 1: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Soverom 2: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Soverom 3: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Toalett: Tregulv og tapet på vegger. Panel i himling. Utstyrt med wc, servant og servantskap. Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjhjørne, innfellbare dusjdører, servant, servantskap, opplegg for vaskemaskin, wc og mekanisk avtrekk. Entre: Flis på gulv og panel på vegger. Downlights og panel i himling. Gulvvarme. Trapp. Bod: Ubehandlet gulv og panel på vegger. Panel i himling. Bereder, sikringsskap, rørfordelingsskap og stoppekran. Loft Loftstue: Tregulv og panel på vegger. Panel og downlights i himling. Trapp. Innredet rom 1: Tregulv og panel på vegger. Panel og downlights i himling. Panelovn. Innredet rom 2: Tregulv og panel på vegger. Panel og downlights i himling. Panelovn. I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Følgende forhold er kommentert med TG2: Renner og nedløp Oppsummering: Tilstandsgrad 2 settes pga takrenne som er deformert (sør-siden) pga snø. Anbefalte tiltak: Anbefaler utskifting av takrennen som er deformert. Det kan vurderes å montere stormkroker på takrennene. Disse vil forsterke takrennene dersom det f.eks raser snø fra taket. Kjøkken Oppsummering av overflater og innredning: Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate med nedfelt koketopp og oppvaskkum av stål. Stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. TG2 settes pga manglende lekkasjesikring under kjøkkenbenken. Anbefalte tiltak overflater og innredning: Anbefaler å installere magnetventil (waterguard e.l.) under kjøkkenbenken. Denne vil fungere som et forebyggende tiltak og kutte vanntilførselen dersom det oppstår vannlekkasje fra kjøkkenet. Toalettrom Oppsummering: Tilstandsgrad 2 settes pga naturlig ventilasjon. Det er ikke behov for tiltak, men for å oppnå bedre ventilasjon må det etableres en kanal mot yttervegg eller gjennom taket og monteres en mekanisk avtrekksvifte. Trapp Oppsummering: Trappen mangler rekkverk mot vegg. Trappen er ellers vurdert uten avvik. Anbefalte tiltak: Etablering av rekkverk anbefales for bedre sikkerhet. Tilstandsrapport for boligen er vedlagt salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.
Parkering
Godt med biloppstillingsplasser på tomten.
Bygningssakkyndig
Erik Iversen
Byggemåte
Fritidsbolig er oppført i to etasjer. Bygningen er oppført på støpt plate på mark. Veggkonstruksjon er oppført i bindingsverk og er kledd med liggende panel. Taket er et saltak og er tekket med torv. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 3-lags isolerglass.
Innbo og løsøre
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen. Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon
Energi og oppvarming
Oppvarming
Elektrisk oppvarming ved panelovner. Varme i gulv i entre og bad. Vedovn i stue.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et årlig strømforbruk på ca. 9000 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Velavgift
Kr. 250,- pr. år
Høgevarde Vel
Andre utgifter
Kommunale avgifter Eiendomsskatt kr 3879,00,- Renovasjon kr 2732,50,- Co2 avgift renovasjon kr 137,50,- Oppgitte priser er inkludert mva. Kommunale avgifter faktureres to ganger årlig. Feiing: Hyppighet (og dermed også pris) for tilsyn og feiing av pipeløp på eiendommen gjøres basert på en løpende vurdering av eiendommens alder, antall pipeløp og øvrige forhold. Vurderderingen gjøres av Hallingdal Brann og Redning. Det er derfor ikke mulig å angi årlige gebyrer for feiing og tilsyn av pipeløp på hytta. Se vedlagt for informasjon om satser for feiing og tilsyn hvor pris avhenger av type eiendom og hvor ofte tilsyn utføres. Priser for 2024 vann og avløp, vei og service: - Brøyting privat helårsvei fra fylkesvei 2902 og frem til Eiendommen med det beløp som til enhver tid blir fastsatt av Høgevarde AS eller av veglaget Gulsvikveien kr. 6373,- - Serviceavgift (for skiløyper, stier, varmestue, båter etc.) i henhold til beløp som til enhver tid blir fastsatt av Høgevarde AS kr. 4524,- - Bomavgift til enhver tid gjeldende fastsatt takst av Høgevarde AS. Bomavgiftene skal dekke vedlikehold av privat vei fra Fylkesvei 2902 og frem til Eiendommen (Bomavgift kr. 60,- pr tur, eller det kan kjøpes årskort for kr 1.200,-.) - Nærmere fastsatt andel av årlige drifts- og vedlikeholds utgifter i anledning opparbeidet felles vann- og kloakkledninger m.m. Denne avgiften er gjenstand for beregning etter selvkostprinsippet kr. 12985,- Høgevarde velforening: Kjøper plikter å melde seg inn i Høgevarde Vel og plikter være medlem av velforeningen så lenge kjøper eier Fritidsboligen. Kjøper plikter å dekke den til enhver tid fastsatte årsavgiften av Høgevarde Vel (250,- i 2024). Kjøper samtykker til at megler kan dele kontakinformasjon til Høgevarde AS og Høgevarde Vel for fakturering av årlige avgifter. Frivillige avgifter: Privat brøyting fra hovedvei inn på egen tomt er frivillig og kommer i tillegg. Brøytetjeneste på egen tomt kan bestilles på www.hogevarde.no eller Høgevardeappen.
