Schweigaards gate 87Gamle Oslo
- Gamle Oslo
- Schweigaards gate 87
- Prisantydning
- 4 990 000,-
- Felleskost/mnd
- 5 513,-
- BRA-i
- 64 m2
GAMLEBYEN
Klassisk og lys 3-roms m/god takhøyde, stukkatur, kamin og tilgang til stor felles takterrasse |Bad fra 2023 |P-muligh
Velkommen til denne sjarmerende 3-roms leiligheten i Schweigaards gate 87. Her finner du klassiske detaljer som god takhøyde, stukkatur, vakre tregulv, en koselig hjørnekamin, og store vindusflater som fyller rommene med naturlig lys. En lekker felles takterrasse ligger kun én trapp opp, og tilbyr et tilknyttet fellesrom med heldekkende glasskyvedør, perfekt for å nyte utsikten, slappe av med venner eller arrangere sosiale sammenkomster. Høydepunkter: -Klassisk og lys -Nytt bad i 2023 -Utsikt mot Ekebergåsen -Mulighet for leie av garasjeplass -Ekstern kjellerbod -Varmtvann inkl. -Felles takterrasse og flott bakgård -Ingen forkjøpsrett -Beliggende like ved idylliske Klosterenga Park -Noe moderinseringsbehov -Gangavstand til Oslos nye hotspots, Barcode og Bjørvika.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1890
- Etasje:
- 4
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 4 990 000,-
- Totalpris:
- 5 409 230,-
- Omkostninger:
- 11 640,-
- Fellesgjeld:
- 97 590,-
- Felleskost/mnd:
- 5 513,-
- Totalt BRA:
- 67 m2
- Energimerking:
- F - oransje
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
14-0630/24
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Schweigaards gate 87, 0656 Oslo
Gnr. 233, bnr. 412 (ideell andel 1/1) i Oslo kommune.
Andelsnr. 9 i Schweigaardsg 87 Borettslaget, orgnr. 947277898
Selger(e)
Sandra Schiron
Ingvar Pétur Magnusson
Kjøpesum og omkostninger
4 990 000,00 (Prisantydning) 97 590,00 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 087 590,00 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 240,00 (Pantattest kjøper) 500,00 (Tinglyst hjemmelsoverføring) 500,00 (Tinglyst pantedokument) 10 400,00 (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240,00 (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke kjøper)) 11 640,00 (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- 5 088 830,00 (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke kjøper)) 5 099 230,00 (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke kjøper)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1890
Etasje
4
Arealer
BRA-i: 64 kvm
BRA-e: 3 kvm
Totalt BRA: 67 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-e: 3 kvm. Bod i kjeller.
Totalt BRA: 3 kvm
4. etasje:
BRA-i: 64 kvm. Entré, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.
Totalt BRA: 64 kvm
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
I entréen er det opprinnelig byggemeldt en bod som nå er fjernet og innlemmet inn i entréens areal. Dette er en bruksendring
som er søknadspliktig, og det foreligger ingen søknad om bruksendringer for denne leiligheten i kommunens saksinnsyn.
Antall soverom
2
Innhold
Leiligheten ligger i 4.etasje og inneholder: Entré, kjøkken med spiseplass, stue med hjørnekamin, delikat flislagt bad og 2 soverom. Felles takterrasse: Leiligheten har tilgang til en flott felles takterrasse, som er perfekt for å nyte solfylte dager og sosiale sammenkomster. Takterrassen tilbyr en panoramautsikt over nærområdet og er et ideelt sted for å slappe av eller arrangere små festligheter. Med god plass og en avslappende atmosfære er det en utmerket forlengelse av ditt eget hjem. Entré: Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring i plassbygd garderobeskap. Kjøkken: Slitt kjøkken med moderniseringsbehov. Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate med nedfelt stålkum. Nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Kjøkkenet har en romslig og hyggelig spiseplass som gir god plass til både hverdagsmiddager og sosiale sammenkomster. Den smarte planløsningen gjør kjøkkenet til et naturlig samlingspunkt, hvor matlaging og måltider kan nytes i en behagelig atmosfære Stue: Flott stue med plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Flott hjørnekamin som varmer godt på kalde vinterdager. Leiligheten har en klassisk stue med vakker stukkatur som tilfører rommet karakter og eleganse. De originale detaljene harmonerer perfekt med den gode takhøyden og store vindusflatene, som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en lys og luftig atmosfære. Baderom: Pent flislagt baderom fra 2023 bestående av et veggmontert toalett, en servantinnredning, et dusjhjørne med glassdører samt opplegg for vaskemaskin. Soverom I: Boligens hovedsoverom har plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøbel. Soverom II: Boligens andre soverom er også av god størrelse med plass til seng, kontor og en romslig skyvedørsgarderobe.
