Hans Nielsen Hauges gate 27Sagene - Torshov
- Sagene - Torshov
- Hans Nielsen Hauges gate 27
- Prisantydning
- 9 750 000,-
- Totalpris
- 9 997 128,-
- Felleskost/mnd
- 8 927,-
- BRA-i
- 129 m2
Morellgården på Torshov
Delikat og gjennomført familieleilighet over to plan i klassisk Torshovgård. Tre soverom og to bad. Idyllisk bakgård!
VELKOMMEN TIL HANS NIELSEN HAUGES GATE 27! En særdeles gjennomført og familievennlig leilighet med en behagelig og lun atmosfære. Leiligheten går over 2 plan og har en innholdsrik og gjennomgående planløsning med kjøkken, stue, bad og soverom i 1. etasje, samt kjellerstue, bad og 2 soverom i underetasje. Videre byr leiligheten på vakre vinduer, originale tregulv, peisovn og generøs takhøyde. Her er det lett å trives! Boligen ligger i populære Morellgården med et vakkert og familievennlig gårdsrom i en klassisk Torshovgård. Her bor man med gangavstand til flere grønne parker, spisesteder, butikker og offentlig kommunikasjon. FASILITETER - Utbygd og oppgradert 2018 - Originale tregulv - To bad - Peis - Gulvvarme på bad og hele underetasje - Idyllisk bakgård med frukttrær
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1930
- Etasje:
- 1
- Soverom:
- 3
- Prisantydning:
- 9 750 000,-
- Omkostninger:
- 1 350,-
- Totalpris:
- 9 997 128,-
- Fellesgjeld:
- 245 778,-
- Felleskost/mnd:
- 8 927,-
- Fellesformue:
- 102 596,-
- Totalt BRA:
- 140 m2
- Energimerking:
- G - rød
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. Passer ikke tidspunktet, send megler en e-post og avtal tid for privatvisning.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
29-0022/25
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Hans Nielsen Hauges gate 27, 0481 Oslo
Gnr. 224, bnr. 194 i Oslo kommune.
Andelsnr. 100 i Søndre Åsen Kv 1 Borettslaget, orgnr. 852442832
Selger(e)
Miriam Bjerke
Kjøpesum og omkostninger
9 750 000,- (Prisantydning) 245 778,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 9 995 778,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst hjemmelsoverføring) 545,- (Tinglyst pantedokument) 9 300,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 350,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 10 650,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 9 997 128,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 10 006 428,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1930
Etasje
1
Arealer
BRA-i: 129 kvm
BRA-e: 11 kvm
Totalt BRA: 140 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-i: 58 kvm. Gang, bad, trapperom/kjellerstue og 2 soverom.
BRA-e: 11 kvm. Kjellerbod.
Totalt BRA: 69 kvm
1. etasje:
BRA-i: 71 kvm. Entré, bad, kjøkken, stue, soverom og kott.
Totalt BRA: 71 kvm
Fellearealer og rettigheter til bruk:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på borettslagets fellesareal, men disponeres av denne andelen. Borettslaget kan på et senere tidspunkt omdisponere denne bruken.
