Bentsegata 17Sagene - Torshov
- Sagene - Torshov
- Bentsegata 17
- Prisantydning
- 6 590 000,-
- Felleskost/mnd
- 5 668,-
- BRA-i
- 67 m2
SAGENE
Lys og lekker 3-roms med moderne standard fra 2021 - Solrik, sydvestvendt balkong - Flott utsyn
Lekker 3-roms beliggende i 2. etasje på et høydedrag - her får du flott utsikt og en svært solrik balkong. Stilren leilighet oppusset i 2021 med gjennomgående høy standard og moderne løsninger. Planløsningen ble bl.a. optimalisert med et stort oppholdsrom med stue og kjøkken i åpen løsning, samt to romslige soverom. Kjøkken med eksklusive fronter fra Ask og Eng, benkeplate fra Nerostein og integrerte hvitevarer. Delikat flislagt bad med spesialdesignet møbel. Høydepunkter: - Solrik balkong - Flott utsyn - Høy standard fra 2021 - Nymalte overflater - Moderne kjøkken - Stort og delikat baderom - Lys og luftig stue med store vindusflater - 2 eksterne boder - Oppvarming og internett inkludert i felleskostnader - Kort vei til servicetilbud, grønne parker og offentlig transport
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Andelsleilighet
- Byggeår:
- 1933
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 6 590 000,-
- Totalpris:
- 6 683 630,-
- Omkostninger:
- 9 221,-
- Fellesgjeld:
- 124 409,-
- Felleskost/mnd:
- 5 668,-
- Fellesformue:
- 14 772,-
- Totalt BRA:
- 74 m2
- Tomteareal:
- 339 m2 (eiet)
- Energimerking:
- F - mørkegrønn
- Veranda:
- Ja
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
13-0354/24
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse og betegnelse
Bentsegata 17, 0465 Oslo
Gnr. 221, bnr. 42 (ideell andel 1/1) i Oslo kommune.
Andelsnr. 18 i Bentsebakken Borettslag, orgnr. 950271094
Selger(e)
Martin Grytten
Henriette Riksheim
Kjøpesum og omkostninger
6 590 000,- (Prisantydning) 124 409,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 714 409,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 10 400,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt)) 7 981,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 9 221,- (Omkostninger totalt (uten Trygghetspakke)) 19 621,- (Omkostninger totalt (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- 6 723 630,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Trygghetspakke)) 6 734 030,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Trygghetspakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses et pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.
Om boligen
Byggeår
1933
Etasje
2
Arealer
BRA-i: 67 kvm
BRA-e: 7 kvm
Totalt BRA: 74 kvm
TBA: 3 kvm
Beskrivelse:
Underetasje:
BRA-e: 5 kvm. Ekstern bod i kjeller.
Totalt BRA: 5 kvm
2. etasje:
BRA-i: 67 kvm. Entré, bad, to soverom og stue/kjøkken.
Totalt BRA: 67 kvm
TBA: 3 kvm. Sydvestvendt balkong.
6. etasje:
BRA-e: 2 kvm. Ekstern bod på loft.
Totalt BRA: 2 kvm
Antall soverom
2
Innhold
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og har sydvestvendt balkong på 3 kvm. Leiligheten inneholder entré, bad, to soverom samt stue/kjøkken i åpen løsning. Boligen disponerer to eksterne boder i henholdsvis kjeller og loft på ca. 2 kvm og ca. 5 kvm. Bodene er merket med nr. 18.
Standard
Kjøkken: Kjøkkeninnredning (2021) med fronter fra Ask og Eng i bambus med glatte fronter. IKEA kjøkkenskrog. Benkeplate fra Nerostein i kompositt (caesarstone) med underlimt kum i rustfritt stål. Kjøkkenkran med uttrekkbar tut fra Tapwell. Stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Videre er det vinskap og frittstående kjøleskap. Vegghengt kullfilterventilator. Komfyrvakt og automatisk vannstopper er montert. Alt av hvitevarer medfølger salget. Bad: Badet er pusset opp i 2021 og har flislagte overflater. Badet har dusj på gulv med waterfall fra tapwell, veggfestet klosett fra Laufen med innebygget sisterne (type spyletoalett) og servant. Spesiallaget baderomsmøbel fra Kampen Mekaniske med åpent benkeskap og speil over servant. Det er sluk i plast og varmekabler på badet. Innvendige overflater: Gulv: Originale heltre gulvbord som ble slipt og lakket i 2021. Vegger: Sparklet/pussede og malte overflater. Himling: Sparklet og malte plater i badet. Pusset og malte overflater for øvrig. Himlingshøyde i stue er målt til ca. 2,54 meter, og ca. 2,17 meter målt i bad. Etasjeskille: Etasjeskiller i betong. Leiligheten viser generelt sett lite eller ingen tegn til slitasje, og fremstår med nyere oppgraderte overflater.
Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5940 kroner for ett år Motorsykkel og moped: 2970 kroner for ett år El-bil : 2000 kroner for ett år El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner for ett år Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Moderniseringer og påkostninger
- 2024: Malt overflater (kalkmaling) og byttet vindu i stue.
- 2023: Montert nytt vinskap tilknyttet kjøkkeninnredning.
- 2021: Flyttet kjøkkenet til stue og montert ny kjøkkeninnredning. Videre ble badet oppusset, nytt fordelerskap for vann samt nye vannrør på kjøkken og bad. Slipt og lakket tregulv samt sparklet overflater.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
- Oppusset bad i 2021 av faglærte Murercompaniet AS, Holm VVS AS og Sterkstrøm AS. - Det ble lagt nytt sluk og støp. Banemembran på gulv og smøremembran utenpå våtromsplater. - Arbeider til nytt bad samt nytt opplegg til kjøkken ble utført av Holm VVS AS. - Nytt elektriksanlegg utført av Sterkstrøm AS. Kontroll av el-anlegget ble utført i 2023. - Utført bygningsbesiktigelse av multikonsult knyttet til underjordisk tunnel i forbindelse med nytt vannforsyningsanlegg.
Bygningssakkyndig
Håkon Graff
Byggemåte
Leiligheten ligger i 2. etasje og har en sydvestvendt balkong som gir gode solforhold. Bygningen er solid oppført med grunnmur i betong og yttervegger av betong som er forblendet med teglstein. Yttertaket er en trekonstruksjon tekket med takstein, noe som gir god beskyttelse mot vær og vind. Innvendig er det felles varmtvann og etasjeskillene er også i betong, som sikrer god lydisolasjon mellom etasjene. Trapperommet er i betong, og det er installert dørcalling for enkel kommunikasjon med besøkende. Leiligheten kombinerer god standard med solid byggekvalitet. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 med 35 desibel lydmotstand og balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 2008, montert i stue/kjøkken. Et vindu med tolags isolerglass, produsert i 2008, montert i kjøkkenet, samt et vindu med trelags isolerglass, produsert i 2024, montert i stue. Videre er det vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1980, montert i to soverom. Innvendige har boligen profilerte dører i tre. Sydvest-vendt balkong i stål- og betongkonstruksjon, med adkomst fra stue, ca. 3,2 kvm. Betongdekke, rekkverk i metall og rekkverkshøyden er målt til 107 cm. Oppsummering av boligens tilstandsgarder (TG2): - Vinduer: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. Eldre vinduer har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne. - Innvendige dører: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. - Ventilasjon: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet ovennevnte punkt i forbindelse med tilstrekkelig luftveksling. Begrenset ventilasjon kan på generelt grunnlag føre til økt fuktighet og redusert luftkvalitet. Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår. - Elektrisk anlegg: Alder på hovedsikring.
Innbo og løsøre
Følgende løsøre og tilbehør følger ikke med: - Veggmontert lampe på stue - Veggmonterte lamper på soverom - Veggmontert TV - Nedhengt lampe over stuebord - Vaskemaskin og tørketrommel Hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget. For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt. Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Med styrets godkjenning og på visse vilkår kan boligen leies ut for inntil 3, år. jf. borettslagsloven § 5-3 til § 5-10. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Kortidsutleie er tillatt i opptil 30 døgn i året, uten samtykke fra styret.
Energi og oppvarming
Energimerking
F - mørkegrønn
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking av bygninger og tekniske anlegg § 5 (3).
Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med sentralfyr og radiatorer, samt varmekabler på bad. Vannbåren varme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser å ha et strømforbruk på ca. 3 268 kWt i 2023 og 2024 2 258 kWt (per 14.08.2024). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Felleskostnader
Kr. 5 668,- pr. mnd
Inkluderer: - Felleskostnader kr. 4 693,-
- Bredbånd kr. 219,-
- Balkong kr. 756,-
Felleskostnadene inkluderer renter og avdrag (kr. 1967,-), vannbåren gulvvarme og varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, honorarer, felles forsikring og strøm, drift og vedlikehold, samt andre driftskostnader.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 1 486 646,- pr. 2022
Sekundærbolig: Kr. 5 649 253,- pr. 2022
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien.