Standard
Sammendrag av boligens tilstandsgrader. Tilstandsgrad 2: Avvik som kan kreve tiltak Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tilstandsgrad 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Vinduer Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > 4. etasje > Bad > Overflater gulv Våtrom > 4. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 4. etasje > Bad > Ventilasjon Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Avtrekk Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelser.
Parkering
Selger leier i dag en parkeringsplass i garasje med mulighet for videreleie. Garasjeplassen ligger i nabosameiet. Dette gir en praktisk løsning for deg som ønsker trygg og enkel parkering i nærheten av boligen. Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5940 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 2970 kroner for ett år El-bil : 2000 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Arbeid utført av Drammen vvs. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Badet ble revet ut og alt av membran, sluk ble fornyet. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Fant noen biller i sommer. Støvsuget opp dem, ikke sett dem etter det. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Installasjon av varmekabler, samt fornyelse av alt av el på badet. Arbeid utført av Fel Elektro. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Kun på badet i forbindelse med totalrenovering. Selger har tegnet boligselgerforsikring.
Bygningssakkyndig
Aleksander Røv AS
Byggemåte
Bygård fra slutten av 1800-tallet oppført med bærende veggkonstruksjoner av teglstein. Fasadene er pusset og malte. Etasjeskillere mellom etasjene er oppført som trebjelkelag. Yttertaket er en valmtakskonstruksjon tekket med plater/stein. Vegger under terreng er oppført som en natursteinsmur med innslag av teglstein. Fundamenteringen av bygget og byggegrunnen er ikke kjent. Leiligheten har malte trevinduer fra 1990, 1998 og 2023 med 2-lags glass. Malt entrédør/leilighetsdør fra 1990 med brannklassifisering B-30 og lydklassifisering dB30. Gulvene i leiligheten er bestående av heltregulv og parkett. Innvendige vegger er bestående av malte flater og innvendige tak er dels malte platehimlinger og dels malte rabbizthimlinger. I stuen er det installert en eldre kakkelovn tilknyttet byggets pipeløp som i 2012 ble rehabilitert med et innvendig stålrør. Våtrom Flislagt bad fra 2023. I dusjsonen er det installert et gulvsluk som er synlig tilknyttet en membranmansjett for toppmembran/smøremembran for en tett overgang mellom gulvmembran og sluket. Øvrig membransystem i gulv og vegger er ikke kjent da dette er skjulte konstruksjoner bak flisene. Badet er utstyrt med et veggmontert toalett, en servantinnredning, et dusjhjørne med glassdører samt opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert via en ventilasjonsventil i taket koblet på en av byggets ventilasjonssjakter med naturlig oppdrift. Kjøkken Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate med nedfelt stålkum. Nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøkleskap. Over platetoppen er det montert en kjøkkenventilator med kullfilter som renser luften før den føres ut i kjøkkenrommet igjen. Tekniske installasjoner Vannrørene til badet ble byttet ut til plastrør lagt rør-i-rør. Vannrørene til badet og tilførselsrør til leiligheten ellers er kobberrør av eldre. Stoppekraner er tilgjgengelig via inspeksjonsluker i entréen og på det minste soverommet (i skyvedørsgarderoben). Avløpsrørene til badet er fra 2023, ellers er øvrige avløpsrør samt rørstammer av eldre alder. Varmtvann til leiligheten blir tilført via 3 x 300 liters felles varmtvannstanker fra 1990 plassert i kjelleren. Leiligheten er ventilert med et avtrekk på badet koblet på en av byggets ventilasjonssjakter med naturlig oppdrift. Tilluft/friskluft inn til leilighetne er ført via luftespalter i vinduene mot bakgården, ellers ingen luftemuligheter annet enn å lufte med åpne vinduer. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Sikringsskapet til det elektriske anlegget i leiligheten er plassert i garderobeskapet i entréen. Lovlighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk I entréen er det opprinnelig byggemeldt en bod som nå er fjernet og innlemmet inn i entréens areal. Dette er en bruksendring som er søknadspliktig, og det foreligger ingen søknad om bruksendringer for denne leiligheten i kommunens saksinnsyn.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer medfølger.