Antall soverom
3
Innhold
Leiligheten består av to plan og inneholder: 1. etasje: Entré, gang, kott, stue, kjøkken, bad og soverom. Underetasje: Bad, kjellerstue, gang og to soverom. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 11 kvm
Standard
Entré: Lys og innbydende entré med rom for oppheng av yttertøy. Entréen er et fint første møte med denne flotte leiligheten. Her er det pene, delikate overflater samt stilig teglsteinsmur rundt ytterdøren. Fra entréen er det tilgang til badet, og gang ut til kjøkken og stue. Det er også en mellomgang mellom stue og soverom som gjør seg godt som hjemmekontor. Stue: Pen og tidsriktig stue med lune fargevalg og en behagelig atmosfære. Stuen har generøs takhøyde på ca. 2,81 meter, samt et stort vindu som vender ut mot den idylliske bakhagen, og som sørger for godt med naturlig lys. Peisovnen sørger for god varme og koselig kveldsstemning. Stuen har god plass til sofa og tilhørende møblement. Kjøkken: Stort, separat kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredningen er med slette skapfronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er velutstyrt med oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer bestående av komfyr, platetopp og kjøleskap. Det er en varmtvannsberedere i kjøkkeninnredningen på 115 liter. Bad - 1. etasje: Flislagt bad fra 2007 av god størrelse. Badet er innredet med dusjnisje adskilt med glassbyggerstein, servant med underskap, hylleseksjon, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Rommet har naturlig ventilasjon og det er gulvvarme. Hovedsoverom - 1. etasje: Soverom av god størrelse, malt i delikate farger og med lekre garderobeskap langs veggen. Rommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. Soverom 2 og 3 - underetasje: I underetasjen er det to gode soverom. Disse har begge god plass til dobbeltseng og klesoppbevaring. Det ene soverommet er tilknyttet badet. Det er en varmtvannsbereder i garderobeskapet på ca. 120 liter. Bad - kjeller: Lekkert, flislagt bad fra 2018. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, servant med speilskap og regndusj adskilt med glassvegg. Det er gulvvarme på badet og i hele kjelleretasjen. Badet har elektrisk styrt vifte. Kjellerstue: Det første som møter deg ned trappen er en kjellerstue. Rommet passer fint som TV-stue, kontor, spillrom eller lekestue. Perfekt for familier! Fra gangen som skiller kjellerstuen fra soverommene har du adkomst ut til fellesareal med tilgang til en romslig kjellerbod på ca. 11 kvm.
Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene, parkeringssone A, B, C, D og E: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 6.200 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 3.100 kroner for ett år Elbil : 2.090 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 1.045 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: 4. Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? - Ja, faglært. Foreligger det en samsvarserklæring? - Ja. Røa elektriske. 10.03.2022 og 20.03.2025. 4.1 Vet du om det elektriske anlegget har blitt kontrollert? - Ja. 10.03.2022. Røa elektriske, og 20.03.2025 Røa elektriske ifm. med oppsett lamper, se samsvarserklæring. 6. Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? - Ja, faglært. Var tiltaket søknadspliktig? - Ja. Har arbeidet blitt godkjent? - Ja. Tidligere eier ( faglært snekker og faglærte fra elektrikergruppen. Samsvarserklæring fra 19.07.2018. 10. Vet du om det er gjort radonmåling på eiendommen, enten i din eller tidligere eiertid? - Ja. Det foreligger dessverre ikke dokumentasjon. Har vært målt med grønne verdier frem til vår 2023 i Homley App. 11. Vet du om det er eller har vært feil ved bad/vaskerommet, f.eks sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Noe sopp i bad oppe. Fjernet og lagt ny fug. Se taktsrapport. 15. Vet du om det er eller har vært feil med det elektriske anlegget? - Ja. Ordnet. Se samsvarserklæring vår 2022. 18. Vet du om det er, eller har vært, insekter eller skadedyr i boligen, eller i tilhørende bygninger? For eksempel skjeggkre, maur, biller, mus, rotter eller lignende. - Ja. Observert sølvkre x 2 for cirka 6 mnd siden. Ikke sett etter dette. Observert nede. 23. Vet du om det er utført tidligere arealoppmålinger av boligen, eller om boligens areal er oppgitt i dokumenter som salgsoppgave, takstrapport, tilstandsrapport, byggesøknad eller lignende? - Ja. Se takstrapport vår 2025.