For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Borettslaget
Om borettslaget
Bentsebakken Borettslag består av 40 andelsleiligheter. Borettslaget har fellesvaskeri i kjeller som er kostnadsfritt ved bruk. Generalforsamlingen av 17.04.2012 vedtok at andelseierne selv har ansvar for utskifting av vinduer i egen leilighet. For ytterligere opplysninger se seneste årsberetning. Borettslaget hjemmeside er: http://www.bentsebakken.no/ Styrets arbeid 2023: I 2023 har styret avholdt 7 møter og behandlet 50 saker. Blant de viktigste tiltakene er utarbeidelse av en vedlikeholdsplan, gjennomføring av en beboerundersøkelse om sykkelparkering, og oppfølging av økonomien med budsjett for 2024. Styret har også fullført internkontrollsystemet, overgått til bruk av leilighetsnummer på ringeklokker, og terminert en forstudie om solceller grunnet lav lønnsomhet. Det ble gjennomført en koordinert radiatorlufting, en årlig ryddeaksjon, og et beboermøte med fokus på brann/HMS. Avtalen med OBOS ble endret til kun å gjelde regnskap, og borettslaget har inngått rammeavtaler med Ringside for rørleggertjenester og Visjonell AS for elektrotjenester. Innkommende saker på årsmøtet: - Sak 6: Solenergi fra taket - utredning som svar på vedtak i årsmøtet 2023 Styret har gjennomført en mulighetsstudie for solceller på taket, som vedtatt på årsmøtet 2023. Enny AS konkluderte med at prosjektet ikke er lønnsomt, da estimert produksjon på 22.000 kWh årlig dekker en for liten del av byggets energibehov og ikke kvalifiserer for offentlig støtte. Utredningskostnadene på kr. 13 000,- er dekket av borettslagets miljøfond. Styret anbefaler at årsmøtet tar studien til etterretning og ikke går videre med prosjektet. - Sak 7: Vurdering fordeling av kostnader fjernvarme i forhold til faktisk forbruk Lyse har foreslått å installere vannmålere for individuell måling og fakturering av fjernvarme i hver leilighet. Dette kan redusere energiforbruket med 20 % og senke felleskostnadene fra kr. 4 600,- kr til kr. 3 800,- per måned. Kostnaden for utstyret dekkes av Lyse mot et månedlig gebyr på kr. 130-150,- per leilighet. Selv om netto besparelse for borettslaget er liten, kan beboere som reduserer forbruket spare penger. Styret anbefaler at årsmøtet gir klarsignal til videre arbeid med løsningen, med endelig avgjørelse på et ekstraordinært årsmøte høsten 2024 og mulig gjennomføring fra 1. januar 2025. Fremtidige planer: - Styret har vinteren 2023/2024 bistått sju leietakere med rigging for utskifting av vinduer - Styret har for 2024 vedtatt å prioritere rensing av luftekanaler samt supplering av låser til sikringsskap når det gjelder vedlikehold - Styret samarbeider med naboborettslaget om etablering av blomstereng i bakken fra borettslaget ned mot Arendalsgata Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget (fullstendig oversikt over vedlikeholdshistorikken ligger vedlagt årsberetningen): - 2023: Vedlikeholdsplan - 2022: Nye inngangsdører med automatikk - 2022: Skifte fra coax kabel til fiber - 2022: Malt oppganger og nye postkasser - 2019: Ny tørkevifte fellesvaskeri - 2019: Vedlikehold av ytterdører - 2019: Rehabilitering av baldakiner - 2019: Nøkkelfritt adgangssystem - 2019: Nye røykvarslere i boenhetene - 2018: Nye vaskemaskiner i fellesvasker - 2017: Omlegging til fjernvarme - 2017: Sanering av oljetank og oljefyr - 2016: Ny drenering/fuktsikring av grunnmur - 2016: Nytt nedgravd avfallsanlegg - 2014: Nytt porttelefonanlegg - 2013: Rehabilitering av brannbalkonger - 2013: Vedlikehold/maling av vinduer utvendig
Forretningsfører
Obos BBL
Forkjøpsrett
Ja, det er forkjøpsrett. Meldefrist for å melde forkjøpsrett er 27.08.2024.