Vedlagt salgsoppgaven følger NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør". Med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven gjelder denne listen.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Ved ønske om at vegglamper, krokhengte lamper, lysekroner, prismelamper eller lignende lamper som er koblet til sukkerbit eller stikkontakt skal følge med i handelen, må det tas forbehold om dette ved inngivelse av bud. Det samme gjelder brunevarer.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året.
Energi og oppvarming
Energimerking
F - oransje
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking av bygninger og tekniske anlegg § 5 (3).
Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen oppvarmes ved bruk av elektrisitet og peis samt varmekabler i baderomsgulv.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser at strømforbruket i 2023 var på 4307 kWh.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 5 513,- pr. mnd
Inkluderer: Varmtvann, kabel-tv fra Telia, kommunale avgifter, vedlikehold, felles bygningsforsikring, trappevask,forretningsførsel.
Renter og avdrag kr 1 595,-
Felleskostnader kr 3 918,-
Det ble vedtatt økning med 15% i felleskostnader 16.01.2024. Styreleder informerer om at det kan komme en ytterligere økning før eller etter årsskiftet.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 350 071,- pr. 2022
Sekundærbolig: Kr. 5 130 270,- pr. 2022
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Borettslaget
Om borettslaget
Borettslaget Schweigaardsgate 87 er registrert i Enhetsregisteret og /eller Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 947277898. Bygningen(e) er lokalisert i Oslo kommune kommune og har 9 boligenheter og ingen andre enheter. Renholdstjeneste Trappevask utføres 2 ganger i måneden av Renholdshuset AS. Bredbånd, kabel-tv Borettslaget Schweigaardsgate 87 har avtale med Telia som leverer kabel-tv tjenester, med muligheter for bredbånd, telefoni og digital-tv. Kabel-tv leverandør har servicetelefon 92405050. For øvrig informasjon se: www.telia.no. Her føres opp en kronologisk oversikt over større vedlikehold som har blitt gjennomført de siste årene: 2023: Styret arbeider kontinuerlig med å vurdere behov for nødvendig vedlikehold av bygningsmasse og utearealer. Vedtak om tiltak baseres på samarbeid med aktuelle fagfolk, i henhold til lover og regler for HMS og økonomi i borettslaget. Styret rådfører seg jevnlig med forretningsfører i OBF i forhold til budsjett. Tiltak som har betydning for ivaretagelse av bygningsmassen og HMS blir prioritert kontra estetiske utbedringer. - Byttet vindu på bad i 4.etg på grunn av råteskade som ble oppdaget ved oppussing. - Kontroll av felles brannvarslingsanlegg. Etter kontroll av anlegget ble det montert ekstra brann/røykvarsler i kjelleretasjen til leiligheten som består av en 1.etg og en kjelleretasje. 2022: Styret arbeider kontinuerlig med å vurdere behov for nødvendig vedlikehold av bygningsmasse og utearealer. Vedtak om tiltak baseres på samarbeid med aktuelle fagfolk, i henhold til lover og regler for HMS og økonomi i borettslaget. Styret rådfører seg jevnlig med forretningsfører i OBF i forhold til budsjett. Tiltak som har betydning for ivaretagelse av bygningsmassen og HMS blir prioritert kontra estetiske utbedringer. Byttet to takvinduer i 5.etg på grunn av råteskader og lekkasje. 2021: Ingen store prosjekter utenom vanlige tilsyn av boligmasse, kontinuerlig vedlikehold og drift. 2020: Ingen store prosjekter utenom vanlig tilsyn av bygningsmasse, kontinuerlig vedlikehold og drift. Det var kontroll av ildsted og skorstein fra Brann og Redningsetaten 05.10.2020. På bakgrunn av tilsyn ble det ikke foretatt feiing av piper da dette ikke var nødvendig. Det ble kommentert at stålrør i piper var solid og godt festet. Anbefalt at samtlige eiere sørger for å henge opp brannslukningsapparatet på et fast sted, slik at man vet hvor det er hvis det skulle bli nødvendig. 