Bygningssakkyndig
Jo Henrik Stigen
Byggemåte
Informasjonen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport datert 11.02.25. Vi oppfordrer iherdig alle interessenter å sette seg inn i fullstendig tilstandsrapport vedlagt. Byggemåte: Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, Saltakskonstruksjon i tre tekket med takplater. Yttertak er ikke besiktiget. Leilighetene har adkomst via felles oppgang. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med pussede flater. Vinduer med 2-lags isolerglass med produksjonsår 1997/98. Vinduer i kjeller er det vanskelig og se stemplingen grunnet film på glasset. En B-30 og db-38 ytterdør i kjeller til felles gang. En B-30 ytterdør med ekstra sikkerhetslås og med kikkehull og dørpumpe. Bygningsdeler som har fått TG2: Utvendig > Vinduer: TG 2 er valgt på grunn av at elementer/materialer har en viss levetid og at halvparten av forventet brukstid er gått. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Barne sikring på enkelte vinduer fungerer ikke. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Tiltak: Ingen umiddelbare kostnader, men det bør påregnes utskiftninger på sikt. TEK 17 § 12-17. Vindu og andre glassfelt. Barnesikring skal monteres på vinduer som er montert i en høyde i underkant fra og med 3,3 m over terreng. Utvendig > Dører: TG 2 er valgt på ytterdør i 1. etasje på grunn av at elementer/materialer har en viss levetid og at halvparten av forventet brukstid er gått. Generelt vil eldre dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Tiltak: Ingen umiddelbare kostnader, men det bør påregnes utskiftninger på sikt Innvendig > Overflater - 2: Overflater har en del bruksslitasje. Tiltak: Stedvis overflate behandling bør påregnes. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noen skjevheter. Det er flere rom som er nivilert, ikke alle rom med avvik blir nevnt. Ved enkel nivellering av: Stue er det registreres et høydeavvik på ca. 1cm. Kjøkken er det registreres et høydeavvik på ca. 2cm igjennom rommet. Målinger er utført på tilfeldige steder. Større skjevheter kan ikke utelukkes. Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må enkelte mindre skjevheter dog påregnes. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger. Det er observert svertesopp i fuger. Flere downlights som ikke fungerer på befaringsdag. Tiltak: Det bør påregnes påkostninger på utbedringer av fuger. Det anbefales montering av dusjkabinett. Det bør påregnes utskiftninger av lys. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det finnes ingen dokumentasjon for utførelse av hvordan membran er lagt. Tiltak: Det bør innhentes dokumentasjon på utførelsen av membran. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det kan være at borettslaget har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kontakte borettslaget og forhøre seg om dette er lov. Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Boliger som er bygget etter 2010 skal ha lekkasjestopper i rom som kjøkken, egne toalettrom og bod med varmtvannsbereder. Kravet gjelder for rom som har vanninstallasjoner, men mangler sluk eller vanntett gulv. – Kravet gjelder også ved rehabilitering av eldre boliger. Det er krav til fastmontert komfyrvakt i alle nye boliger fra 2010 i henhold til NEK 400. Denne skal monteres av elektroinstallatør. Ved oppussing gjelder kravet om fastmontert komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til platetopp/komfyr. Tiltak: Komfyrvakt må monteres. Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det kan være at borettslag har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Kontakte borettslaget og forhøre seg om dette er lov Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at den ene varmtvannstanken er over 20 år Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Bygningsdeler som har fått TG3: Innvendig > Pipe og ildsted: Feieluke i kjeller er kledd igjen. Tiltak: Igjen kledd del av pipe/feieluke må gjøres synlig. Kostnadsestimat: Under 10 000,-. Bygningsdeler som ikke er undersøkt (TGIU): Våtrom > 1. Etasje > Bad > Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
G - rød
Selger har ikke energimerket boligen i forbindelse med salget. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før salgsavtale er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking av bygninger og tekniske anlegg § 5 (3).
Oppvarming
Elektrisk oppvarming med enkelte panelovner, gulvvarme på badene og i hele kjeller, samt fyring med ved. Anlegg med automatsikringer.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 8 927,- pr. mnd
Inkluderer: De totale fellesutgiftene pr. 18.03.2025 utgjør 8 927,- pr. md.
Herav:
TV/bredbånd: 531,-
Renter og avdrag: 1 853,-
Felleskostnader: 6 543,-
Felleskostnadene inkluderer tv, bredbånd, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, nedbetaling av fellesgjeld, drift og vedlikehold, m.m.
Beregnet eiendomsskatt for denne boligen for 2024 er 6 254,-.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 2 493 262,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 9 973 047,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
TV/Internett/Bredbånd
Borettslaget har avtale med Telia som leverer kabel-tv tjenester, med muligheter for bredbånd, telefoni og digital-tv.