Eiendomsskatt
Formuesverdi
Kr. 1 000 000,- pr. 2022
Formuesverdien for fritidsbolig blir i utgangspunktet satt til prosentandel av eiendommens markedsverdi/byggekostnader inkludert tomt.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Gjensidige
TV/Internett/Bredbånd
Eiendommen er tilknyttet trådløst bredbånd fra Krøderen Elektro. Årlig kostnad ca 2500.- Det er satelittantenne/parabol montert opp fra Allente. Abonnement er frakoblet men det er mulig å koble på igjen. Månedskostnaden ca 2-300 kr. I henhold til reguleringsbestemmelsene for området er utvendig parabolantenne er ikke tillatt.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 1 656,2 kvm (eiet)
Adkomst
Med bil: Fra øst kjører du riksvei 7 nordover forbi Sokna og Hallingporttunellen i Gulsvik, ta av til venstre mot Høgevarde. Sving til høyre mot Høgevarde etter ca. 800 meter, og kjør deretter ca. 10 km til infotavla, hvor du lett kan orientere deg til ulike hytteområder og aktiviteter. Kollektivt: I dag kan du komme deg til Flå med buss fra Gardermoen, Hønefoss, Oslo og Drammen, eller med toget til Flå stasjon. I fremtiden ønsker Høgevarde å få på plass en ordning med shuttlebusser som tar deg fra togstasjonen direkte til hytta.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Velkommen til vakre Høgevarde i Hallingdal! Flott hytte beliggende i majestetiske og naturskjønne Høgevarde! Hytta ligger i et av Høgevardes mest populære områder med mange turmuligheter sommer som vinter. Høgevarde er en unik mulighet for den som ønsker tilgang til et vakkert høyfjell med kort kjøretid fra østlandet. Høgevarde hytteområde ligger vakkert til i Flå kommune i Hallingdal, på et høyfjellsplatå ved fjelltoppen Høgevarde. Når de fleste har et par timer igjen til hytta, sitter du allerede og nyter varmen foran peisen. Knappe to timer fra Oslo får du en helt unik beliggenhet i den norske fjellheimen. Fra Høgevardetoppen har du utsikt til både Hallingskarvet, Jotunheimen og Rondane. Området byr på blant annet familieskibakke med kafeteria/ varmestue og milevis med preparerte skiløyper. Løypene er tilknyttet løypenettet på Norefjell. Videre byr området på turstier og sykkelveier. Høgevarde har flotte fiske- og bademuligheter i områdets mange idylliske vann, der det største vannet heter Fyrisjø og er over 1 km langt. Det er muligheter for jakt, da grunneierne har jaktrettigheter for utleie. Stisykling: På Høgevarde finner du mengder av lekent terreng, både over og under tregrensen. Landskapet er som skapt for sykling og her vil det være noe for alle – uavhengig av alder og ferdighetsnivå. Den første flerbruksstien på Høgevarde står allerede klar. Den byr på flotte utsiktspunkt, lune rasteplasser og ikke minst – 1000 løypemeter i nedoverbakke, hvor du finner doserte svinger og andre spennende utfordringer. Denne stien er laget for både små og store som trives best med sykkel som fremkomstmiddel i fjellet. Høgevarde legger opp til storstilt utvikling av nye sykkelstier på naturens premisser. Grunneiere ønsker å få på plass et stinettverk som vil hevde seg med de beste og mest kjente sykkeldestinasjonene internasjonalt, som Whistler i Canada, Livignio i Italia og Blue Derby i Australia. Dette er noe som burde gå rett hjem hos sykkelentusiaster i alle aldre! Skiløypene: I Høgevarde hytteområde finner du 50 km med flotte, preparerte langrennsløyper. Det skal være en nytelse å gli ut i nypreparerte spor og sette kursen innover høyfjellsviddene. Det lages løyper rundt alle hyttefelt med små stikkere der det er nødvendig. Løypene ligger til rette for alle – både de som liker å bli utfordret og de som bare ønsker en kort tur i nærområdet. Alle nypreparerte løyper blir oppdatert på nettsiden skisporet.no. Alpint: Høgevarde byr på blant annet familieskibakke med kafeteria/ varmestue med flotte løyper. Det er også har planer om en større heis som kobler Heimsetra-området sammen med de heisene som finnes i dag. På sikt ønsker er det ønskelig å bygge enda flere heiser som vil gi et alpintilbud i nasjonal toppklasse. Høyfjellet: Høgevarde hytteområde ligger på høyfjellet og her går du bokstavelig talt rett ut i fantastisk natur med spektakulær utsikt. Høgevardetoppen på 1459 m.o.h. ligger ikke langt unna. Vårt løypenett kobler seg til Hallingdalsløypa, som strekker seg fra Norefjell, forbi Høgevarde via Nes, Veståsen, Sangefjell, Kikut og til Ustaoset – totalt hele 144 km! Fyrisjø og Vardefjell: Disse turene er populære for barnefamilier som ikke ønsker de lengste turene, men heller vil kose seg med grilling, aking og sosialt samvær i spennende småskog. Heimseterløypene: For å kickstarte skisesongen – og få den til å vare så lenge som mulig – har vi tilrettelagt for en skogsløype på ca. 10 km i lunt terreng. På de ekstra vindfulle dagene på fjellet er dette et godt alternativ for å sikre seg en skitur i naturskjønne omgivelser. Jakt og fiske: Det er muligheter for jakt, da grunneierne har noe jaktrettigheter for utleie. Fjellriket byr på imponerende jaktområder med både smått og stort vilt. Det største vannet er over en kilometer langt og heter Fyrisjøen. Her er det robåter og kanoer tilgjengelig som eiere av fritidsboliger på Høgevarde kan benytte når de måtte ønske. For mer informasjon se: hogevardefiske.com. Flå har en av Norges flotteste utendørs skytebaner, og Jakt- og fiskesenteret tilbyr kurs og aktiviteter, samt en stor skytesimulator i tilknytning til Bjørneparken. Flå: Høgevarde ligger ca. 2 mil fra Bjørneparken i Flå, hvor du kan oppleve norsk natur og dyreliv som rev, brunbjørn, elg og gaupe. En flott attraksjon for små og store natur- og friluftsinteresserte. I Bjørneparken oppstår det magiske møter mellom dyr og mennesker hver eneste dag. Parken har stor variasjon av norske rovdyr og andre ville dyr, samt kjente husdyr fra bondegården. Her kan du også få hilse på 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr. Parken har store naturlige innhegninger og tilrettelagte foringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Du kommer tett på dyrene og lærer av engasjerte dyrepassere. Bjørneparken tilbyr mange andre spennende aktiviteter som hinderløyper, zipline, utendørs og innendørs lekeland, samt flere gode serveringssteder. Her får du fantastiske opplevelser for både små og store! Det er også kort kjøreavstand til kjøpesenter (Thon gruppen) med en rekke butikker og servicetilbud. For øvrig er det også svømmehall, bygdekino og bibliotek i Flå. Kommunen har flere skog-/natur-/og kulturstier om sommeren og milevis med oppkjørte skiløyper om vinteren. I tillegg til gode jakt- og fiskemuligheter er det også flotte bademuligheter i bekker, vann og tjern.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 11.03.2016. Det er etablert en terrasse på ca 44 kvm med adkomst fra stuen. I henhold til byggesaken er det kun søkt om, og godkjent etablering av terrasse på 21 kvm. Det er installert Boblebad på terrassen. I henhold til gjeldende reguleringsbestemmelser må badestamper og lignende byggemeldes, og skal ha egne infiltrasjonsanlegg for utslipp i egnede løsmasser. Etter søk hos kommunen kan vi ikke se at det er søkt om innsetting av badestampen. Det er satelittantenne/parabol montert opp fra Allente. I henhold til reguleringsbestemmelsene for området er utvendig parabolantenne er ikke tillatt. Rom på hems er i dag innredet og benyttet som stue og to soverom men er angitt som hemsrom i byggesak hos kommunen. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Vei, vann og avløp
Privat vei, vann og avløp.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse.
