Elvegata 15Bardu
- Bardu
- Elvegata 15
- Prisantydning
- 2 800 000,-
- Totalpris
- 2 871 350,-
- Kommunale avg.
- 26 676,- per år
- BRA-i
- 165 m2
Enebolig med attraktiv og sentral beliggenhet på Setermoen! VISNING PÅ TIRSDAG 29.04 kl. 18.30!
Velkommen til Elvegata 15, presentert av Nordvik Finnsnes! Dette flotte hjemmet strekker seg over to etasjer og har blant annet tre innredede soverom, vaskerom, to bad og bodareal. Det er en sosial planløsning med en stor og lys stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en herlig veranda og stort plenlagt uteområdet som passer godt til både store og små! Hjemmet har også en integrert garasje og en frittstående garasje med bod og hundegård! Boliger har vært jevnlig vedlikeholdt og store deler har blitt overflateoppusset de siste tre årene - blant annet nytt kjøkken fra 2023. Boligen fremstår med flotte og tidsriktige fargevalg. Fra huset er det kort vei til skole, barnehage, idrettsanlegg og flotte turområder for rekreasjonsmuligheter! Sjekk ut vår videovisning!
Nøkkelinformasjon
- Boligtype:
- Enebolig
- Byggeår:
- 1963
- Etasje:
- 2
- Soverom:
- 2
- Prisantydning:
- 2 800 000,-
- Omkostninger:
- 71 350,-
- Totalpris:
- 2 871 350,-
- Kommunale avgifter:
- 26 676,- per år
- Totalt BRA:
- 220 m2
- Tomteareal:
- 1 033 m2 (eiet)
- Energimerking:
- F - oransje
- Garasje:
- Ja
- Veranda:
- Ja
Visninger
Alle våre visninger har påmelding. Passer ikke tidspunktet, send megler en e-post og avtal tid for privatvisning.
Presenteres av
Har du finanseringsbevis på plass?
I samarbeid med
En personlig rådgiver fra vår samarbeidspartner Storebrand Bank vil hjelpe deg å gjøre deg klar til budrunden.
Nøkkelinformasjon
Oppdragsnummer
28-0009/25
Boligtype
Enebolig
Adresse og betegnelse
Elvegata 15, 9360 Bardu
Gnr. 17, bnr. 148 (ideell andel 1/1) i Bardu kommune.
Selger(e)
Tora Møller Olsen
Simen Andreas Mæhre
Kjøpesum og omkostninger
2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 70 000,- (Dokumentavgift) 260,- (Pantattest kjøper) 545,- (Tinglyst pantedokument) 545,- (Tinglyst skjøte) 19 200,- (Boligkjøperpakke* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 350,- (Omkostninger totalt (uten Boligkjøperpakke)) 90 550,- (Omkostninger totalt (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- 2 871 350,- (Totalpris inkl. omkostninger (uten Boligkjøperpakke)) 2 890 550,- (Totalpris inkl. omkostninger (med Boligkjøperpakke)) -------------------------------------------------------- NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Dokumentavgiften er 2,5% av salgssummen. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Om boligen
Byggeår
1963
Arealer
BRA-i: 165 kvm
BRA-e: 55 kvm
Totalt BRA: 220 kvm
TBA: 48 kvm
Beskrivelse:
Enebolig
Kjeller:
BRA-i: 67 kvm. Entré, stue, bad, to boder, soverom og kontor.
BRA-e: 22 kvm. Integrert garasje
Totalt BRA: 89 kvm
1. etasje:
BRA-i: 98 kvm. Stue, kjøkken, to soverom, vaskerom, bad, gang med trapp.
Totalt BRA: 98 kvm
TBA 1: 46 kvm. Veranda med adkomst fra stue
TBA 2: 2 kvm.
Totalt TBA: 48 kvm.
Frittstående garasje
1. etasje:
BRA-e: 33 kvm. Garasje med bod i bakkant.
Totalt BRA: 33 kvm
Takstmannens kommentar til arealoppmåling:
Takstmannen har målt opp de arealer som fremkommer av salgsoppgaven uten hensyn til byggegodkjennninger og har følgende merknader: Takhøyde målt på vilkårlig plass i kjeller 2,213 meter. Det er laget åpen løsning mellom stue og kjøkken i første etasje. Et soverom er gjort om til vaskerom. I kjeller er matrom gjort om til bad, hobbyrom gjort om til bod.
Frittstående garasje: Boden bak garasjen er ikke tilgjengelig på grunn av store snømengder. Areal er fastsatt etter utvendige mål, med fratrekk for erfaringsmessig veggtykkelse for denne type bygninger. Ved innvendig måling av utebod kan arealet avvike noe fra oppgitt areal i denne rapporten. Det er hundegård bak garasjen/boden.
Meglers kommentar til antall soverom:
Veiledning til markedsføring av fast eiendom tilsier at det kun skal markedsføres antall soverom som fremkommer av byggegodkjente tegninger. Det foreligger kun byggegodkjente tegninger på tilbygg av boligen. På disse tegningene er dagens soverom i underetasje hvor det ikke fremkommer hva slags rom det er. Megler kan derfor ikke verifisere hvorvidt rommet er godkjent for varig opphold eller at det er et godkjent soverom. Det foreligger byggetegninger uten stempel med byggegodkjenninger på hovedetasjen hvor dagens soverom (nærmest stuen) er godkjent som arbeidsrom. Dette er ikke ensbetydende med at øvrige soverom som er innredet i ettertid ikke er lovlig brukt som soverom, men rommene må som utgangspunkt være godkjent for varig opphold, samt oppfylle de krav som stilles til soverom på innredningstidspunktet. Herunder for eksempel, rømningsvei, lysinnslipp ol.
Interessenter oppfordres til å undersøke nærmere om soverommene oppfyller gitte krav gitte krav til dagens bruk.
