Hansteens gate 16Bygdøy - Frogner
- Bygdøy - Frogner
- Hansteens gate 16
- Prisantydning
- 900 000,-
- Totalpris
- 923 740,-
- Felleskost/mnd
- 500,-
- BRA-i
- 0 m2
GARASJEPLASS SENTRALT I VIKA
Garasjeplass i lukket anlegg med sentral beliggenhet på Frogner / Vika. Kort vei til Aker brygge / Tjuvholmen.
Garasjeplass i lukket anlegg med kort vei til Aker Brygge og Tjuvholmen. Parkeringsplassen har plass nr 53 og ligger praktisk til i anlegget. Sameiets navn er Parkeringssameiet Cort Adelersgate 25 og har til formål å ivareta eier- og bruksinteresser av enhver karakter for de parkeringsplasser som ligger i 1. og 2. underetasje (U2 og U3) i Eierseksjonssameiet Cort Adelers gate 25, gnr. 209, bnr. 17 i Oslo. Eierseksjonssameiet har eget styre og egne vedtekter. Parkeringssameiet er formelt tilknyttet hjemmel og eierskap tilseksjon nr. 112 i eierseksjonssameiet. Seksjon 112, også kalt parkeringsseksjonen, er organisert som et tingsrettslig sameie mellom eierne av 83 ideelle andeler, som hver er knyttet til en av i alt 83 parkeringsplasser. Plassen kan omsettes fritt.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Selveierleilighet
- Byggeår:
- 1997
- Prisantydning:
- 900 000,-
- Totalpris:
- 923 740,-
- Omkostninger:
- 23 740,-
- Felleskost/mnd:
- 500,-
- Totalt BRA:
- 8 m2
- Tomteareal:
- 2 622 m2 (eiet)
- Garasje:
- Ja
Visninger
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
14-0305/24
Boligtype
Selveierleilighet
Adresse og betegnelse
Hansteens gate 16, 0253 Oslo
Gnr. 209, bnr. 17, snr. 112 (ideell andel 1/116) i Oslo kommune.
Selger(e)
Sverre Skum
Toril Elin Berntzen Skum
Kjøpesum og omkostninger
900 000,- (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 900 000,- (Pris inkl. evt. fellesgjeld) Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr skjøte - Statens Kartverk) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument - Statens Kartverk) 22 500,- (Dokumentavgift 2,5% av salgssum) 10 400,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 23 740,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke)) 34 140,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- 923 740,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke)) 934 140,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1997
Arealer
BRA-e: 8 kvm
Totalt BRA: 8 kvm
Beskrivelse:
1. etasje:
BRA-e: 8 kvm.
Totalt BRA: 8 kvm
Innbo og løsøre
Energi og oppvarming
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 500,- pr. mnd
Inkluderer: Drift av garasjeanlegg
Sameiet
Om sameiet
Sameiets navn er Parkeringssameiet Cort Adelersgate 25 (senere kalt parkeringssameiet) og har til formål å ivareta eier- og bruksinteresser av enhver karakter for de parkeringsplasser som ligger i 1. og 2. underetasje (U2 og U3) i Eierseksjonssameiet Cort Adelers gate 25, gnr. 209, bnr. 17 i Oslo (senere kalt eierseksjonssameiet). Eierseksjonssameiet har eget styre og egne vedtekter. Parkeringssameiet er formelt tilknyttet hjemmel og eierskap tilseksjon nr. 112 i eierseksjonssameiet og utgjør av dette 1004/8328 som tinglyst 6. april 2010. Seksjon 112, også kalt parkeringsseksjonen, er organisert som et tingsrettslig sameie mellom eierne av 83 ideelle andeler, som hver er knyttet til en av i alt 83 parkeringsplasser, som vist på vedheftede plantegninger, benevnt vedlegg 1 og 2. Hver sameiers ideelle andel tilsvarer sameierens tinglyste brøk i grunnboken og gir rett til bruk av en eller flere tildelte parkeringsplasser. Sameiets adresse er Cort Adelers gate 25, Oslo
Forretningsfører
Obos Eiendomsforvaltning AS
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 2 622 kvm (eiet)
Adkomst
Adkomst fra Hansteens gate. Elektrisk port.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
En meget attraktiv og populær beliggenhet med nærhet til «alle» byens fasiliteter. Leiligheten ligger i en flott bygård fra 1998 i et boligområde bestående av murgårder i kvartalsbebyggelse med gode adkomstforhold. En meget sentral beliggenhet med kort vei til både kollektiv trafikk, shopping, skoler og flotte naturomgivelser. Området er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet, og et rolig og attraktivt bomiljø! Området rundt har de siste årene gått gjennom en stor endring med nyoppussede gårder, og en generell oppgradering av gater gjennomført med bygging av sykkelfelt, oppgradering av kantsteiner, ny asfalt og belysning. Leiligheten ligger i et pent opparbeidet kvartal. Området er et satsningsområde for både Oslo kommune og næringsaktørene i Vika, så det oppgraderes mye i årene som kommer.
Offentlige forhold
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. De øvrige seksjonseierne i sameiet har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for krav som følger av sameieforholdet, typisk vil dette gjelde felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på seksjonen. Legalpant til kommunen har prioritet foran legalpant til sameiet.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Fremtidig vedlikehold: Sameiet har hentet inn Norconsult til å sjekke betongen i garsjekjelleren. Denne er anbefalt å rehabiliteres i løpet av de neste 2-5 årene. Det er anslått en kostnad på ca. 9 mill. Styre vil i jobbe videre med å undersøke kostnadene rundt dette, og komme med en anbefaling ved. finansiering. Det er ennå ikke bestemt om hvordan dette vil vektes mellom sameiet og garasjesameiet, eller hvordan det skal finansieres. Dette ble drøftet på årsmøte i sameiet for 2021, men det er ingen vedtak for dette ennå. Dersom kr. 9.000.000,- blir fordelt i hht. Eierbrøken vil dette utgjøre kr. 13.072,- pr garasjeplass, men dette er som skrevet over ikke vedtatt. Kjøper må derfor påregne enn kostnad på dette i årene som kommer, enten som en kontant innbetaling, som lån i sameiet eller en kombinasjon. Utdrag fra vedtektene: §2 Organisering, råderett og forkjøpsrett Andelseier, som også er boligseksjonseier, skal fortrinnsvis tildeles bod foran egen parkeringsplass. Dersom dette ikke kan ordnes frivillig, kan styret pålegge en andelseier å bytte parkeringsplass innenfor seksjonen, forutsatt at den nye plassen har om lag samme størrelse (+/- 1 m2) og ikke avviker vesentlig i verdi. Ved salg av andel har de øvrige andelshaverne ikke forkjøpsrett. §4 Pantsettelsesbeløp En enkelt andel kan ikke pantsettes for ett beløp høyere enn kr. 350.000,- Diverse: Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner § 23. Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: 40 000,- Nordvik Grunnpakke: 21 900,- Oppgjørshonorar: 7 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 2 448,- Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 60 349,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 500,-
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Megler
Mats V. Lomsdal, Eiendomsmegler MNEF / Partner
466 25 036
m.lomsdal@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: P33 Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 915491065
Parkveien 33b, 0258 OSLO
Bilder
Mats V. Lomsdal
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Frogner
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?