Odel
Det hviler ikke odelsrett på eiendommen.
Konsesjon
Flå kommune har vedtatt forskrift om nedsatt konsesjonsgrense. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3320/30/76: 22.03.2012 - Dokumentnr: 236751 - Erklæring/avtale Plikter til å betale bomavgift, årlige avgifter og tilknytningsavgift for elektrisk strøm Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening Forbud mot ervervsmessig virksomhet Overført fra: Knr:3320 Gnr:30 Bnr:19 Gjelder denne registerenheten med flere 07.08.2024 - Dokumentnr: 1779389 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS Org.nr: 814 449 912 Elektronisk innsendt 30.04.2015 - Dokumentnr: 378774 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3320 Gnr:30 Bnr:19 01.01.2020 - Dokumentnr: 1588177 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0615 Gnr:30 Bnr:76 01.01.2024 - Dokumentnr: 277808 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3039 Gnr:30 Bnr:76
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med IF tilbyr Nordvik Trygghetspakken til våre boligkjøpere. Trygghetspakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle forsikringene du trenger til den nye fritidsboligen i et helt år. Hyttepakken inneholder Boligkjøperforsikring, Flytteforsikring, Super Innboforsikring og Super Hytteforsikring. Med Super Hytteforsikring har du overlatt den største økonomiske risikoen til If hvis det oppstår skader etter at du overtar hytten din. I tillegg får du tilgang til eksperter som kan gi råd og tips om både oppussing og vedlikehold. Super Innboforsikring er en av markedets beste innboforsikringer og med denne kan du være trygg på at alle tingene du eier er godt forsikret. Flytteforsikring dekker skader på tingene dine ved transport, ut- og innflytting. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir deg hjelp til å avklare hva du kan ha rett på om du oppdager en mangel i den nye fritidsboligen din. Ved mangel etter reglene i avhendingslova, vil forsikringen også gi deg juridisk bistand til å rette kravet mot selger eller selgers forsikringsselskap. Boligkjøperforsikring er inkludert i Trygghetspakken, men kan også tegnes separat. Trygghetspakken/Boligkjøperforsikring må senest tegnes på kontraktsmøte. Se produktark vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon om Trygghetspakken, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 2,00% av salgssum (min. 45 000,-) – estimert til kr. 116 000,- Tilrettelegging: 15 900,- Nordvik Grunnpakke: 21 900,- Visning /overtagelse pr. stk: 3 500,- Oppgjørshonorar: 7 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 4 978,- Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 177 679,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 500,-
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Kjetil Nilssen, Eiendomsmegler MNEF / Partner
990 07 770
k.nilssen@nordvikbolig.no
Megler
Kjetil Nilssen, Eiendomsmegler MNEF / Partner
990 07 770
k.nilssen@nordvikbolig.no
Megler 2
Line Fjeldstad, Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
452 43 222
l.fjeldstad@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Majorstuen Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 914449936
Sørkedalsveien 8C, 0369 OSLO
Dobbel rentedekning gjennom Trygghetspakken fra If
For boligkjøper
Bilder
Kjetil Nilssen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Majorstuen
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Line Fjeldstad
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Majorstuen
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?