Antall soverom
2
Innhold
Boligen går over to etasjer og inneholder følgende: Hovedetasje: Stue, kjøkken, ett soverom, ett rom som er innredet som soverom, bad, vaskerom, og gang med trapp. Kjelleretasje: Peisestue, rom som er innredet som soverom, bad, bodareal og vindfang. Det er én integrert garasje og en frittstående garasje med bod.
Standard
Enebolig med byggeår 1963 som går over to etasjer. Boligen har blitt jevnlig vedlikeholdt og pusset opp gjennom årene. På eiendommen er det én integrert garasje og én frittstående garasje. Hovedetasjen inneholder en stor stue med god plass til flere sittegrupper, åpen kjøkkenløsning og dør ut til veranda. På samme plan finner du også ett nylig overflateoppusset bad og et praktisk vaskerom. Videre er det ett godkjent soverom og ett rom innredet som soverom. Kjelleretasjen har et nylig overflateoppusset vindfang, en hyggelig peisestue, et bad, et rom som benyttes som soverom og mye bodareal. Takhøyde målt på vilkårlig plass i kjeller 2,213 meter og er godkjent for varig opphold. Kjøkkenet ble i sin helhet skiftet ut i 2023. Det er innredet med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Av integrerte hvitevarer er det kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, micro og stekeovn. Badet i hovedetasjen er overflateoppusset i 2025. Det er fliser på vegger og gulv, samt elektriske varmekabler i gulv. Rommet er innredet med nedfelt servant og servantinnredning, vegghengt skap, toalett og dusjkabinett. Badet i underetasjen har fliser på gulv, baderomsplater på vegger og panel i tak. Badet er innredet med nedfelt servant i servantinnredning, toalett, dusjkabinett og varmtvannsbereder. Det er elektriske varmekabler. Vaskerommet har malt våtromstapet på vegger, panel i himling og vinylbelegg på gulv. Det er innredet med benk og skap, opplegg til vaskemaskin, vaskekar og skyvedørsgarderobe. Vaskerommet har fått tilstandsgrad tre i tilstandsrapporten. Det er en integrert garasje i boligen og en frittstående garasje som har en bod og en hundegård på baksiden. Det er i forbindelse med salget utarbeidet en tilstandsrapport fra bygningssakkyndig. Tilstandsrapporten er en teknisk gjennomgang av boligen med oppdagede avvik. Forhold som har fått TG2 og TG3 må gjennomgås spesielt nøye, da disse indikerer avvik fra normal slitasje og/eller høy alder, med mulig behov for utbedring. Bygningsdeler som har fått TGIU er ikke undersøkt av takstmann.
Parkering
Boligen har en integrert garasje med plass til én bil, samt en frittstående garasje med plass til én bil. Øvrig parkering gjøres på egen grunn.
Moderniseringer og påkostninger
2025:
- Bad andre etasje malt, ny innredning med nedfelt servant og speil
- Entre pusset opp.
- Ferdigstilt rekkverk på veranda.
2024:
- Reparasjon av pipe, flyttet røykrør i første etasje.
- Hundegård bak garasje.
- Malt begge soverom i hovedetasje.
2023:
- Vegg mellom kjøkken og stue fjernet, kjøkken og stue pusset opp, nytt gulv i kjøkken, stue og gang
- Nytt kjøkken
- Elektriker har lagt ny kurs i forbindelse med nytt kjøkken
- Huset malt utvendig
2021:
- Utebod bak garasje
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjennomgå dette nøye. Følgende opplysninger er spesielt viktig å merke seg: Vet du om det har det blitt utført arbeid på bad/våtrom, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Bad underetasje tatt i 2018. Ifølge salgsrapport ved vår overtakelse 2022 er arbeid gjort av ukjent og heller ikke kjent oss. Vet du om tettesjikt, membran eller sluk ble fornyet eller oppgradert? Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Plastsluk. Gammel eier har informert om at de brukte fagperson som gikk bort før han rakk å ferdigstille dokumentering av arbeidet. Vet du om det er gjort endringer eller reparasjoner på tak, fasade, pipe/ildsted, terrasse, garasje, bod eller lignende, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, ufaglært. Arbeid som er utført: Fasade utvendig malt i 2023 egenarbeid. Rev teglstein av pipe i 1.etasje, brukt murpuss og maling, egenarbeid 2024 (ingen endringer i selve pipe/ildsted. Pipe i underetasje satt høyere for å møte kravene i forhold til fall til sotluke (egenarbeid) 2025. Terrasse bygd rekkverk ferdig, egenarbeid 2025. Laget hundegård bak utebod i 2024 Vet du om det er gjort arbeid på det elektriske anlegget, enten i din eller tidligere eiertid? Ja, faglært. Foreligger det en samsvarserklæring? Ja. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Samsvarserklæring ligger i boligmappa. La ny kurs til kjøkken. Høsten 2023. Nye sikringer og elektrisk arbeid gjort før vår overtakelse. Vet du om det elektriske anlegget har blitt kontrollert? Ja. Når ble kontrollen utført? 2023. Gjort utbedringsarbeid i etterkant av Spider Haneseth. Dokumentert i boligmappa Vet du om boligen eller eiendommen har blitt endret eller bygget ut etter opprinnelig byggeår, enten av deg eller tidligere eiere, herunder bruksendringer kjeller/loft etc.? Ja, både faglært og ufaglært Var tiltaket søknadspliktig? Ja. Har arbeidet blitt godkjent? Ja. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Tilbygg 1971. Garasje og utvidelse av veranda 1992. Det foreligger godkjente bygningstegninger av dette. Utebod 2021 satt opp av forrige eier. Vet du om eiendommen har privat vannforsyning, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende? Ja. Beskriv: Har avløpskvern (Bardu Kommune) Vet du om det har vært utført kontroll av installasjoner for eksempel oljetank/sentralfyr/ventilasjon? Nei. Eventuell kommentar: Oljetank fjernet av tidligere eier Vet du om det er gjort arbeid på eiendommen som ikke er nevnt i de andre spørsmålene? Ja, både faglært og ufaglært. Firmaets navn og beskrivelse av arbeidet: Fjernet vegg mellom stue og kjøkken, og satt inn nytt kjøkken i 2023. Rørlegger Bjørkli, elektriker Mæhre og egeninnsats (inkl. hjelp av tømrer i familien). Samtidig la vi nytt gulv i stue og gang i hovedetasje, nytt listverk, nye dører gjennom egeninnsats og tømrer i familien. Nye flexitvifter på begge bad. Egeninnsats og elektriker. Malt bad i hovedetasje og kjøpt ny baderomsinnredning egeninnsats (2025). Nye takplater, veggplater og gulv i yttergang, egeninnsats (2025) med støtte av faglært. Utbedret trapp med nytt rekkverk og håndløper, egeninnsats (2025) Utbedret sluk i hovedetasje og fjernet laminatgulv på vaskerommet, egeninnsats (2025). Vet du om det er feil/utettheter i tak, terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? Ja. Beskriv: Tendenser til vann på gulvet i frittstående garasje under snøsmelting. Vindu på hovedsovedrom er vanskelig å lukke. Vet du om det er eller har vært sprekker i mur/skjeve gulv/setningsskader eller liknende? Ja. Beskriv: Generelt ujevnheter i gulv. Sprekker i muren på husgarasje. Ingen synlige endringer etter vår overtakelse. Vet du om det er eller har vært feil på vann/avløp herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller liknende? Ja. Beskriv: Tilbakeslag på rør i kjøkken som ble utbedret av rørlegger i Bjørkli AS høsten 2023. Ingen skader knyttet til tilbakeslag Vet du om det foreligger skaderapporter eller tilstandsvurderinger etc. om boligen? Ja. Oppgi type rapport og årstall: E-takst gjort av Takstfirma Bruhaug AS 2024. Vet du om det er utført tidligere arealoppmålinger av boligen, eller om boligens areal er oppgitt i dokumenter som salgsoppgave, takstrapport, tilstandsrapport, byggesøknad eller lignende? Ja. Hvilket dokument og når er målingen foretatt? Sist rapport mottatt med areal er E-takst fra 2024. Ukjent opprinnelig tidspunkt for arealoppmåling. Vet du om det er forslag eller vedtatte reguleringsplaner/andre planer, nabovarsler/byggegodkjenninger /byggeplaner eller andre offentlige vedtak som kan medføre endinger i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser/naboer? Ja. Beskriv: 2023 - nabovarsel på arbeid med vann, avløp og gangvei i Elvegata. De har påbegynt dette arbeidet. Vet du om andre forhold av betydning for kjøper å vite om; for eksempel flom-, ras- og skredfare, grunnforhold, tinglyste forhold, private avtaler og liknende? Ja. Beskriv: Garasje til nabo er bygg litt inn på Elvegata 15s tomt. Kommunen har utbedret drenering i grøft tilknyttet huset og kan kontaktes ved voldsom smelting snø, har tidligere vært problematikk knyttet til dette, men ikke i vår eiertid. Selger har tegnet boligselgerforsikring. Samsvarserklæring: Det fremgår av selgers egenerklæringsskjema / tilstandsrapporten at det foreligger samsvarserklæring for det elektriske arbeidet i boligen. Det tas forbehold om at det kan være utført andre arbeider på det elektriske anlegget som ikke har samsvarserklæring.
Bygningssakkyndig
Per Mathis Jonsson Eira
Byggemåte
I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som viser boligens tilstandsgrad fra TG1-TG3, hvor TG1 er velfungerende forhold, TG2 er forhold som må påregnes utbedret på sikt, og TG3 er forhold som må påregnes utbedret omgående. Les mer om forholdene knyttet til TG3, TG2 og TGIU under punktet "diverse" lenger bak i salgsoppgaven. Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE ELLER MODERATE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: VESENTLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Enebolig - Byggeår: 1963 UTVENDIG Taktekking TG 2 Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Nedløp og beslag TG 2 Pipebeslag. Takstige. Takrenner og nedløp av stål. Veggkonstruksjon TG 2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående bordkledning. Takkonstruksjon/Loft TG 2 Ta konstruksjon av trekantrammer av treverk med midtstolpe. Stålplater, ingen undertak. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Vinduer TG 2 Bygningen har malte trevinduer med to og trelags glass. Vindu har blitt skiftet ut periodevis. Det er vinduer fra blant annet byggeår, 1977, 2007, 2014, 2020. Dører TG 1 Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Balkonger, terrasser og rom under balkonger TG 2 Veranda i tilknytning med stue. Utvendige trapper TG 2 Utvendig trapp fra veranda. INNVENDIG Overflater TG 2 Innvendig er det gulv av parkett,laminat og betong. Veggene har tapet,trepanel og malte plater. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Etasjeskille/gulv mot grunn TG 3 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Kjeller har betonggulv i boder, oppforet gulv i øvrige rom. (Se punkt krypkjeller/Rom under oppforede gulv for mer informasjon) Radon TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted TG 2 Boligen har mursteinspipe. Pipa er pusset utvendig. Rom Under Terreng TG 2 Gulvet er av betong. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i boden i kjeller, bakvegg mot plen. Måleresultat 23,9 fuktprosent. Punktet må sees i sammenheng med ‘Drenering’. Innvendige trapper TG 2 Boligen har malt og lakkert tretrapp. Innvendige dører TG 1 Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Dørene er fra ulike årstall. Noen dører er fra byggeår. Andre dører er skiftet ut nylig. VÅTROM Vaskerom hovedetasje Generell TG 3 Materialer og oppbygging typisk for bad fra 80-90 tallet. Vegger: Malt våtromstapet. Himling: Panel. Gulv: Vinylbelegg. Sluk, membran og tettesjikt: plastsluk og vinylbelegg. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med benk og skap, opplegg til vaskemaskin, vaskekar, skyvedørsgarderobe. Ventilasjon: Ventil i vegg/vindu, ingen spalte for tilluft i dør. Vaskerom hovedetasje Tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtsoner ligger mot yttervegg og bad, brannskille i garasje under. Kontroll med fuktindikator i vaskerommets våtsone viser ingen avvik. Bad hovedetasje generell Bad med ukjent byggeår. Av konstruksjon og løsninger å dømme er badet av eldre årgang. Overflateoppusset. Bad hovedetasje Overflater vegger og himling TG 2 Veggene har fliser. Taket er malt. Overflaten har blitt malt av nåværende eier Bad hovedetasje Overflater Gulv TG 2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 25. Gulvet er overflateoppusset med maling. Bad hovedetasje Sluk, membran og tettesjikt TG 3 Det er plastsluk og ikke noen form for tettesjikt. Bad hovedetasje Sanitærutstyr og innredning TG 2 Rommet har innredning med nedfelt servant,toalett og dusjkabinett. Bad hovedetasje Ventilasjon TG 2 Det er elektrisk styrt vifte. Bad hovedetasje Tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i Innvendig tak i entre under dusjen vått sone. Ingen utslag på fuktmåler. Bad kjeller generell Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017. Dokumentasjon: Samsvarserklæringer ol. Bad kjeller Overflater vegger og himling TG 2 Veggene har baderomsplater. Taket har panel. Bad kjeller Overflater Gulv TG 2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 1. Bad kjeller Sluk, membran og tettesjikt TG 2 Det er plastsluk med forhøyelsesring og smøremembran med ukjent utførelse. Bad kjeller Sanitærutstyr og innredning TG 1 Rommet har innredning med nedfelt servant,toalett og dusjkabinett. Varmtvannsbereder. Bad kjeller Ventilasjon TG 2 Det er elektrisk styrt vifte. Bad kjeller Tilliggende konstruksjoner våtrom TG 0 Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i I bod mot dusjen våt sone.. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 10. KJØKKEN Overflater og innredning TG 2 Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap,oppvaskmaskin,induksjonstopp,micro og stekeovn. Avtrekk kjøkken TG 1 Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. induksjonstopp med avtrekk. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger TG 3 Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Avløpsrør TG 2 Det er avløpsrør av plast. Ventilasjon TG 2 Boligen har ventiler i vegg/vindu, elektriske styrte avtrekksvifter i kjøkken og bad. Varmtvannstank TG 1 Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Elektrisk anlegg TG 2 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang andre etasje. Åpent ledningsnett. Hovedinntakssikring i kaldloft. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Ja Spørsmål til eier 2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. Nytt anlegg ble satt inn rundt 2020 av godkjent installatør. Inntak og sikringsskap 3. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. I sikringsskapet er det strømledninger med risiko for utilsiktelig berøring. I kaldloft ligger strømledninger ikke festet men ligger løst på isolasjonen. Generell kommentar Det foreligger samsvarserklæringer for: Nye kurs til kjøkken. Utbedring etter el-tilsyn. Renovasjon av sikringsskap og kurs til varmepumpe. Varmekabel, lys og vifter, VVB bad kjeller. Strømtilkoblig til VVB er reparert i 2025. Det foreligger faktura for arbeidet. Ingen samsvarserklæring. Branntekniske forhold TG 0 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Det er seriekoblede brannvarslere i begge etasjer. Brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 4. Er det skader på røykvarslere? Nei TOMTEFORHOLD Byggegrunn Det er ukjent byggegrunn. Fuktsikring og drenering TG 2 Drenering fra ukjent årstall. Punktet må sees i sammenheng ‘Rom under terreng’ Grunnmur og fundamenter TG 2 Bygningen har grunnmur av betong og murstein. Terrengforhold TG 3 Boligen ligger i et slakt skrånende terreng. Utvendige vann- og avløpsledninger TG 1 Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Utvendig vann- og avløpsledninger er av ukjent årstall, men ser ut som det har blitt skiftet ut etter byggeår. Utvendig stoppekran i nærhet til inngangspartiet. Garasje Anvendelse: Garasje med bod. Byggeår: 1992. Byggeåret er basert på opplysninger fra eiendomsmatrikkelen. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Merk: Bygget er ikke tilstandsvurdert.
Innbo og løsøre
Integrerte hvitevarer på kjøkken vil medfølge. Fryseskap og vaskemaskin følger ikke.
Følgende løsøre og tilbehør følger ikke med:
- To stykk vegghengte skap i stue.
- Tre stykk vitrineskap stue.
- Knaggrekker på dører.
For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.
Dersom det er noe i overnevnte liste som ikke finnes på eiendommen, vil det heller ikke medfølge. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Hull og merker etter feste av innredning og utstyr som ikke følger med, aksepteres av kjøper.
Adgang til utleie
Boligen er i Matrikkelbrev registrert som én bruksenhet over to etasjer, og kan fritt leies ut.
Energi og oppvarming
Energimerking
F - oransje
Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig.
Energiattest er basert på nåværende eiers/ husstands senere års forbruk og utgifter. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtale mv. Megler har intet ansvar for informasjon som fremgår av energiattesten.
Oppvarming
Boligen blir varmet opp av luft til luft varmepumpe i stue, vedovn i begge etasjer og elektriske varmekabler på bad. Øvrige rom varmes opp av panelovner. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde på visning, følger ikke dette med i handelen.
Informasjon om strømforbruk
Selger opplyser om at de har hatt et årlig strømforbruk på ca. 20.000 kr i året. Kostnader knyttet til energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Økonomi
Kommunale avgifter
Kr. 26 676,- pr. 2025
Kommunale avgifter inkluderer vann og avløp, renovasjon, feie/tilsynsavgift og eiendomsskatt.