Gebyr forkjøpsrett: Kr. 7 981,-
Styregodkjennelse
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Eiendomsmegler bistår med innsending av styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at overdragelsen godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar. Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.
Informasjon om fellesgjeld
Andel fellesgjeld: Kr. 124 409,- pr. 09.08.2024
Borettslaget har to lån i OBOS Banken og et lån i Husbanken.
Lånenr. HUS601-11441391-30
- Restsaldo kr. 816 253,- pr. 09.08.2024
- Restløpetid 2 år og 7 mnd
- Rente: 4,68% pr. 09.08.2024
- Restsaldo for denne andelen er kr. 25 261,-
Lånenr. OBBK01-98207847984
- Restsaldo: kr. 2 109 524,- pr. 09.08.2024
- Restløpetid: 8 år og 8 mnd
- Rente: 6,14% pr. 09.08.2024
- Restsaldo for denne andelen er kr. 65 264,-
Lånenr. OBBK02-98207847992
- Restsaldo: kr. 1 095 088,- pr. 09.08.2024
- Restløpetid: 19 år og 7 mnd
- Rente: 6,14%
- Restsaldo for denne andelen er kr. 33 884,-
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 125.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2024
IN-ordning: NEI
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr. 125 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2024.
Fellesformue
Kr. 14 772,- pr. 31.12.2023
Regnskap/budsjett/Kostnadsøkninger
Forrige års regnskap viste er overskudd på kr. 168 973. I inneværende år er det budsjettert med et overskudd på kr. 520 000,-.
Vedtekter og husordensregler
Vedtekter og husordensregler er vedlagt.
Beboernes forpliktelser og dugnader
Det praktiseres dugnad i borettslaget.
Dyrehold
Dyrehold kan godkjennes av styret etter søknad dersom det ikke er til ulempe for øvrige beboere. Den som får godkjenning, må undertegne og etterleve bestemmelsene i en Erklæring om dyrehold.
Borettslagets forsikringsselskap
Gjensidige Forsikring
Polisenr. 89520078
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 339 kvm (eiet)
Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at borettslaget eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt andel en eksklusiv rett til bruk eller å disponere arealene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt i avtale eller at det følger av vedtektene.
Arealbekreftelse fra Oslo er vedlagt salgsoppgaven.
Tomtegrenser er ikke kontrollert.
Radonmåling
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre boligen er helt eller delvis utleid.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har du alt du trenger rett rundt hjørnet, enten det er unike butikker, hyggelige restauranter, marka, treningsmuligheter eller kulturtilbud som frister. Her er mulighetene mange, og området tilbyr noe for enhver smak! Blant de populære spisestedene finner du Sagene Lunsjbar, Tiffany's, Villa Paradiso og Mat&Mer, som alle har sin egen unike atmosfære. Nyåpnede Jungel Pizza ved Sagene kirke byr på autentiske New York-pizzaer. Om du er ute etter gode kaffebarer eller bakerier, kan Mjøl bakeri og Norð Bjølsen Bakeri trekkes frem som eksempler på godt, gammeldags håndverk og førsteklasses service. I hjertet av Arendalsgata ligger Sagene Torg, som er en lokal favoritt med sitt brede utvalg av ferskvarer, frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Et unikt møtested i området er Mysterud Bar, som med sin historiske forankring har blitt en lokal institusjon. Baren, som er oppkalt etter den tidligere jernvarebutikken drevet av tre generasjoner Mysterud, ble startet av fem lokale Sagene-gutter. Her finner du et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslobryggerier, viner og klassiske cocktails, servert i en sjarmerende atmosfære. Sagene og Bjølsen gir deg også enkel tilgang til flotte turområder langs Akerselva. En kort spasertur tar deg enten til Grünerløkka eller Nydalen. I nærområdet finner du store grøntområder som Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettspark. Voldsløkka tilbyr en rekke aktiviteter som volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Vinterstid er det skispor og skøytebane tilgjengelig for de som vil være aktive i nærområdet. For den treningsinteresserte finnes det flere tilbud i nærheten, som SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash og Myrens Sportssenter på Torshov, som tilbyr alt fra treningssenter og squash til klatring og golf. Oslo Yoga er også kun en kort spasertur unna. Bydelen har mange barnehager og fritidstilbud for barn, inkludert aktiviteter på Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Når det gjelder offentlig kommunikasjon, er tilbudet svært godt. Busslinjene 20, 28, 34, 37 og 54 stopper i kort avstand fra boligen. Buss 37 har avganger hele døgnet, mens 20 og 54 har nattavganger i helgene. Trikkelinjene 11, 12 og 18 på Vogts gate og T-banens linje 4 og 5 fra Nydalen gir deg rask tilgang til resten av byen. Nærhet til utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), OsloMet, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen gir en ekstra fordel for studenter og ansatte.