2019: Ingen store prosjekter utenom vanlig tilsyn av bygningsmasse, kontinuerlig vedlikehold og drift. 2018: Grundig kontroll av felles brannvarslingsanlegg av godkjente fagpersoner, og ny avtale om års kontroll på anlegget. 2017: Installert nye strømmålere i elektrisk rom i kjelleren. Dette er ikke gjort av borettslaget, men av strømleverandør. 2015: Feilretting av varmtvannsbereder.. 2015: Innkjøp og utdeling av nye brannslukningsapparater til samtlige andeler, samt fellesrom 5.etg og kjeller. 2015: Justering av inngangsdører til leiligheter. 2014: Feilretting varmtvannsbereder 2013: Omfattende utbedring av råteskader i underliggende gulv på fellesterrasse ferdig. 2013: Brannteknisk oppgradering ferdig. 2012: Oppgradering av piper og feieluker. Satt inn stålrør i pipe. 2012: Oppussing av fasade mot hage og jernbane ferdig. 2011: Nytt gulv på takterrassen samt varmekabel i takrenne langs terrasse. Styrets arbeid i 2023 Siden forrige ordinær generalforsamling har styret avholdt 3 ordinære styremøter samt samarbeid via mail og telefon. Det har vært en del arbeid i forbindelse med problematikken angående leiligheten tilknyttet andel nr 3 i 1.etg på høyre side. Saken er nå lukket og ferdigattest foreligger for leiligheten. Som beskrevet i årsmelding fra i fjor måtte styret ha juridisk bistand fra advokat og teknisk bistand fra arkitekt for at dette skulle løses lovmessig og riktig for borettslaget. Ut over kostnader tilknyttet juridisk og teknisk bistand, samt en egenandel på bygningsforsikring, ble ikke borettslaget påført ytterligere kostnader knyttet til tiltakene som ble utført for at leiligheten ble godkjent av Plan- og bygningsetaten. Porttelefon: Denne er gammel og fungerer ikke optimalt. I skrivende stund virker ringeklokke og vi kan åpne porten fra inne i leilighetene. Høytalerfunksjonen virker ved at den som står ute og ringer på hører den som svarer, men vi hører ikke hva de som ringer på sier. ( Hvis man snakker ganske høyt og nær høyttaleren kan man så vidt høre). Vi deler dette anlegget med både borettslaget 85/83 og 89/91 og de har også lignende problemer. Et nytt anlegg er kostbart og ingen av borettslagene har pr i dag økonomi til å prioritere dette. Derfor må vi leve med det slik det er enn så lenge. Felles brannvarslingsanlegg: Anlegget er av eldre dato, men det fungerer. Ved den årlige kontrollen, utført av Bravida, ble det avdekket noen små mangler, samt at den ikke er etter dagens standard. De anbefalte å oppgradere til et nytt anlegg. Styret vurderer dette til en sak som hører inn under HMS og derfor prioritert foran f.eks ny porttelefon. Jordfeilsalarm: Styret innhentet oversikt over sikringsskapene i hver enhet, ved at alle tok bilde og sendte det til styret. Dette ble gjort for at laget kan hente inn anbud på montering av jordfeilsbryter i alle enhetene. Vi har en alarm i kjelleren, utenfor elektrisk rom, som utløses av og til. Styret jobber med å finne en løsning på problemet. Vaktmestertjeneste: Avtalen med vaktmester Kjartan Sorte er sagt opp og opphører 1.mai-24. Styret er i dialog med naboborettslagt 89/91, som har også har sagt opp avtalen, for å finne løsning på de ulike arbeidsoppgavene. Enkle oppgaver som å skifte lyspærer, klippe gress og hekk, feie bakgård og inngangsparti er oppgaver som beboere i 89/91 selv utfører og hvis det er større og mer krevende oppgaver leier de inn hjelp. Kostnadsutvikling 2024 Styret har satt opp en oversikt over beregnede inntekter og kostnader i budsjett for 2024 Tallene er vist som egen kolonne ved siden av driftsoversikten i årsregnskapet. Oppsettet gir et forventet årsresultat på kr 57 994,-, og endringer i disponible midler på kr -59 436,-.