Oppgitt beløp er estimert for 2025 og kan avvike. Kommunale avgifter faktureres kvartalsvis.
Andre utgifter
Strøing, brøyting og vedlikehold av egen innkjørsel må påregnes. Selger opplyser at de har hatt en privat avtale for brøyting, som de har betalt kr. 11.000,- i året. Det tas forbehold om at kjøper må inngå egen avtale om brøyting om ønskelig, pris kan derfor variere.
Eiendomsskatt
Kr. 2 038,- pr. 2025
Eiendomsskatt faktureres sammen med kommunale avgifter.
Formuesverdi
Primærbolig: Kr. 727 892,- pr. 2023
Sekundærbolig: Kr. 2 911 567,- pr. 2023
Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er en prosentandeldel av denne boligverdien. For mer informasjon om formuesverdi, se Skatteetatens nettsider.
Forsikring
Storebrand
Polisenr. 5399272
TV/Internett/Bredbånd
Boligen er i dag tilknyttet fiber fra NextGentel.
Tomt
Beskrivelse av tomt
Tomtestørrelse: 1 033 kvm (eiet)
Eiendommen har en relativt flat tomt. Tomten er opparbeidet med gressplen og gruset innkjørsel. Arealet opplyses i Matrikkelbrev å være beregnet.
Adkomst
Det er offentlig adkomstvei til innkjørselen på huset. Se kartskisse for veibeskrivelse til eiendommen fra din posisjon.
Områdebeskrivelse
Beskrivelse av nærområdet
Eiendommen ligger i et hyggelig boligfelt i Elvegata på Setermoen. Setermoen er administrasjonssenteret i kommunen som har omlag 4000 innbyggere. Stedet er kjent som bygdebyen i Troms og har full barnehagedekning, godt helsetilbud, kulturtilbud og gode servicefasiliteter. Bardu er en kommune i vekst og tjenestetilbudet er godt utbygd. Næringslivet er variert, og i sentrum finnes spisesteder, gatekjøkken, hotell og museum. Fra boligen er det nærhet til natur og mark som gir gode rekreasjonsmuligheter gjennom året. På sommerstid er det flotte turer på fjellet, samt ved elva, flere vann og vidstrakte turområder. På vinterstid byr området på fine skiløyper. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har sentrum et variert utvalg av butikker og fasiliteter. Det er ca. 1 times kjøretur til blant annet Finnsnes og Narvik; 2 timer til Harstad og ca. 2,5 timer til Tromsø. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Fra eiendommen er det kort vei til Setermoen barneskole og Bardu ungdomsskole. Det finnes flere barnehager innen gangavstand og kommunen har full barnehagedekning. Nærmeste videregående skoler er Bardufoss vgs og Sjøvegan vgs
Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass heter "spongaveien" og har totalt 7 ulike linjer. Herfra går det blant annet buss til Setermoen, Tromsø, Sjøvegan og Narvik. Se svipper.no for mer informasjon.
Skoler og barnehager
Skolekrets: Fageråsen barnehage (1-5 år) Lappraen barnehage (1-5 år) Seterveien barnehage (1-5 år) Setermoen skole (1-7 kl.) Bardu ungdomsskole (8-10 kl.) Bardufoss videregående skole Sjøvegan videregående skole
Offentlige forhold
Ferdigattest / brukstillatelse
Det er i Matrikkelbrev registrert enebolig over to etasjer og frittstående garasje. Eneboligen har midlertidig brukstillatelse datert 28.08.1963 med følgende merknader. "I badet gjenstår fliser på gulv, maling av tak og vegger samt montering av V.v beholder og dusj. Utvendig gjenstår puss av mur og montering av nedløp takrenner". Midlertidig brukstillatelse dokumenterer at boligen lovlig kan brukes, men at det gjenstår arbeider før ferdigattest kan utstedes. Det foreligger ikke ferdigattest. Plan- og bygningsloven trådte i kraft i 1965 og de kommunale arkivene er ofte mangelfulle før dette. Ferdigattest utstedes ikke for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998. Det foreligger byggetegninger for boligen datert 21.03.1968. Tegningene er ikke stemplet med byggegodkjenninger. Følgende avviker fra byggetegninger i overetasjen: Soverom 2 er omgjort til vaskerom, tiltaket er ikke søknadspliktig; Arbeidsrom er omgjort til soverom, tiltaket er ikke søknadspliktig men rommet må oppfylle de krav som stilles til soverom på innredningstidspunktet. Herunder for eksempel, rømningsvei, lysinnslipp ol.; Vegger på kjøkken er revet, tiltaket er ikke søknadspliktig. Underetasjen avviker fra dagens bruk med følgende: Deler av vedbod og matbod er omgjort til bad, tiltaket er søknadspliktig. Det foreligger byggegodkjente tegninger for tilbygg på bolig datert 13.08.71. I underetasjer er rommene i tilbygget er ikke navngitt, megler kan derfor ikke verifisere hvorvidt det er godkjent for varig opphold. Det ene rommet i tilbygget er i dag benyttet som soverom. Dette er ikke ensbetydende med at soverommet som er innredet ikke er lovlig brukt som soverom, men rommene må som utgangspunkt være godkjent for varig opphold, samt oppfylle de krav som stilles til soverom på innredningstidspunktet. Tiltaket er gitt ferdigattest datert 9.12.1971. Den frittstående garasjen og utvidelse av veranda er gitt byggetillatelse datert 29.06.1992. Det foreligger byggegodkjente tegninger av fasade på garasje datert 22.06.1992. Tiltaket mangler ferdigattest. Kommunen opplyser om at det ikke er krav til attest på garasje/tilbygg altan.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ihht. reguleringsplan "Reguleringsendring Setermoen nord" med PlanID: ME_R1922139_2. Området på baksiden og på fremsiden er regulert til lekeplass/natur. L2 skal tilrettelegges for plasskrevende aktiviteter som ballspill, klatrevegg, aking, skating o.l. Det skal etableres benker og sitteplasser. Minimum 100 kvm skal opparbeides som småbarnslekeplass. Se vedlagte reguleringsplankart. Område mellom elven og boligtomten, Skoletomta - Spongavegen 7 er regulert til Bolig/Tjenesteyting, hvor det er varslet oppstart av planarbeid. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for konsentrert småhusbebyggelse, fortrinnsvis rekkehus med tilhørende anlegg. Det skal ihht. reguleringsbestemmelsene for område, i detaljreguleringen tas hensyn til eksisterende boligbebyggelse med tilpasninger av infrastruktur og byggehøyder. Se vedlagte planvarselbrev. Du kan også gå inn på Bardu kommune for mer informasjon om byggesaken.