Bebyggelse
Området består av variert blokkbebyggelse, townhouse og eldre trehusbebyggelse.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Eiendommen sokner til Bjølsen barneskole. Elever på ungdomstrinnet går videre til Voldsløkka skole.
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest, men ekspedisjonsdokument for våningshus datert 04.07.1935. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet er ferdig attestert, og dokumenterer at bygget er registrert lovlig oppført. At ekspedisjonsdokument eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ikke ferdigattest for balkonger oppført iht saksnr. 200711316. Tillatelse ble gitt av kommunen 16.05.2008 for nye balkonger/fasadearbeid i Bentsegata 15-17-19. Saken ble arkivert 17.01.2024 da kommunen ikke har fått tilbakemelding fra tiltakshaver om byggesaken, som gjør at det må søkes på nytt for å gjennomføre tiltaket. Styret informerte at de skal se på saken. Det er ingen garanti for at det vil bli gitt ferdigattest på arbeidene. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. For mer informasjon om byggesaken, se kommunens saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=200711316
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Stikkledninger fra eiendommen og ut til kommunalt nett er private, vedlikeholdsansvaret påhviler borettslaget. Adkomst via offentlig vei.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg med gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak om Kommuneplanen 2015. Eiendommens grenser går ut mot Arendalsgata som er regulert til fortau med gjeldende reguleringsplan S-717, vedtaksdato 28.02.1958. Deler av eiendommen er underlagt detaljreguleringen S-5058 (vedtaksdato 13.11.2019) som omhandler konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg. Videre ligger eiendommen også innenfor detaljreguleringen S-5142 (vedtaksdato 04.03.2022) som omhandler konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for ny vannforsyning Oslo - Stamnett. Iht. kommuneplanen er eiendommen avsatt til arealformålet bebyggelse og anlegg, nåværende". Videre ligger deler av eiendommen innenfor kulturminnevern og støysonene vei gul sone og vei rød sone. Kommuneplanen ligger ikke vedlagt salgoppgaven, men interessenter finner bestemmelsene ved å benytte følgende link: https://www.oslo.kommune.no/getfile.php/1374702-1599727170/Tjenester%20og%20tilbud/Politikk%20og%20administrasjon/Politikk/Kommuneplan/Tidligere%20kommuneplandokumenter/Kommuneplan%202015%2C%20del%202%3A%20Juridisk%20arealdel.pdf Eiendommen er underlagt kommunedelplanen KDP-17 for torg og møteplasser. KDP-17 ligger ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter finner bestemmelsene ved å benytte følgende link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879 Eiendommen er også underlagt kommunedelplanen KDP-4 som gjelder Akerselva miljøpark som skal sikre et gjennomgående parkdrag og bevaring av verneverdig bebyggelse langs elva fra Maridalsvannet til Vaterland. KDP-4 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter finner bestemmelsene ved å benytte følgende link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=4784937 Byggesaker i nærheten: Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole - Saknsr. 202102425 - Mottatt sak: 25.03.2021 - Status: igangsettingstillatelse 6 gitt 02.01.2024 Meglers kommentar: Helt nye Bentsebrua skole skulle egentlig åpnet til skolestart høst 2024, men er utsatt grunnet forsinkelser i byggeprosjektet. Den nye ungdomsskolen skal ha plass til 540 elever, flerbrukshall med tre saler og et areal til bydelens ungdommer. Prosjektet som helhet består av skole med tilhørende uteoppholdsareal, opparbeidelse av friområde med turvei og fortau langs Ivan Bjørndals gate. Hammergata 3 - Oppføring av boligbygg i bakgård med fire boenheter - Saksnr. 202318656 - Mottatt sak: 21.12.2023 - Status: Venter på tilleggsdokumentasjon Meglers kommentar: Tiltaket omhandler etablering av ny frittliggende bygning med 4 boenheter i bakgården til eiendommen Hammergata 3. Hammergata 5 - Oppføring av bakgårdsbygning - Saksnr. 202204193 - Mottatt sak: 01.04.2022 - Status: Rammetillatelse gitt 23.06.2023 Meglers kommentar: Tiltaket omfatter oppføring av en femetasjers bakgårdsbygning i Hammergata 5, med gesimshøyde på 8 meter, mønehøyde på 11,2 meter, og tre boenheter. Hammergata 1 - Bruksendring av loft, etablering av takterrasse, takopplett og mer - Saksnr. 