Forretningsfører
Oslo og Omegn Boligforvaltning AS
Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 97 590,- pr. 10.09.2024
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12127823624, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.09.2024: 5.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 10.09.2024: 834 090
Andel av saldo: 97 590
Første termin/første avdrag: 06.09.2015 ( siste termin 06.06.2030 )
Vedtekter og husordensregler
Se vedlagt vedtekter og husordensregler i salgsoppgaven.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Dugnad må påregnes.
Dyrehold
Husdyrhold må forelegges styret for avgjørelse. Nærmeste naboer bør konsulteres før saken forelegges styret.
Borettslagets forsikringsselskap
Gjensidige Forsikring ASA
Polisenr. 88969140
Tomt
Adkomst
Det vil bli skiltet med Nordvik visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Schweigaards gate ligger i et attraktivt og livlig område med nærhet til både byens puls og grønne omgivelser. Beliggenheten gir enkel tilgang til offentlig transport, butikker, kafeer og restauranter, samt kulturelle tilbud og rekreasjonsmuligheter. Med sin sentrale plassering kombinerer denne gaten bekvemmelighet med en koselig atmosfære, og tilbyr en ideell balanse mellom urbant liv og komfort." Bygården har en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig. Gamlebyen har en meget sentral plassering i byen, med kort vei til alle fasiliteter Oslo har å by på. En liten rusletur nedover gata kan du nyte en god espresso på Stockfleths eller hos Arv Café. På varme sommerdager anbefales Botsparken, Klosterenga park og Middelalderparken for soling og grilling. Eller benytte dagen på Sørenga Sjøbad som ligger bare en 5- minutters sykkeltur unna. Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området. En kort spasertur unna ligger blant annet Ruinparken, Klosterena Park, Middelalderparken og Sørenga. Du kan gå langs havnepromenaden som går fra Bygdøy i vest, via Tjuvholmen/Aker Brygge, Akershus festning, Vippetangen, Operaen og forbi Sørenga til Kongshavn. Langs denne promenaden finner man også mathallen Vippa på Vippetangen med god mat og drikke - samt Salt med matservering, sauna og konserter om sommeren. Kun 10 minutters gange fra leiligheten når du Bjørvika som vokser frem som Oslos nye IT-sted, kjent for sin moderne arkitektur og innovative byutvikling. Dette pulserende området ved vannkanten kombinerer stilige boliger med en levende kulturscene og et variert utvalg av restauranter, butikker og underholdning. Med ikoniske landemerker som Barcode, Operaen og Munchmuseet, tilbyr Bjørvika en unik atmosfære og et dynamisk miljø som tiltrekker både innbyggere og besøkende. Her etableres det stadig nye konsepter både innenfor restaurant, mote, kultur og bademuligheter - Oslos nye skyline! Eiendommen ligger nær Sørenga, hvor du kan nyte en flott badeplass med fantastisk utsikt over fjorden. Sørenga tilbyr en moderne strandpromenade og et tiltalende område for både avslapning og aktivitet, perfekt for å nyte solfylte dager og en aktiv livsstil. Opera Stranda er en populær destinasjon ved Oslofjorden, kjent for sin vakre beliggenhet rett ved Operaen. Dette området byr på en fantastisk strandpromenade med flotte turmuligheter og et livlig uteliv. Med sin moderne infrastruktur og nærhet til både kulturelle opplevelser og avslappende sjøutsikter, er Opera Stranda et perfekt sted for både rekreasjon og sosialt samvær Gamlebyen, et av Oslos eldste nabolag, kjent for sine historiske bygninger og sjarmerende brosteinsgater. Her kan du oppleve Oslo middelalderhistorie, med rester av den gamle festningen og middelalderkirken, samt moderne restauranter og butikker som passer godt inn i den historiske konteksten. Offentlig kommunikasjon Det gode