Konsesjon
Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.
Legalpant
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på eiendommen.
Øvrige kjøpsforhold
Diverse
Utdrag fra tilstandsrapport: Tilstanden vurderes med ulike tilstandsgrader: TILSTANDSGRAD 0, TG0: INGEN AVVIK TILSTANDSGRAD 1, TG1: MINDRE AVVIK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK TILSTANDSGRAD 2, TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TILSTANDSGRAD 3, TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TILSTANDSGRAD IU, TGIU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3: Etasjeskille/gulv mot grunn Avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er avvik: Måling utført i stue og gang hovedetasjen og kjellerstue. Det er ikke inspeksjonsmulighet for rom under oppforede gulv. Det er derfor ikke mulig å undersøke. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Høydeforskjeller i etasjeskiller kan være tegn til bevegelser i bygningens struktur. Det må gjøres nærmere undersøkelser av en fagperson for å finne eksakt årsak. Det bør etableres inspeksjonsluke for rom under oppforede gulv slik at det er mulig å gjøre inspeksjon der. Slike rom er risikokonstruksjoner, hvor høy luftfuktighet kan skape grobunn for råte og sopp. Slike konstruksjoner må overvåkes jevnlig. Kostnadsestimat: gjelder kun videre undersøkelse av årsak til høydeforskjeller og installasjon av inspeksjonsluke og undersøkelse av rom under oppforede gulv. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Vaskerom generell Avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: Totalrenovasjon av rommet. Kostnadsestimat: Over 300 000 Bad hovedetasje sluk, membran, tettesjikt Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Sluk er plassert under dusjkabinett, dusjkabinett kan ikke flyttes. Konsekvens/tiltak: Det må etableres tilfredsstillende tettesjikt/membran på våtrommet. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Manglende membran betyr at det ikke er tettesjikt i våtrommet. Det kan føre til att vann trenger gjennom overflatene og inn i konstruksjonen ved vannbelastning. Videre bruk av tett dusjkabinett som leder vann rett i sluk anbefales. Kostnadsestimat: Utbedring av avviket med membran er såpass inngripende i badet at det må påberegnes totalrenovasjon av hele rommet. Kostnadsestimat: Over 300 000 Vannledninger: Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Stoppekran er plassert i en sjakt i gangen. Luken er skrudd med skruer. Dermed er ikke stoppekranen lett tilgjengelig. Konsekvens/tiltak: Det må etableres tilgang til stoppekran. Det bør etableres luke som er lett å åpne uten verktøy slik at det er lett å stoppe vannet ved en eventuell lekkasje. Kostnadsestimat: Etablere åpningsbar luke. Kostnadsestimat: Under 10 000 Terrengforhold Avvik: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Under veranda og ved parkeringen foran huset framstår terrenget som relativt flatt/fall mot boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri. Det bør foretas terrengjusteringer. Terrenget rundt huset bør justeres, slik av vann siger bort fra boligen og ikke utsetter mur for fuktbelastning. Det er naturlig å foreta terrengjusteringer ved redrenering av boligen. Se punkt om drenering og rom under terreng om mer informasjon om behov for redrenering og fuktsikring av mur. Kostnadsestimat: Siden drenering og terrengjustering henger tett sammen omfatter kostnadsestimatet redrenering og fuktsikring av boligen samt terrengjustering på tomta. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2: Taktekking Avvik: Taktekkingen er delvis snødekket og alder er ukjent. I kaldloft er det stålplate og ingen undertak. Se takkonstruksjon for mer informasjon. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser av taket når det er helt snøfritt, og undersøke taktekkingens alder. Avhengig av alder kan forventet brukstid taktekking være oppbrukt. Nedløp og beslag Avvik: Det er påvist issprenging i nedløp. Konsekvens/tiltak: Påse at nedløp er isfrie slik at det ikke oppstår issprenging. Det kan oppstå lekkasje i issprengte takrennedeler. Veggkonstruksjon Avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: Musesperre må etableres. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. Det bør etableres lufting for å forebygge eventuell fuktskade i kledningen. Det må etableres musesperre slik at mus ikke kommer inn i veggen og i takkonstruksjonen. Skadet kledning må byttes og avstand til terreng må økes slik at det ikke oppstår skade igjen. Takkonstruksjon/Loft Avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er avvik: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er ikke undertak i takkonstruksjonen og synlige stålplater. Påvist muselort i takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Manglende undertak kan føre til at kondens på stålplate går ned på isolasjonen og skaper skade/fuktskjolder. Forbedre lufting av konstruksjonen for å forbedre utlufting av konstruksjonen. Sikre konstruksjonen mot skadedyr slik at skadedyr ikke skaper bo hvilket vil forringe konstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i trevirke ved takkonstruksjonen, fuktmåling viser normale verdier. Vinduer Avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Utvendige trapper Avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Overflater Avvik: Himlingsplater i yttergang har noe utglidninger i skjøter. Utglidning i skøyter på gulvbord. Takplateskjøt/fuge mellom takflatene mellom stue/kjøkken er oppsprukket. Svikt i laminatgulv utenfor bad i kjeller. Stedvis knirk. Slitasje på gulvflate. Konsekvens/tiltak: Utglidning i skjøter må tettes slik at de ikke utvikler seg til større sprekker. Svikt i laminat kan komme av at undergulvet ikke er tilstrekkelig plan, hvilket fører til at det blir luft mellom laminat og undergulv, og man får svikt. Stedvis knirk. Ved utskifting av gulv kan man vurdere å gjøre tiltak for å få bort knirk. Monter list kan vurderes for å dekke oppsprukket skjøt. Behandle slitt gulvflate. Radon Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Radon er et radioaktivt grunnstoff som kan øke risikoen for lungekreft. Man kan ikke merke eller se radon ettersom det er en luktfri gass. Den stiger opp fra mineraler i berggrunnen. Pipe og ildsted Avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist riss i overflate. Konsekvens/tiltak: Pipa må pusses/behandles. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Rom Under Terreng Avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist høyt fuktnivå i veggkonstruksjonen mot mur ved hulltaking i kjellerbod. På veggplate rundt sted for hulltaking i boden er det påvist noe mugg/soppvekst på veggplate. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ventilasjonen bør forbedres. Det kan ikke utelukkes at påvist fukt og mugg/soppvekst kan føre til at veggen må rives og at det må gjøres tiltak for å stopp innsig av fukt inn i konstruksjonen. Dette avviket må ses i sammenheng med drenering, manglende utvendig fuktsikring av mur. Se eget punkt. Innvendige trapper Avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er utformet relativt bratt. Øverste trinn er noen centimeter høyere enn øvrige trinn. Det mangler håndløper på ene siden av trappa. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Høyder på opptrinn i trapp må ikke variere, da det kan føre til at man feilberegner steg og sklir i trappa. Manglende håndløper gjør at man ikke har noe å holde fast i ved gang i trapp. En bratt trapp kan oppleves som vanskelig å gå i. Overflater vegger og himling bad hovedetasje Avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Utettheter på vindusforinger og listverk må tettes for å unngå at vann kan trenge inn i konstruksjonen og skape skade. Overflater Gulv bad hovedetasje Avvik: Ved terskel er ikke gulvet ferdigstilt. Det er glipe mellom gulvflis og veggflis. Eier opplyser at det skal fuges mellom gulv og vegg før boligen selges. Konsekvens/tiltak: Gulvet i bad er regnet som våtsone. Åpninger i våtsonen kan resultere i at vann trekker inn i konstruksjonen og forårsaker vannskade. Åpninger må tettes slik at dette ikke skjer. Sanitærutstyr og innredning bad hovedetasje Avvik: Skyvedør i dusjkabinett har løsnet nede. Konsekvens/tiltak: Lokal reparasjon. Ventilasjon bad hovedetasje Avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Ved utilstrekkelig tillluftsløsning i rommet klarer ikke avtrekksviften å trekke ut luft, hvilket kan før til dårlige luftkvalitet/høy luftfuktighet i perioder etter bruk. Overflater vegger og himling bad kjeller Avvik: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Panel i innvendige tak har tegn til skade på malingen over dusjkabinettet. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må gjøres tiltak på overflaten slik at overflaten tåler fuktbelastningen, og ikke utvikler over tid. Dette avviket kan ses delvis i sammenheng med avvik i punktet "Ventilasjon". Overflater Gulv bad kjeller Avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er terskel opp til dør, men det er ikke mulig å påvise utførelse av membran ved terskel uten inngrep. Måling av fall gjort til gulvets overflate. Konsekvens/tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt bad kjeller Avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er ikke brukt mansjett og klemringløsning i sluk. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Manglende klemring og mansjett kan føre til att ved tett sluk kan vann kryper opp mellom smøremembran og slukforlenger og videre inn i konstruksjonen. Insiser og Rengjør sluket jevnlig. Ventilasjon bad kjeller Avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Ved utilstrekkelig tillluftsløsning i rommet klarer ikke viften å trekke ut luft, hvilket kan før til dårligere luftkvalitet/høy luftfuktighet i perioder etter bruk. Kjøkken Overflater og innredning Avvik: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Det er sprekk på induksjonstop. Noen skjevhet i skuffeseksjonen. Konsekvens/tiltak: Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Juster skuffer/skuffeseksjonen. Induksjonstoppen må byttes ut for å lukke avviket. Det bør monteres lekkasjedetektor slik at lekkasjer blir oppdaget og vannet avslått automatisk, og ikke fører til større skade. Avløpsrør Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Stakeluke er plassert i kasse ved entre, tilgjengelig gjennom luke. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Skal avviket lukkes, må løsning på lufting av kloakk etableres. Avløp uten lufting risikerer å trekke vann ut av vannlås ved spyling. Ventilasjon Avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det bør etableres veggventiler i soverom, for å påse at det er tilstrekkelig tilluft. Det bør etableres ventil i bodrom. Noen veggventiler mangler utvendig ventilkappe. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. For lite ventilasjon gjør at luftkvaliteten forringes ved bruk over tid. Det bør monteres utvendig ventilkappe slik at dyr og insekter ikke kan krype inn. Elektrisk anlegg Les mer under punktet byggemåte eller i vedlagte tilstandsrapport. Avviket er ihht rapport: I sikringsskap er det strømledninger med risiko for utilsiktelig berøring. I kaldloft ligger strømledninger ikke festet, men ligger løst på isolasjonen. Strømtilkoblig til VVB er reparert i 2025. Det foreligger faktura for arbeidet. Ingen samsvarserklæring Fuktsikring og drenering Avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ikke påvist utvendig fuktsikring (grunnmursplast) av mur. Dette punktet må ses i sammenheng ned "Rom under terreng". Det er påvist høye fuktverdier i vegg mot mur i rom under terreng. Konsekvens/tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Dreneringen må utbedres rundt huset, slik at det ikke trekke vann gjennom grunnmuren og inn i boligen og utvikler skade i rom under terreng. Se for punkt om "Rom under terreng" for mer informasjon. Grunnmur og fundamenter Avvik: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert løs puss på muroverflater. Grunnmur har fått en skade ved hjørnet mot garasjen. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør utføres lokale reparasjoner av sprekker/murpuss slik at de ikke utvikler seg. Resterende punkter har fått TG 1 eller 0. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon. Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.
Overtagelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Sentrale lover
Generelle bestemmelser Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. Forbrukerkjøp - definisjon Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker – avtalevilkår Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Se selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.
Trygghetspakke kjøper
I samarbeid med Storebrand og HELP tilbyr Nordvik Boligkjøperpakke til våre boligkjøpere. Boligkjøperpakken er et gunstig forsikringskonsept som inneholder alle de forsikringene du trenger til den nye boligen din. Boligkjøperpakke Hus inneholder: Boligkjøperforsikring fra HELP, flytteforsikring, innboforsikring Super og husforsikring Super fra Storebrand. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen. Forsikringen gjelder i 5 år fra overtakelsen. Flytteforsikring dekker skade på eiendeler under flytting ved plutselig og uforutsett hendelse som oppstår under transport eller i forbindelse med bæring mellom bolig, bil eller lagringssted. Forsikringen varer i 1 år fra overtakelsen. Innboforsikring Super dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader. Vår beste innboforsikring Super inkluderer blant annet uflaksforsikring, bistand ved ID-tyveri og psykologhjelp ved alvorlige hendelser hjemme. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Husforsikring Super dekker alt fra brann og vannskader til naturskader og bekjempelse av rotter og mus. I tillegg inkluderer Super-dekningen vannskader fra våtrom, sopp- og råteskader, og følgeskader på bygningen som skyldes håndverkerfeil. Forsikringen gjelder i 3 måneder fra overtakelsesdatoen av ny bolig. Velger du Boligkjøperpakke Hus+ får du i tillegg renteforsikring: Renteforsikringen kan hjelpe deg med rentekostnaden og forsikringspremien på din primærbolig som skal selges, hvis salgsprosessen fører til at du må betale rentekostnader på to lån. Forsikringen gjelder i 9 måneder (3 måneder karenstid) og dekker inntil 15 000 kroner i måneden. Boligkjøperforsikring fra HELP kan også kjøpes separat og inkluderer da flytteforsikring fra Storebrand. Boligkjøperpakke/Boligkjøperforsikring må tegnes senest ved kontraktsignering og gjelder fra overtakelsen. Kjøper blir kontaktet av Storebrand med et tilbud på videre forsikring av hus og innbo. Se pris og mer informasjon om forsikringene i produktarket vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Betalingsbetingelser
Oppgjør skal betales i en samlet innbetaling fra norsk bank. Betaling fra utlandet tillates kun i unntakstilfeller og dersom det er avklart med megler i anledning avtaleinngåelse (budaksept).
Viktig informasjon om budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven. Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Tilbud på finansiering
Du kan søke om boliglån hos vår samarbeidspartner Storebrand, og få svar på dagen. Med boliglån i Storebrand kan du være trygg på at du til enhver tid har blant markedets mest konkurransedyktige renter. Du vil bli tatt godt vare på av et av Norges beste servicemiljøer innen bank. Som kunde i Storebrand Bank får du en fast kontaktperson å forholde deg til, som vil gi deg gode råd og god hjelp med kort svartid. Søk om boliglån i Storebrand og få • Enkel søknad - og etableringsprosess • Svar på dagen • Fast kontaktperson å forholde deg til • Trygghet for at du alltid har konkurransedyktige betingelser Ta kontakt på telefon 22 31 22 21 eller nordvik@storebrand.no. Les mer på storebrand.no/nordvik. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven. Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Om oppdraget
Eiendomsmeglers vederlag
Vederlag: Fast provisjon: kr. 50 000,- Grunnpakke Hus kr. 12 900,- Markedspakke Basis inkl. trykket salgsoppgave kr. 22 500,- Oppgjørshonorar** kr. 7 990,- Tilrettelegging kr. 8 900,- Utlegg: Selger skal betale utlegg i samsvar med oppdragsavtalen, stipulert til ca. 5 500,- Ved salg til prisantydning er det estimert at selger skal betale kr. 107 790,- for vederlag og utlegg. Dersom oppdraget utløper eller blir sagt opp, uten at handel er kommet i stand, har megler krav på et rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (tilrettelegging, markedsføring og avholdte visninger) samt eventuelle utlegg. Ved beregningen av vederlaget skal det tas utgangspunkt i timeprisen som er kr. 3 900,-.
Vedlegg til salgsoppgaven
Nabolagsprofil Tilstandsrapport datert 16.04.2025 Egenerklæringsskjema datert 06.04.2025 Byggetegninger for bolig datert 21.03.1968 Byggegodkjente tegninger tilbygg bolig datert 13.08.1971 Brukstillatelse bolig 28.08.1963 Ferdigattest tilbygg bolig datert 09.12.1971 Grunnkart Reguleringsplankart Kommuneplankart Planvarsel Energiattest Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.
Ansvarlig megler
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Megler
Caroline Strand, Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
901 91 869
c.strand@nordvikbolig.no
Megler 2
Silje-Charina Skog, Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
938 13 008
s.skog@nordvikbolig.no
Meglerforetaket
Juridisk navn: Skog Eiendomsmegling AS
Org. nr.: 926455877
Storgata 21, 9300 FINNSNES
Video og 3D
Bilder
Caroline Strand
Salgsleder / Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?
Hva er din bolig verdt?
Silje-Charina Skog
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Finnsnes
Selge bolig?
Slik hjelper jeg deg til
et godt salg
Er du klar til budrunde?