202217644 - Mottatt sak: 01.12.2022 - Status: Endret tillatelse gitt 10.07.2024 Meglers kommentar: Tiltaket omfatter bruksendring av loft til hoveddel for en leilighet i 3. og 4. etasje, samt etablering av takterrasse, takoppløft og nytt takvindu i en leilighetsbygning på Sagene. Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, takopplett og mer - H0305 - Saksnr. 202217499 - Mottatt sak: 29.11.2022 - Status: Rammetillatelse gitt 15.02.2023 Meglers kommentar: Tiltaket gjelder etablering av et takopplett med takterrasse for en leilighet i en 3-etasjes leilighetsbygning med loft på Sagene, plassert 1 meter fra gavlen mot sør og bakgården.
Konsesjon
Kjøp av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Dersom eiendommen er større enn 2 mål plikter kjøper å undertegne dokumenter i forbindelse med søknad om konsesjonsfrihet.
Tinglyste heftelser og forpliktelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/221/42: 20.03.1934 - Dokumentnr: 910642 - Best. om adkomstrett Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal Rettighetshavere: D.e. og Bentsegt. 15 og 19. 20.03.1934 - Dokumentnr: 910643 - Erklæring/avtale Bestemmelser om brannvegg/-dør 05.04.1934 - Dokumentnr: 900582 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA TIDL BENTSEGT 15 M/FL
Legalpant
Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.
Verneklasse/SEFRAK
Eiendommen er ikke registrert på Gul Liste eller som verneverdig.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål. Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med IF tilbyr Nordvik Trygghetspakken til våre boligkjøpere. Trygghetspakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle forsikringene du trenger til den nye boligen i et helt år. Leilighetspakken inneholder Boligkjøperforsikring, Super Innboforsikring, Flytteforsikring og Renteforsikring. Super Innboforsikring er en av markedets beste innboforsikringer og med denne kan du være trygg på at alle tingene du eier er godt forsikret. Flytteforsikring dekker skader på tingene dine ved transport, ut- og innflytting. Renteforsikring kan hjelpe deg med rentekostnaden på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir deg hjelp til å avklare hva du kan ha rett på om du oppdager en mangel i den nye boligen din. Ved mangel etter reglene i avhendingslova, vil forsikringen også gi deg juridisk bistand til å rette kravet mot selger eller selgers forsikringsselskap. Boligkjøperforsikring er inkludert i Trygghetspakken, men kan også tegnes separat. Trygghetspakken/Boligkjøperforsikring må senest tegnes på kontraktsmøtet. Se produktark vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon om Trygghetspakken, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Provisjon: 0,90% av salgssum (min. 45 000,-) – estimert til kr. 61 200,- Tilrettelegging: 12 500,- Nordvik Grunnpakke: 21 900,- Visning /overtagelse pr. stk: 2 500,- Oppgjørshonorar: 7 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 27 749,-. Dette inkluderer normalt sett innhenting av informasjon fra kommune og evt. forretningsfører, samt kopi av tinglyste dokumenter. Samlet skal selger betale kr. 133 749,- for vederlag og utlegg ved salg til prisantydning. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 500,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Mads S. Gustavsen, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
415 56 279
m.gustavsen@nordvikbolig.no
Megler
Mads S. Gustavsen, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
415 56 279
m.gustavsen@nordvikbolig.no
Megler 2
Oskar Johansson, Eiendomsmeglerfullmektig MNEF / Partner
930 63 069
o.johansson@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Bygdøy Alle Eiendom AS
Org. nr.: 914457750
Bygdøy Alle 34, 0265 OSLO
Dobbel rentedekning gjennom Trygghetspakken fra If
For boligkjøper
Bilder
Mads S. Gustavsen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Bygdøy Allé
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Oskar Johansson
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF / Partner
Bygdøy Allé
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?