kollektivtilbudet i området gjør at du enkelt kan forflytte deg både rundt i byen og ut av byen enten du skal til Nordmarka for en skitur eller om du skal på ferie. Få skritt fra inngangsdøren ligger busstoppene Harald Hårådes plass som bl.a. er stoppested for buss nr. 37, 100 og 110. Trikk går i Oslo gate ca. 200 meter unna. Oslo S, byens største knutepunkt, ligger også få minutters gange fra leiligheten eller kun få stopp med bussen. Det er også flere bysykkelstativ i området som gjør det mulig å trille ned til Sørenga på rundt 5 minutter på fine sommerdager. Servicetilbud Den nærmeste matbutikken ligger ved Harald Hårådes plass. Andre hverdagslige innkjøp gjør du hos Joker Gamlebyen få meter fra leiligheten. Hvis du vil ha noe ekstra godt til helgen, kan du få ferskt bakerbrød, oster og spekemat hos Gamle Oslo Delikatesse, som også ligger et steinkast unna. En liten spasertur unna finner du større matbutikker som Rema 1000, Coop Extra Grønland og Meny i Clemenskvartalet. Studiesteder Fra Gamlebyen i Oslo har du tilgang til flere studiesteder innen rimelig avstand: Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA): Beliggende på Kjeller, men med noen avdelingene i Oslo sentrum, tilbyr et bredt spekter av utdanningsprogrammer og ligger relativt nær Gamlebyen. Universitetet i Oslo (UiO): Hovedcampus er på Blindern, men du finner også flere fakulteter og institutter i sentrum, som i sentrum av Oslo ved det gamle universitetet og området rundt. OsloMet – Storbyuniversitetet: Tidligere kjent som HiOA, har flere campuser i Oslo, inkludert en i sentrum som ligger nærmere Gamlebyen. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO): Ligger i Maridalsveien, ikke langt fra sentrum, og tilbyr spesialiserte programmer innen arkitektur og design. Alle disse studiestedene er lett tilgjengelige fra Gamlebyen, enten med offentlig transport eller en kort kjøretur.
Skoler og barnehager
Se vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger verken ferdigattest, ekspedisjonsdokument eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det betyr at det ikke foreligger dokumentasjon på boligen lovlig kan tas i bruk. Boligen er oppført før 1998. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Det foreligger kun bygningsanmeldelse datert 13.07.1889. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk I entréen er det opprinnelig byggemeldt en bod som nå er fjernet og innlemmet inn i entréens areal. Dette er en bruksendring som er søknadspliktig, og det foreligger ingen søknad om bruksendringer for denne leiligheten i kommunens saksinnsyn. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg fra det offentlige.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen. Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5. Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 1,00% av salgssum (min. 45 000,-) – estimert til kr. 52 975,- Tilrettelegging: 15 900,- Nordvik Grunnpakke: 21 900,- Oppgjørshonorar: 7 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 6 936,- Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 109 613,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 500,-
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Megler
Sisilie Berg, Eiendomsmegler MNEF / Partner
916 67 905
s.berg@nordvikbolig.no
Megler 2
Anniken Høiby, Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
932 86 276
a.hoiby@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: P33 Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 915491065
Parkveien 33b, 0258 OSLO
Bilder
Sisilie Berg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Frogner
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Anniken Høiby
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Frogner
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?