Borettslaget
Om borettslaget
Borettslaget Søndre Åsen Kvartal I er er registrert i Enhetsregisteret og /eller Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 852442832. Bygningen(e) er lokalisert i Oslo kommune kommune og har 102 boligenheter. - Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS (OBF) i henhold til kontrakt. - Regnskapsførselen utføres av OBF Regnskapsbyrå AS. - Felles hobbyrom tilgjengelig for alle beboere hvor man kan utfør mindre hobbyprosjekter, snekring og sykkelmekking i Hans Nielsen Hauges gate 23. - Gjesterommet er et tilbud for andelseiere i borettslaget Søndre Åsen Kvartal 1 som kan benyttes av deres gjester for overnatting. Gjesterommet koster 200,- per natt å leie. - Egen hjemmeside med informasjon https://www.sondreaasen1.no. - Hagegruppe med mulighet for å dyrke egne vekster i plantekasser. - To fellesvaskeri som ligger i Nordkappgata 4 og Kyrre Grepps gate 16. - Borettslaget har avtale om rengjøringstjeneste med Absolutt Rent AS. - Styret har valgt Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS som borettslagets faste rørlegger. - Avtale om kabel-TV og bredbånd fra Telia hvor standardpakke og dekoder er inkludert i felleskostnadene. - Alle som bruker bakgården forventes å stille på dugnad et par ganger i året. Borettslaget har egne retningslinjer for utbygging av kjeller og loft. Utbygging av kjeller godkjennes etter ansiennitet. Styret skal kontaktes dersom eiere har tenkt til å skifte ut soilrør, da kostnader ved å bruke fast leverandør dekkes av borettslaget. Styret ber om at alle nye eiere melder inn areal på sin andel til OBF på firmapost@obf.no uavhengig av om denne er utvidet tidligere eller ikke. Innhenting av tall på areal gjøres for å bedre kunne analysere fordelingsnøkkelen i borettslaget. Større vedlikehold som har blitt gjennomført de siste årene: 2024: Oppgradering av innvendige trapper i KGG 20 og HNH gate 27, opp til 2. etg. Lokal utbedring av tak i KGG 20. 2021: Montering av regnhatter på pipeløp. 2020: Alle vinduer og dører er malt utvendig. 2019: Skiftet til lavenergilamper i fellesarealer. Utbedring av brannvarslingsanlegget til fibernettverk. Vedlikeholdsspyling av avløpsrørene (NRC Gravco AS). Impregnering av pipetopper over tak (Feiermester Solbakken & Co AS). 2018: Bakgård, hagemøbler. 2017: Oppussing av «styrerommet». Male- og gulvarbeid av trapperom/oppganger. 2016: Trapperom/oppganger. Etablert nedgravd løsning for søppel/renovasjon. 2015: Etablering av barnevognskur. 2014: Branntekniske arbeider med heldekkende alarmanlegg/branntetting mv. 2013: Maling av innvendige trapper. Utarbeidet vedlikeholdsplan. Piperehabilitering. 2011: Oppgradering av lekeplass. Brannslukningsapparat og røykvarslere. Borettslaget har mottatt nabovarsel vedrørende endring av loftsetasje til hoveddel. Adresse Hans Nielsen Hauges plass 5. Styreleder opplyser om følgende pr. 25.03.2025.: Vi har besluttet å bytte ut porttelefonanlegget, men regner med å ta det via ordinær drift/oppspart kapital. Ingen låneopptak eller økning av felleskostnader er planlagt p.t. Vi har hatt rotter på avveie og skjeggkre, men det er håndtert av skadedyrsfirma. Vi har en sak om salgspålegg, men regner med at den løser seg ila våren. Generalforsamlingen ble avholdt 24.03.2025.
Forretningsfører
Oslo og Omegn Boligforvaltning AS
Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett.
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 245 778,- pr. 18.03.2025
Lånenummer: 83987175004,
Svenska Handelsbanken AB NUF
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.03.2025: 5.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 73
Saldo per 18.03.2025: 13 063 720,-
Andel av saldo: 245 779,-
Første termin/første avdrag: 25.02.2018 ( siste termin 25.05.2043 )
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling (IN-ordning) på hele eller deler av fellesgjelden.
Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.
Fellesformue
Kr. 102 596,- pr. 31.12.2024
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Regnskapet for 2024 viser et underskudd på 421 851,-. Budsjettet for 2025 legger til grunn et overskudd på 300 692,-. Komplett budsjett og regnskap er vedlagt i salgsoppgaven.
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og husordensregler er vedlagt.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Andelshavere og fremleietagere skal delta på minst to dugnader hvert kalenderår.
Dyrehold
Husdyrhold er tillatt etter godkjennelse fra styret. Slik søknad må fremsettes skriftlig forut for anskaffelse av dyret. Ved gjentatte brudd på reglene kan styret trekke godkjenningen tilbake. Husdyrhold skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige andelshavere og beboere.
Borettslagets forsikringsselskap
If Skadeforsikring NUF
Polisenr. SP1342445.8.1
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 305,3 kvm (festet)
Boligen står på festet grunn. Bortfester er Oslo Kommune. Festetiden er 70 år regnet fra 01.11.1951.
Informasjon om festetomt
Festeavgift: Kr. 156 608,- pr. år
Festekontrakt datert: 16.12.2021
Regulering av festeavgift: Festeavgift på 123 854,-, ble oppregulert med 26,4 % fra 1. november 2021. Avgiften reguleres 01.11.2031.
Adkomst
Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med Nordvik Bolig visningsskilter. Velkommen til visning!
Radonmåling
Selger har utført radonmåling. Det foreligger ikke dokumentasjon. Selger opplyser om at det har vært målt med grønne verdier frem til vår 2023 i Homley App. Det er ikke krav om radonmåling med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Borettslaget søndre Åsen Kvartal 1 også kalt Morellgården er en del av den tradisjonelle Torshov-bebyggelsen som ble tegnet som en helhetlig plan av daværende byplansjef og arkitekt Harald Hals. Gården ble ferdigstilt i 1930 som en av de siste Torshovgårdene. Hele den såkalte Torshovbyen ble tegnet med fokus på bokvalitet og lys og luft i leilighetene, og inkluderte en generøs grønnstruktur med parker og store grøntarealer. I borettslaget søndre Åsen kvartal 1 har vi et romslig og parkpreget gårdsrom som rommer alt fra en stor bruksplen til lekeplass, sitteplasser, frukttrær og syriner. Leiligheten ligger meget sentralt til i et attraktivt boligområde øverst på Torshov. Her har man alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Et godt utvalg av dagligvarebutikker, hyggelige restauranter og kaféer, samt en rekke småbutikker og kulturaktiviteter for liten og stor. Beliggenheten er meget barnevennlig med lekeplass i umiddelbar nærhet til leiligheten. Videre er det nærhet til skoler og barnehager. Området byr på flere flotte rekreasjonsmuligheter med blant annet Torshovparken og Torshovdalen, samt Akerselva med gode frilufts- og turmuligheter, sommer som vinter. Et trivelig område for alle aldersgrupper. Sandaker Senter er umiddelbar nærhet og tilbyr bredt utvalg av butikker, her er det blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, frisører, apotek og spisesteder. Videre er det gangavstand til Torshovs rike utvalg av butikker og andre fasiliteter, som Soria Moria med konserter, bar/restaurant og teater. Området kan også friste med en rekke spisesteder som Vertshuset Oskar Braaten og Trikkestallen. Her finner man flott uteservering om sommeren. Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kaféer, restauranter og yrende uteliv. Cirka 10-12 minutters gange til Handelshøyskolen BI. Flotte rekreasjonsmuligheter i de omkringliggende parker og langs idylliske Akerselva. For den treningsglade finnes et stort tilbud av treningsmuligheter med blant annet Imperia Gym, Sats Nydalen, SATS Ringnes Park og Carl Berner, FitnessXpress avd. Storo, samt Myrens Sportssenter. Fine muligheter for løpe-/joggeturer i parker om sommer, så vel som på vinter. Man kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kafeer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino. Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Både Joker (søndagsåpen), Kiwi, Rema1000, Coop Mega og Extra ligger kun en kort spasertur unna. Storo kjøpesenter ligger kun en kort spasertur unna boligen. Her finner man kles-, mat- og blomsterbutikker, vinmonopol, samt andre diverse butikker. Strøm-Larsen, som av mange anses som Oslos beste kjøttforretning/pølsemakeri, ligger også en kort gåtur unna. Svært godt kollektivtilbud, kun en spasertur unna umiddelbar nærhet til kollektivtilbud. Man kan enten ta bussene som går fra Sandakerveien eller gå til Storo T-banestasjon. Her går T-banene med jevnlige avganger. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 18). Trikken går blant annet til Majorstuen, sentrum, Oslo Sentralbanestasjon og Aker Brygge.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest, men ekspedisjonsdokument datert 1929. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet er uattestert, og dokumenterer at det er søkt om oppføring av bygget, men ikke endelig godkjenning. At ekspedisjonsdokument eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kjeller til oppholdsrom datert 2018. Det foreligger ferdigattest for utskifting av vann- og avløpsledninger datert 2018. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til bolig m.tilh. anlegg iht. S-2255. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Pågående plansaker: Saksnr: 202214970. Saken gjelder Hans Nielsen Hauges gate - Sykkeltilrettelegging - Detaljregulering- oppdatering av planforslag etter offentlig ettersyn. Pågående byggesaker: Hans Nielsen Hauges gate 25 - Innvendige endringer. Saksnummer: 202216486. Nordkappgata 2 - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring. Saksnummer: 202306970. Hans Nielsen Hauges plass 5 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer. Saksnummer: 202550005. Hans Nielsen Hauges gate 29 C - Bruksendring, ombygging og etablering av parkeringsplasser. Saksnummer: 202453951. Hans Nielsen Hauges gate 29 C - Installasjon av kjøle- og isvannsanlegg. Saksnummer: 201214804.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/224/194: 05.11.1951 - Dokumentnr: 414021 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 70 år ÅRLIG AVGIFT NOK 1,513 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER KONTRAKTEN KAN PANTSETTES ---------- Nye vilkår ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Obligasjon 1956/418052-7/105 ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Obligasjon 1956/418052-7/105 11.09.1930 - Dokumentnr: 902544 - Best. om vann/kloakkledn. 11.09.1930 - Dokumentnr: 902545 - Erklæring/avtale Bestemmelser om brannvegg/-dør 05.11.1951 - Dokumentnr: 414021 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 70 år ÅRLIG AVGIFT NOK 1,513 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER KONTRAKTEN KAN PANTSETTES ---------- Nye vilkår ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Obligasjon 1956/418052-7/105 ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Obligasjon 1956/418052-7/105 19.08.1930 - Dokumentnr: 900565 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:224 Bnr:185
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Verneklasse/SEFRAK
Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen. For en fullstendig oversikt over eiendommens status, se: http://riksantikvaren.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=545b8e996b6e4e1fbcb65f69299a7167
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Leilighet inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring og innboforsikring Super. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Leilighet+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 0,80% av salgssum – estimert til 81 966,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave 24 900,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Oppstartsgebyr inkl. kommunale og statlige opplysninger 12 500,- Tilrettelegging 16 900,- Visningshonorar/overtagelseshonorar per stk. 3 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 25 312,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale 193 468,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er 3 625,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Megler
Lilliann Tronshaug, Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
452 51 612
l.tronshaug@nordvikbolig.no
Megler 2
Joachim Lindhjem, Eiendomsmegler / Partner
941 58 144
j.lindhjem@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Sagene Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 927685000
Vogts gate 47, 0477 OSLO
Bilder
Lilliann Tronshaug
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Torshov
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Joachim Lindhjem
Eiendomsmegler / Partner
Torshov
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?